Alle vuoden ikäisen vauvan äiti Suvi, 31, Turku

Teksti Toimitus

”Aika pieneksi se arki menee äitiyslomalla. Seitsemän kuukautta, 8900 grammaa ja 73 senttiä – sen kokoinen minun elämäni tällä hetkellä on. Pieni pakkaus, johon mahtuu kuitenkin äärettömästi asioita. Ääretöntä rakkautta ja huolta, loputtomasti ihmetystä ja uuden oppimista, rajatonta riemua pienistä asioista sekä hetkiä, jolloin tunnen itseni äärettömän väsyneeksi tai onnelliseksi. Niin, ja tietenkin äärimmäisen paljon aamukahvia.

Minusta tuli äiti elokuussa 2017. Sain syliini tummatukkaisen menninkäisprinsessan, joka tulisi mullistamaan elämäni. Työssäni opettajana kiireessä juotu kahvi, nuhanenäiset lapset, päivän rutiinien suunnittelu ja myös tottuminen siihen, että lapset eivät usein toimi suunnitellusti ovat toki antaneet joitain valmiuksia uuteen pestiini, mutta huikea elämänkoulu tämä äitiys on ollut. Odotan innolla, mitä uutta seuraava päivä, viikko tai kuukausi tuovat tullessaan.

Vähän kuin uuden asian kanssa tohkeissaan touhottavat pienet oppilaani monesti luokittelevat muut vähemmän tärkeät jutut toissijaisiksi, olen minäkin oikonut mutkia viime aikoina. Miksi etsiä jostain viivotin, kun vapaalla kädellä näkee nopeammin, mikä kuvio pisteet yhdistämällä muodostuu? Miksi etsiä kaapista aamulla puhdas paita, kun kohta siinä on kuitenkin jonkunvärinen tahra? Miksi nousta pulpetista mennäkseen niistämään paperiautomaatin luokse, kun hiha on tässä ihan vieressä? Miksi mennä leikkauttamaan hapsuttava tukkansa, kun mom bun on kuulemma nyt tosi trendikäs?

Vaikka oikoteitä on tullut valittua oman kuontalon kanssa, myönnän, että olisi kiva nähdä peilistä välillä muutakin kuin kotivaatteet, tummat silmänaluset ja tuopillinen kahvia. Äidin oma päivä – kuulostaa ihanalta!”

Palaa äänestykseen!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä