Miten äidit todella imettävät ja juovat alkoholia? Vastaa Kaksplussan nimettömään lukijakyselyyn

Aika ajoin julkisuudessa keskustellaan, ovatko alkoholiin liittyvät imetyssuositukset Suomessa tiukkuudessaan täysin perusteltuja. Miten sinä toimit? Osallistu Kaksplussan kyselyyn, joka täytetään nimettömänä.

Teksti Tiina Torikka
Kuvat iStock
Nainen yksin saunassa
Imettävä äiti on rentoutushetkensä ansainnut. Mutta onko ok ottaa saunan päälle siideri? Asiantuntija muistuttaa, että alkoholin vaikutukset ovat yksilöllisiä.

Suomalaistutkimuksen mukaan 2 alkoholiannoksen jälkeen yhdessä desilitrassa rintamaitoa olisi 0,02 grammaa alkoholia. Saman verran alkoholia lapsi saa suositusten mukaisesta D-vitamiinitippojen päiväannoksesta.

Keskustelu suomalaisista suosituksista imettäjän alkoholinkäytölle yltyy ajoittain. Julkisuudessa on kuultu lääkäreiden ja asiantuntijoiden kommentteja laidasta laitaan: myös se, ettei rintamaitoon erittyvä alkoholi ole kohtuukäyttäjän vauvalle ongelma laisinkaan (HS).

Virallisesti pitäydytään tiukassa ohjeistuksessa, eli alkoholia ei suositella imettäjälle ollenkaan. Ruokaviraston muotoilu on, että imetysaikana alkoholia ”ei käytetä”. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjana on, että imetysaikana tulee välttää alkoholin käyttöä.

Samalla kun THL virallisesti ohjeistaa pitämään tuntien taukoja imetyksessä alkoholin nauttimisen jälkeen, asiantuntijahaastattelussa THL:stä täsmennetään, ettei yksi alkoholiannos ole este imettää saman tien.

Miten sinä toimit?

Vastaa Kaksplussan nimettömään kyselyyn ja kerro oma kokemuksesi tulevaa verkkojuttua varten.

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä