Päivä Muumimaailmassa – kesän 2021 uutuudet ja muut vinkit onnistuneeseen vierailuun

Muumimaailma on lapsiperheiden jokakesäinen ykköskohde. Kesällä 2021 teemapuisto on avannut jännittäviä uutuuksia.

Teksti Maria Mäkituomas
Kuvat Maria Mäkituomas
muumimaailma
Kesän 2021 kiinnostavin uutuuskohde Muumimaailmassa on Noidan talo, johon pääsee nykyään sisälle.

Muumimaailma on Suomen rakastetuimpia kesäkohteita. Ensikertalaisten, ja muidenkin, kannattaa silti varautua muutamaan seikkaan etukäteen, jotta vierailusta Muumimaailmaan saa kaiken irti. Perehtymällä ennakkoon voi sitä paitsi säästää – parhaimmillaan useita kymmeniä euroja.

Muumimaailma sijaitsee Naantalissa. Teemapuistossa riittää uutta nähtävää ja koettavaa kesällä 2021. Listauksesta löydät sekä kiinnostavimmat uutuuskohteet että muut vierailutärpit.

Vinkit ensikertalaisille

1. Saapuminen Muumimaailmaan

muumimaailma

Muumimailma sijaitsee saaressa, mikä on hyvä huomioida sekä vaatetuksessa että matkustamiselle varatussa ajassa.

Jos Muumimaailmaan saapuu omalla autolla, kannattaa pysäköidä Muumiparkkiin. Naantalin kaduillakin on pysäköintipaikkoja, mutta ne ovat pääasiassa parin tunnin kiekkopaikkoja. Auton siirtelyä parin tunnin välein ei kannata edes harkita, koska Muumimaailmasta on pitkä kävelymatka autolle, eikä kesäruuhkassa pysäkointipaikkoja ole liiaksi asti.

Turun paikallisbussit 6 ja 7 vievät Naantalin vanhaan kaupunkiin ja takaisin kymmenen minuutin välein. Bussimatka kestää reilun tunnin. Jotkin hotellit myös järjestävät asiakkailleen kuljetuksia Muumimaailmaan. Tarkempia tietoja saapumisesta löytyy Muumimaailman verkkosivuilta.

2. Sopiva vaatetus

Muumimaailmassa kävellään paljon. Varmistathan siis, että jokaisella kävelijällä on jalassaan hyvät kengät!

Reittiin kuuluu myös mäkisiä nousuja ja laskuja, joten on hyvä, että kengät ovat riittävän tukevat ja niiden pohjissa on pitoa. Niinpä aikuistenkin on syytä jättää kotiin sekä korkokengät että varvastossut.

Muumimaailma sijaitsee saaressa, ja suurin osa ajasta vietetään ulkona. Aurinkorasva on siksi välttämätön varuste. Tuulisena päivänä on hyvä varata jotain pitkähihaista mukaan.

3. Uimapuku ja -pyyhe

muumimaailma uimaranta

Muumimaailmassa on uimaranta, joka on hellepäivinä oikea pelastus.

Moni ensikertalainen yllättyy siitä, että Muumimaailmalla on oma uimaranta. Helteisenä päivänä uimapuku- ja pyyhe ovatkin tervetulleita lisiä laukkuun. Vessa ja lastenhoitohuone löytyvät ilahduttavan läheltä rantaa, sillä sen välittömässä läheisyydessä sijaitsee viihtyisä Pannukakkukahvila.

Vessoja ja lastenhoitohuoneita on muutenkin runsaasti ympäri Muumimaailmaa, ja tilat ovat siistejä.

+ 4. Muista kasvomaski!

Koronan yhä jyllätessä pakkaa mukaan kasvomaskeja. Vaikka niitä ei tarvitse pitää suurinta osaa ajasta, on aikuisten hyvä käyttää maskia sisätiloissa, kuten lahjakaupoissa.

Muumimaailma on turvallinen paikka vierailla myös koronan aikaan. Käsidesipisteitä on runsaasti, käsienpesupisteitä näkyy siellä täällä ja turvaväleistä muistutetaan. Pikku Myyllä, Noidalla ja muilla ei-karvapeitteisillä muumihahmoilla on kasvoillaan suojavisiiri, jota lapset eivät tunnu lainkaan hätkähtävän.

muumimaailma

Drontti Edvard saa lapsissa aikaan riemunkiljahduksia.

Säästövinkit x 5 Muumimaailmassa

1. Alle kaksivuotiaat pääsevät ilmaiseksi

Jos taaperosi täyttää vuosia kesällä, lienee parasta ajoittaa reissu sen mukaisesti!

2. Varaa liput ja pysäköinti ennakkoon

Harmillisesti sekä aikuisten että yli 2-vuotiaiden lasten liput ovat samanhintaisia. Verkosta ostettuna yksi lippu maksaa 31 euroa, portilta ostettuna peräti 4 euroa enemmän. Seurueen koosta riippuen lippujen ostamisella verkosta voi säästää siis jopa kymmeniä euroja.

Jos tulet Muumimaailmaan autolla, kannattaa myös pysäköinti varata Muumiparkista ennakkoon. Kymmenen euron ennakkovaraushintaan sisältyvät bussimatkat parkkipaikalta Naantalin vanhaan kaupunkiin, josta matka jatkuu kävellen Muumimaailmaan. Jos pysäköinnin maksaa paikan päällä, hinta on 12 euroa.

3. Mobiilisovellus

Onnistunut päivä Muumimaailmassa ei edellytä mobiilisovelluksen lataamista. Siitä on kuitenkin iloa, jos haluaa ostaa matkamuistoja. Sovelluksesta löytyy etukuponkeja erilaisia hankintoja varten.

Ensisijaisesti sovellus tarjoaa interaktiivista tekemistä Muumitalossa, Noidan talossa ja Niiskun keksintöpuistossa. Lisätietoa löytyy täältä.

muumimaailma

Uudistunut Mamman keittiö tarjoaa tavallista kotiruokaa.

4. Pienet purtavat

Muumimaailma on täynnä erilaisia kahvioita ja ravintoloita. Jäätelöä, herkkuja ja pientä suolaista on myynnissä yllin kyllin, ja lämmintäkin ruokaa on tarjolla. Varaa silti omasta takaa mukaan ainakin vesipullo.

Jos haluaa säästää ruokailukustannuksissa, voi harkita omien eväiden mukaan ottamista. Muumimaailmassa on runsaasti penkkejä, ja piknikviltille optimaalisia paikkoja löytyy vaikka kuinka paljon.

5. Eikö rahoille saanutkaan vastinetta?

Muumimaailma tarjoaa kiinnostavan palvelun: hauskuusvakuutuksen. Jos lapsella ei olekaan teemapuistossa kivaa, hän saa ilmaisen lipun toiselle päivälle. Huono sää ei ole kuitenkaan peruste korvauksiin.

muumimaailma

Muumitalo, vierailun kohokohta. Lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa ylempiin kerroksiin ei kuitenkaan pääse.

Kesän 2021 kiinnostavimmat uutuudet Muumimaailmassa

1. Uudistunut Noidan talo

muumimaailma

Noita ja Aliisa viihdyttävät vierailijoita.

Muumimaailman Noita on saanut tänä kesänä kokonaan uuden talon, joka on kooltaan edellistä suurempi. Nyt taloon pääsee sisälle, ja sieltä löytyvät hieno luutakokoelma ja myrkkypata.

Uuden Noidan talon meininkiä voit katsoa myös videolta Kaksplussan Instagramista.

2. Niiskun Keksintökahvila

muumimaailma

Niiskun Keksintökahvila on sijoitettu oivaan paikkaan.

Niiskun Keksintöpuistossa on tätä nykyä uusi kahvila. Niiskun puistoon tullessa askelia on jo kertynyt, joten kuppi kahvia tai pillimehu maistuvat. Hellesäällä varjoisa paikka on iso plussa. Riippumattojen ja säkkituolien täyttämä Huilipuisto ei ole kahvilasta kaukana.

3. Hemulin kukkapenkki

Hemulin talon läheisyydessä sijaitseva uusi kukkapenkki on suoranainen vetonaula, jonka äärellä riittää kuhinaa. Perheen pienimmätkin ymmärtävät idean: ruukkuun kaadetaan kannusta vettä, eikä aikaakaan, kun kukka alkaa kasvaa silmissä.

Kurkista videolta, miten vauhdilla kukat kasvavat.

4. Hemulin jätski

Uusi jäätelökioski sijaitsee keskeisellä paikalla Muumitalon tuntumassa. Jäätelövalikoimaan kuuluu – yllätys, yllätys – muumijäätelöitä.

5. Kausikortti

Muumimaailma on yllättävän suuri paikka, jonka koluamiseen saa kulutettua enemmänkin kuin yhden päivän. Muumimaailma on palauttanut kesällä 2021 lippuvalikoimaansa kausikortin, jota ei vuosiin ollut saatavilla. Verkosta ostettuna kausikortti maksaa 49 euroa, ja hintaan sisältyy rajaton pääsy Muumimaailmaan koko kesän ajan.

Kesällä 2021 Muumimaailma on avoinna 22.8. asti joka päivä.

Lue myös: 35 täsmäkohdetta lasten kanssa – Suomen matkailuhelmet perhelomalle

Kommentit

1 kommenttia

Onko tuo uimaranta oikeasti nyt käytössä?Itse intopinkeenä sinne suuntasimme hellepäivänä niin se oli täynnä lintuja. Joutsenesta hanhiin ja sen verran aggressiivisen näköisiä ettei siihen voinut mennä. Ranta oli myös aivan täynnä lintujen ulostetta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä