Kesäretken Helsingissä ei tarvitse maksaa maltaita – 10 kiehtovaa kohdetta lapsiperheille

Helsingistä löytyy lapsille paljon mukavaa puuhaa varsinkin kesäisin: on maauimaloita, jännittäviä saaria sekä teemaleikkipuistoja. Näillä vinkeillä vietät päivän pääkaupungissa edullisesti tai jopa ilmaiseksi!

Teksti Kia Toivanen
Kuvat iStock
Ydinkeskustan ulkopuolelta löytyy paljon edullista tekemistä lasten kanssa Helsingissä.

Kesäretki Helsingissä ei vaadi paksua lompakkoa, vaan edullista tekemistä löytyy lapsiperheille runsaasti.

Jos keskusta on jo nähty, lasten kanssa kannattaa suunnata ydinkeskustan ulkopuolelle. Julkisen liikenteen avulla pääsee mitä hauskimpiin ulkoilmakohteisiin helposti ja nopeasti. Myös itse ratikalla, metrolla tai lautalla matkustaminen saattaa osoittautua lapsen kesäretken huippuhetkeksi.

Uimastadion ja Kumpulan maauimala

Uimastadikalla uiminen on monen lapsen kesän kohokohta – hyppytornit, leikkialue ja kioskilla käynti muistetaan uintireissusta pitkään. Vaihtelua järvenrantaan tuo myös Kumpulan maauimala, joka on hyvin samantapainen sekä kuumina kesäpäivinä hieman Uimastadionia rauhallisempi vaihtoehto.

Aikuiset 5 € / lapset 2,5 € / lapset alle 7v. vapaa sisäänpääsy.

Ratikkakierros

Helsingin seudun joukkoliikenne on ilmaista, jos kuljet lastenvaunujen tai rattaiden kanssa 0-6-vuotiaiden lasten ollessa mukana. Muualta Suomesta tuleville lapsille jo ratikalla ajelu voi olla elämys. Ajakaa vuorotellen uudemmalla ja vanhemmalla ratikalla, katselkaa nähtävyyksiä ja nauttikaa kiertoajelusta!

Ilmainen / HSL:n mobiililippu aikuiset 2,80 € / lapset 7-16v. 1,40 €.

Lasten kaupunki

Senaatintorin laidalla sijaitseva Sederholmin talo vie lapset menneen ajan Helsinkiin kiehtovalla tavalla. Lasten kaupunki on koko perheen museo, jossa voi leikkiä 1700-luvun kaupassa, tutustua 1930-luvun luokkahuoneeseen tai vierailla retroajan mummolassa.

Ilmainen sisäänpääsy.

Linnanmäki

Pienten lasten kanssa huvipuistosta voi nauttia ilman rannekkeita: Linnanmäeltä löytyy yhdeksän laitetta, jotka ovat ilmaisia. Niihin kuuluu muun muassa karuselleja, muksupuksu-juna, merirosvolaiva sekä näköalatorni. Isommat lapset tosin haluavat todennäköisesti jo hurjempiin laitteisiin.

Ilmainen sisäänpääsy huvipuistoon ja 8 laitteeseen / laitelippu 9 € / ranneke 42 €.

Helsingin saaret

Jos keskustan hulina ei houkuttele, kannattaa ottaa suunnaksi jokin Helsingin kauniista saarista. Suunnatkaa Pihlajasaaren hiekkarannoille, Seurasaareen metsäpoluille ja katsomaan entisajan piilopirttejä tai Suomenlinnaan tutkimaan jännittäviä tunneleita taskulamppujen kera. Omat eväät ja uimapuvut mukaan!

Suomenlinnan HSL:n lautan mobiililippu ilmainen lastenrattailla / aikuiset 2,80 € / lapset 7-16v. 1,40 €. Pihlajasaaren vesibussin edestakainen lippu aikuiset 7,5 € / lapset (7-16v.) 4,5 € / alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Vaikeuksia keksiä edullista tekemistä lasten kanssa Helsingissä? Ei hätää, katso tästä vinkit kivaan kesäpäivään pääkaupungissa!

Lautoilla ja vesibusseilla pääsee useille kauniille saarille suoraan keskustasta.

Angry Birds -leikkipuistot

Pääkaupunkiseudun siisteimmät leikkipuistot löytyvät Espoosta, jossa sijaitsee kolme Angry Birds -leikkipuistoa. Näihin kannattaa tulla kauempaakin!

Ilmainen sisäänpääsy.

Ratikkamuseo

Raitiovaunuista kiinnostuneet ihastuvat Helsingin Töölössä sijaitsevaan ratikkamuseoon. Siellä pääsee kipuamaan entisajan vaunuihin sekä tutustumaan ratikoiden historiaan, ja koko museo sijaitsee Helsingin vanhimmassa raitiovaunuhallissa, joka on jo itsestään paikkana kiehtova.

Ilmainen sisäänpääsy.

Luontokeskus Harakka

Uunisaaren vieressä sijaitseva Harakan saari on monien lintujen pesimäpaikka ja monipuolinen luontokohde. Opastettu, ilmainen saarikierros järjestetään sunnuntaisin klo 14, mutta kalliolla mutkittelevalle luontopolulle voi lähteä myös omatoimisesti. Saarella sijaitsevalta luontotalolta voi hakea mukaan saaren kartan ja lintukuvaston. Saarella sijaitsee myös lapsille tarkoitettu satutalo Vellamo, joka järjestää lasten saariseikkailuita.

Edestakainen venematka aikuiset 6 € / lapset 3 €.

Aurinkolahden uimaranta

Metrolla pääsee keskustasta etelänlomalle hieman yli puolessa tunnissa. Vuosaaressa sijaitseva pitkä hiekkaranta on pääkaupunkiseudun komeimpia, ja hellepäivänä ranta korvaa loman Aurinkorannikolla mennen tullen. Pakkaa kassiin hiekkaleluja, aurinkorasvaa, uimapuvut ja eväät, ja lapsille mieluisa päivä on taattu!

Ilmainen sisäänpääsy.

Kaupungin leikkipuistot ja niiden lounas

Kesäisin Helsingin auki olevat leikkipuistot tarjoavat lapsille ilmaisen lounaan joka arkipäivä klo 12. Ruokailu on tarkoitettu alle 16-vuotiaille, ja ruokalistalla vaihtelevat keitot ja erilaiset pataruoat. Ota mukaan oma lautanen, lusikka ja muki.

Ilmainen sisäänpääsy ja ruokailu.

Lähteet: Lasten HelsinkiHelsingin kaupunginmuseo, Helsingin kaupunki, HSL

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä