Mainos: Bluestep Bank 22.08.2022

Nuori perhe sai lainan unelmiensa ensiasuntoon ja pääsi samalla eroon ulosottoveloista

Nuori perhe haaveili Päijät-Hämeessä sijaitsevan asunnon ostosta. Ensiasuntoon lainaa hakiessaan kävi kuitenkin ilmi, että jäljellä oli maksamattomia ulosottovelkoja. Voimassa olevan maksuhäiriömerkinnän takia asuntolainan saaminen omalta pankilta muuttui hankalammaksi ja lopulta lainapäätös olikin kielteinen. Perinteisen pankin hylättyä lainahakemuksen, perhe otti yhteyttä Bluestep Bankiin.

Ensiasunnon ostaminen on suuri askel elämässä. Joskus asuntolainan saamisen esteeksi muodostuvat kuitenkin esimerkiksi ulosottovelat, muut kuin vakituiset työsuhteet tai puuttuvat säästöt. Perinteisille pankeille moitteeton luottohistoria on yleensä vaatimuksena lainansaannille ja lainapäätös voikin tulla takaisin kielteisenä, mikäli luottotiedoista löytyy voimassa oleva maksuhäiriömerkintä.

– Moni jää edellä mainittujen syiden takia omistusasumisen ulkopuolelle ja joutuu joka kuukausi maksamaan vuokrakuluja toisen ihmisen taskuun, kertoo Bluestep Bankin asuntolainakäsittelijä Kalle Lindeman.

Ulosottovelka esti lainansaannin omalta pankilta

Nuoren perheen haasteeksi asuntolainan saamisessa muodostuivat jäljellä olevat ulosottovelat, jotka olivat aiheutuneet perheen menojen ollessa liian suuret tuloihin nähden. Maksukyky ei ollut riittänyt enää kattamaan kaikkia arjen kuluja, jolloin laskuja oli edennyt ulosottoon. Vaikka tilanne oli nykyään parempi, oli jäljelle silti jäänyt maksamattomia ulosottovelkoja, joiden takia perinteinen pankki ei voinut myöntää perheelle asuntolainaa.

Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotiedoissa, jos henkilöllä on jäljellä maksamattomia ulosottovelkoja. Luottotietojen puhdistuminen alkaa vasta, kun kaikki ulosottovelat ovat maksettu pois, tarkentaa Lindeman.

Ulosottovelkojen poismaksu

Mikäli laskuja ei maksa ajoissa, voivat ne siirtyä perintään ja myöhemmin ulosottoon. Jos asiakkaan velkoja on siirtynyt ulosottoon asti, maksetaan ne asunnon oston yhteydessä pois erillisellä Bluestep Bankin myöntämällä asuntovakuudellisella lainalla. Ulosottovelkojen maksaminen asuntovakuudellisella lainalla on yleensä asiakkaalle edullisempi vaihtoehto ja samalla luottotietojen puhdistuminen nopeutuu.

– Tämän perheen kohdalla asuntolainan yhteyteen myönnettiin vakuudellista lainaa jäljellä olevien ulosottovelkojen poismaksuun, jatkaa Lindeman.

Lähipiiristä löytynyt lisävakuus mahdollisti ensiasunnon oston

Toisen lainanhakijan vanhemman omistama asunto riitti lainan lisävakuudeksi ja perhe sai asunto- ja lisälainan Bluestep Bankilta. Näin he pääsivät kiinni omistusasumiseen ja samalla eroon jäljellä olevista ulosottoveloista. Tilanteen tasaannuttua ja maksuhäiriömerkintöjen poistuttua, perhe sai hyvät mahdollisuudet siirtyä tulevaisuudessa takaisin oman pankin asiakkaaksi.

– Kartoitamme aina tarkasti mahdolliset lainan vakuudet. Vaikka lainanhakijalla ei olisi omia säästöjä tai asuntoa, voi vakuus parhaimmassa tapauksessa löytyä esimerkiksi vanhemmilta, niin kuin tämänkin perheen kohdalla, päättää Lindeman.

Voit lukea lisää Bluestep Bankista sekä asiakkaidemme tilanteista osoitteessa bluestep.fi.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X