Perheautot kokeilussa: Kia Carens

Teksti Kaisa Pyykkö
Kuvat Jukka Pakarinen/Otavamedia
Testissä Kia Carens

Tila-auto haaveissa, mutta muitakin menoja mielessä? Perheautojen luokassa korealainen Kia Carens voi olla varteenotettava vaihtoehto penninvenyttäjälle – edullisimmillaan Kia Carens –tila-auto maksaa uutena 25 000 euroa.

Lisäpenkkejä ja reilusti tavaratilaa

Kia Carensiin mahtuu kyytiin koko perhe ja vielä isovanhemmatkin, sillä taakse saa kaksi lisäpaikkaa. Nettihuutokaupasta huudettu kirjahyllykin kulkee paikasta toiseen Carensilla, jossa koko takaosan saa tarvittaessa tasapohjaiseksi tavaratilaksi.

Pöytiä ja lokeroita

Lyhyelle kuljettajalle, kuten itse olen, näkyvyys on loistava, sillä tuulilasi tulee todella alas. Auton käyttö on myös miellyttävää – esimerkiksi starttinapista käynnistäminen tuo helppoutta. Lisäksi matkustamossa on lokeroita ja pöytiä jokaiselle kyytiläiselle, mikä on tietysti lapsille kivaa.

Kaupungissa, pienillä nopeuksilla, Kia Caresin ajettavuudessa ei ole moitteen sijaan. Suuremmissa nopeuksissa ja pitkää matkaa ajaessa  tuntuma tiehen kevenee jossain määrin, eikä ajokokemus ole aivan yhtä vakaa kuin vaikkapa Ford C-Maxissa.

Lue lisää perheautoista Nettiautosta!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä