Etäpukki – voisiko se olla jopa parempi elämys kuin joulupukin vierailu kotona?

Korona-ajan joulu ei ole pilalla, vaikka lapsille tarjottaisiin joulupukin tervehdys etänä. Etäpukki voi olla aralle lapselle se rakkain versio.

Teksti Anniina Rintala
Kuvat iStock
Jouluperinteitä voi toteuttaa hyvin myös etäyhteydellä.

Tänä jouluna harva haluaa kutsua kotiinsa joulupukkia, joka ei kuulu perhepiiriin. Vaikka etäpukki saattaa aluksi kuulostaa laimealta versiolta hauskasta perinteestä, keksimme monta hyvää syytä, miksi se voi olla vähintään yhtä hyvä vaihtoehto.

1. Joulupukkiin saa olla yhteydessä, vaikka kaikki eivät olisi terveitä

Korona-aikana pienessäkään flunssassa ei sovi tavata ihmisiä. Toisaalta flunssaiseen kotiin ei muulloinkaan ole houkuttelevaa kenenkään ulkopuolisen saapua. Etäpukista ei tarvitse stressata, jos lapsen sängystä alkaa aattoa vasten kuulua köhintää ja niiskutusta.

Vaikka joku lapsista olisi petipotilaana, voidaan vaikkapa tabletti kantaa hänenkin luokseen, josta pieni potilas voi seurata pukin tervehdystä ja vastailla voimiensa mukaan.

2. Etäpukki on helpompi toteuttaa omin voimin

Jos perheen isä ja sukulainen pukeutuu pukiksi, käy lapsille yleensä nopeasti selväksi, kuka pukki todellisuudessa on. Etäpukkia on vaikeampi tunnistaa.

Pukin videolähetyksen voi hoitaa vaikkapa taloyhtiön kerhohuoneesta. Muista varata taustalle pientä rekvisiittaa, jotta miljöö on kuin Korvatunturilla konsanaan.

3. Pukki voi käydä ulkosalla

Etäpukki se on sekin, joka kutsutaan piipahtamaan takapihalla, ikkunan alla tai terassilla. Pukki voi huiskuttaa lapsille turvavälin päästä – aremmille lapsille onkin mieluisampaa, kun pukki pysyy etäällä.

Lue myös: Joulun lelukuvastot saapuivat! 12 lelua on sekopäisyydessään yli muiden

4. Etäpukki voi tervehtiä ennalta tehdyllä tallenteella

Tarjolla on tänä jouluna myös pukin etukäteen kuvaamia videotervehdyksiä. Sellainen saattaa hyvin sopia ujosteluun taipuvalle lapsille, joka ei välttämättä välitä aktiivisesta jutustelusta pukin kanssa.

Pukille ilmoitetaan lasten nimet, ja hän osoittaa puheessaan tervehdyksensä juuri näille lapsille. Näin tervehdykseen saa henkilökohtaisemman sävyn.

Etäpukki näkee vaikka lapsen omia esityksiäkin videokameran välityksellä.

Lapsi voi halutessaan näyttää oman esityksensä videokameran välityksellä.

5. Myös puhelinsoitto käy hyvin

Jos et halua tai voi panostaa pukinvaatteisiin, joulupukki voi hyvin myös soittaa lapselle. Puhelimessa vietetty juttutuokio on varmasti myös ikimuistoinen kokemus, kun vanhempi kertoo puhelun tulevan suoraan Korvatunturilta. Joululaulut onnistuvat pukin kanssa myös puhelimessa.

Puhelinsoittoversiossa isän tai sukulaisen joulupukkirooli ei paljastu varsinkaan, jos puheen muuntaa vaikka sovelluksella.

6. Videoon voi loihtia taikaa!

Yksi hauska temppu lahjan ojentaminen suoraan Korvatunturilta käteen.

Tee lapsen lahjapaketille tyhjä, identtinen valepaketti, joka joulupukilla on videolla. Pukki voi ojentaa lahjaa lapselle kohti kameraa ja sen ohi samalla, kun vanhemmat nostavat oikean lahjan lapselle laitteen takaa.

Temppu voi olla hauska myös sukulaisten antaessa omia lahjojaan, jos heitä tervehditään joulunpyhinä videoyhteydellä.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä