Missä ”hupiversiossa” jeparit on ovella? Testaa, osaatko lasten joululaulujen sanat!

Lasten joululaulut jäävät korvamadoksi soimaan suuremmalla varmuudella kuin kauden hartaat klassikot. Tee testi ja selvitä: muistatko sanat oikein?

Teksti Tiina Torikka
Kuvat iStock
lasten joululaulut

Lasten joululaulut raikaavat parhaimmillaan ja pahimmillaan jo viikkokausia ennen kuin joulukalenterista on avattu ensimmäistä luukkua. Kaksplussan joululaulutesti paljastaa, kuinka paljon ne ovat soineet sinunkin kuuloetäisyydelläsi.

Tee allaoleva testi, niin tiedät:

Tee myös testi: Missä karmeassa lastenlaulussa ”kuolo siitä seuraus ja äidin kyyneleet”? Kokeile, montako lastenlaulua tunnistat vain 7 sanasta.

Kotiliesi: Nämä joululaulut kannattaa kuunnella – soittolista tuo taatusti joulutunnelman

Lasten joululaulut ovat viime vuosina saaneet seurakseen myös moderneja talvikauden klassikoita.

Uusia kestohittejä ovat muun muassa Ellan & Aleksin Kakkaa lumella ja monen jouluperinteisiin kuuluvan Frozen-elokuvan tunnetuin musiikkinumero Taakse jää. Vuoden 2019 parhaaksi lastenlevyksi valitulla Nallen talvi -albumilla on Pikku kakkosen kautta tutuksi tullut Lumilei-hitti.

Vähän isommat lapset ovat aina löytäneet makaaberia riemua joululaulujen uudelleen sanoittamisesta: ”Joulupukki, joulupukki, parta poikki, silmä puhki” on ollut alkuperäistä karmaisevampi alakouluversio jo vuosikymmeniä.

Kerro kommenteissa, tunnistitko lasten joululaulut ja montako pistettä sinulle kertyi joululauluvisasta!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä