Milloin on äitienpäivä 2021? Ihanat lahjaideat ja vinkit

Moni alkaa kevään korvilla miettiä, milloin on äitienpäivä. Äitienpäivä ajoittuu eri vuosina hieman eri päivämäärille, mutta sen ajankohta ei kuitenkaan ole sattumanvarainen. Katso, koska äitien kunniaksi tänä vuonna nostetaan lippu salkoon ja järjestä unohtumaton äitienpäivä 2021!

Teksti Otavamedia
Kuvat iStock
Äitienpäivä 2020

Milloin on äitienpäivä 2021?

Suomessa äitienpäivää juhlistetaan aina toukokuun toisena sunnuntaina. Äitienpäivä 2021 on siis 9.5. Vuonna 2022 äitienpäivää puolestaan juhlitaan sunnuntaina 8.5.

Äitienpäivää juhlittiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1918. Virallisen aseman se sai Suomessa vuoden 1927 jälkeen, kun toukokuun toinen sunnuntai vakiintui äitien juhlapäiväksi.

Äitienpäivän ajankohta vaihtelee eri maissa. Esimerkiksi Ruotsissa sitä juhlitaan toukokuun viimeisenä sunnuntaina ja Norjassa äitejä juhlistetaan helmikuun toisena sunnuntaina.

Äitienpäivälahjamiten muistaa äitiä juhlapäivänä?

Monessa perheessä päivää on tapana juhlistaa äitiä hemmotellen. Äitienpäivä saattaa esimerkiksi alkaa sänkyyn tarjoillulla aamupalalla ja lisäksi äitiä muistetaan yleensä lahjalla.

Mutta onko jokavuotiseen lahjaan vaikea keksiä ideoita? Listasimme yhteen ideat ihanaan äitienpäivälahjaan.

Itse tehty äitienpäivälahja on ihana muisto

Itse askarreltu lahja on ylpeyden aihe niin lahjan antajalle kuin sen saajallekin.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi omatekoinen koru, itse kasvatettu kasvi tai herkkupurkki? Kokosimme yhteen helpot ja ihanat ideat itsetehtyihin äitienpäivälahjoihin.

Äitienpäivä 2021: Ihanimmat tarjoiluideat

Äitiä voi muistaa myös tarjoiluin! Monessa perheessä äitienpäivän aamu on jännitystä täynnä, kun keittiö täyttyy iloisesta kuiskuttelusta ja kolinasta, kun äidille valmistellaan aamupalaa.

äitienpäivä

Järjestä äidille ihana aamupala tai brunssi ja nauttikaa yhdessä kiireettömästä aamupäivästä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi mango-juustokakku, kinderpiirakka tai kuohuva mustikkajuoma?

Kotiliesi on listannut esimerkkejä herkullisiin äitienpäivätarjottaviin. Katso ideat täältä.

Millainen on yksinhuoltajan äitienpäivä?

Miten yksinhuoltajat viettävät äitienpäivää ja miltä se tuntuu? Neljä sinkkuäitiä kertoi Kaksplussalle, millaisia tunteita päivä heissä herättää ja kuinka sinkkukodissa juhlistetaan äitiä.

Lue yksinhuoltajan äitienpäivästä: Millainen on yksinhuoltajan äitienpäivä? Neljä äitiä kertoo

Äitienpäivä 2021: Hankaloittaako koronavirus juhlimista?

Aika näyttää, miten koronavirustilanteen aiheuttamat rajoitteet vaikuttavat äitienpäivänä 2021 . Jos et pääse tervehtimään ja kestitsemään omaa äitiäsi, voi äitiä silti muistaa monella eri tavalla.

Soita äidillesi vaikkapa videopuhelu ja osoita, ettet ole unohtanut merkkipäivää. Esimerkiksi kukkia voi tilata myös kotiinkuljetuksella tai lahjan käydä jättämässä oven taakse.

Äiti ilahtuu varmasti pienestäkin eleestä – muistetaan siis äitejä rajoitteista huolimatta myös äitienpäivänä 2021!

Lue myös:

Runoja äidille – Kaunis runo on ihana tapa muistaa äitiä

”Nyt tehdään lettuja!” Kalliit – ja hauskat – neuvot, jotka opimme äideiltämme

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä