Kahden lapsen raskaana oleva äiti Jenni, 33, Nousiainen

Teksti Maria Soininen

”Olen kahden pojan äiti. Esikoinen täyttää tänä vuonna 9 ja nuorin täytti tammikuussa 2. Lapsilla on iso ikäero, koska olemme kokeneet 8 keskenmenoa ja meillä on myös yksi enkelivauva. Olen kärsinyt keskivaikeasta ahdistuksesta sekä masennuksesta keskenmenojen myötä ja ne seuraavat minua lopun elämäni.

Toisen pojan odotus oli pelkkää pelkoa ja ahdistusta, enkä päässyt siitä nauttimaan ja se harmittaa suuresti. Kiloja tuli lisää paljon, enkä ole sinut itseni kanssa. Nyt on niin onnellinen tilanne, että odotan kolmatta lasta, jonka olisi tarkoitus tulla maailmaan syyskuussa. Esikoinen on myös syntynyt siinä kuussa.

Rukoilen joka päivä, että kaikki menisi hyvin. En haluaisi verhota tätä raskautta pelkoon, vaan nauttia joka hetkestä, koska tämä on ehkä perheemme viimeinen lapsonen. Pelkään, että en nauti tästä täysillä, vaikka pitäisi.

Tämä raskaus on ollut erilainen, mukana on voimakas pahoinvointi, jonka loppua ei näy vieläkään (viikkoja nyt 12+2). Myös kaikki muut raskausvaivat ovat tulleet tutuiksi.  Joku on epäillyt, olisiko nyt prinsessa tulossa, mutta meille kumpi vaan käy, kunhan on terve ja kaikki menee hyvin. Äidin oma päivä päivä olisi enemmän kuin piristys ja antaisi voimaa sekä uskoa itseeni ja kehooni.”

Palaa äänestykseen!

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Kiitos! Täytyy myöntää että en katsonut silloin yhtään mihin kisaan osallistuin. Mutta toisaalta tästä on myös saanut voimaa! Avoimuus ja voi huomata ettei ole yksin vaan ympärillä on muitakin. Olen nuo kaikki kisaajien kertomukset lukenut tippa silmässä. Ihania ja koskettavia ja kumpa jokainen saisi päivän hemmottelua!

Avatar

Kamalaa jos joutuu oman lapsen hautaamaan.. Sitähän siis enkelivauva tarkoittaa! On varmasti karmiva kokemus, toki myös keskenmenot kun on viikkoja kasvattanut pientä taimenta sisällään. En henkilökohtaisesti pidä näin henkilökohtaisten asioiden julkisesta levittämisestä.. Äitiys on muutenkin sen verran raastavaa ja maailman ihaninta että jo se oikeuttaa jokaiselle omaa aikaa ja hemmottelua silloin tällöin. Kaikilla kun ei ole tukiverkkoa eikä hotelliyöpymis mahdollisuuksia useasti vuodessa, rakennekynsistä ja kampaajakäynneistä puhumattakaan. Jokaisella silti omat vaatimustasonsa ja aiheensa olla tyytymätön.. Tsemppiä kisaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä