Mainos: Bonuspanda 21.02.2023

Pikalaina voi olla ratkaisu lapsiperheen taloudellisiin haasteisiin

Jatkuva rahapussin raapiminen on yhä useamman perheen todellisuutta ja joskus äkilliset menot voivat horjuttaa talouden pitkäksi aikaa. Hengitä rauhassa, sillä vakuudeton laina voi olla yksi vaihtoehto rahoittaa yllättäviä menoja.

Apua voi olla joskus hankala pyytää. Etenkin rahallisen avun hakeminen tai vastaanottaminen voi olla monelle kova paikka, sillä saatamme tuntea häpeää tai epäonnistumisen tunnetta, kun omat rahat eivät riitäkään perheen arjen pyörittämiseen. Muista kuitenkin pitää fokus itsessä ja perheessäsi; tyhmä ei ole se, joka kysyy apua, eikä varsinkaan se, joka hakee aktiivisesti ratkaisuja tilanteeseensa.

Kahlatessa läpi eri vaihtoehtoja taloushaasteiden selättämiseksi on kuitenkin hyvä pitää kirkkaana mielessä, että joskus toiselle sopiva ratkaisu ei ole se itselle sopivin, ja toisin päin. Kun olet mielestäsi skannannut riittävän määrän vaihtoehtoja, lähde etenemään kohti ratkaisua, joka tuntuu juuri omalle perheelle sopivalta.

Talouden tasapaino ja vaihtoehdot puntarilla

Talouden hallinnan lähtökohta on yksinkertaisuudessaan tulojen ja menojen välinen suhde. Lapsiperheille kuuluu valtava määrä erilaisia etuuksia ja vähennyksiä, joista oma lukunsa on yksinhuoltajaperheet. Varmista siis, että saat kaikki tuet asiankuuluvin korotuksin ja että olet esimerkiksi ilmoittanut mahdollisesta maksukyvyn alenemisesta verohallinnolle. Kun kaikki ansiotulot ja perheen kuukausimenot on tarkasti laskettu, on helpompi lähteä miettimään itse lisärahoitusta.

Lisärahoitukseen on oikeastaan kolme eri vaihtoehtoa.

  1. Hankkia lisää ansiotuloja
  2. Lainata rahaa lähipiiristä
  3. Hakea lainaa pankilta

Krooniseen rahapulaan loogisin (ja paras) on tietysti kohottaa tuloja, mikä voi olla helpommin sanottu kuin tehty. Lähipiiristä rahan pyytäminen vaatii yleensä tilanteesta avautumista, mitä et ehkä kaipaa. Kolmas vaihtoehto, eli pikalainan hakeminen voi olla monelle se helpoin ratkaisu, kun lisärahoitusta tarvitaan nopeasti.

Pikalainasta apua akuuttiin rahantarpeeseen

Pikalainan tai pikavipin hakemiseen et tarvitse vakuutteluja tai selontekoa, ja kaiken lisäksi sen voi tehdä täysin kasvottomasti netin kautta, riittää kun perheen kuukausitulot ylittävät minimin (yksinhakevalle raja on noin 700 € / kk).

Mikä parasta, pikalainan saa nopeasti käyttöön, joten hajonneet kodinkoneet tai muut yllättävät menot voi rahoittaa nopeasti lainarahalla. Ja toisaalta: fiksusti suunniteltuna pikalainaa voi käyttää myös kuukausitulojen kohottamiseen pitkällä tähtäimellä. Mieti siis, voisiko maksullisella lisäkurssilla päästä parempaan työpestiin kiinni? Tai pystyisikö ylimääräistä lainasummaa hyödyntää esimerkiksi sivutuloihin tähtäävään bisnekseen, joka hyödyttäisi koko perhettä? Kaikki on mahdollista, mutta tärkein on varmistaa, että et maksa lainastasi yhtään enempää kuin on tarpeen.

Tiukkaan tilanteeseen entistä tiukempi lainaseula: kilpailuta lainat

Netin lainatarjonta voi pyörryttää enemmän kuin ympärillä kärrynpyörää heittävät lapset, joten kaikista tehokkain tapa halvimman lainan jäljille on käyttää netin lainankilpailutussivuja.

Kilpailutussivustot vertailevat kymmeniä eri rahoituslaitoksia ja hakevat hakijaprofiiliisi pohjautuvat tarjoukset välittömästi tarkasteltavaksesi. Toisin sanoen sinä täytät vain yhden hakemuksen ja saat tarjoukset kerralla 20–30 lainanmyöntäjältä. Näistä hakemuksista valitset itse sopivimman. Kilpailutussivustoja ja lainaa myöntäviä rahoituslaitoksia voit vertailla täällä: https://bonuspanda.com/fi/

Pikalainoja tai pikavippejä vertaillessa tulee ottaa huomioon lainan  kokonaiskustannukset. Lainan koron lisäksi kuluja voi koitua esimerkiksi avausmaksusta tai tilinhoitomaksusta. Lainan todellinen vuosikorko onkin se tärkein mittari, sillä se kertoo lainan todelliset kulut ja ottaa huomioon myös laina-ajan ja lainan  lyhennystavan. Lainaa hakiessa muista kuitenkin asettaa takaisinmaksu riittävän pitkälle aikavälille, jotta kuukausibudjetti pysyy kohtuullisena. Päätöksen tehtyäsi rahat ovat tilillä päivän parin kuluttua ja uusi, kevyempi elämä voi alkaa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X