Mainos: Sabora pharma Oy 25.04.2022

Raskaus kuluttaa naisen rautavarastoja

Elimistön rautatasapainosta huolehtiminen on tärkeää kaikille naisille, mutta erityisesti raskaana oleville. Sukrosomiaalinen rauta ennaltaehkäisee rautavarastojen pienentymistä terveillä naisilla raskauden aikana.

Raudan puute on yleisin syy raskaudenaikaiseen anemiaan, josta kielivät verinäytteen matala hemoglobiini ja pienentynyt plasman ferritiinipitoisuus. Anemian yleisiä oireita ovat mm. väsymys ja sydämen lyöntitiheyden lisääntyminen, joihin voi liittyä myös matalahkoa verenpainetta.

Hemoglobiinin seuranta on osa äitiysneuvolan perustutkimuksia. Tarvittaessa tutkitaan lisäksi pieni verenkuva ja ferritiini. Näiden mittareiden tarkkaileminen on tärkeää, sillä raudanpuute saattaa hidastaa sikiön kasvua. On myös hyvä muistaa, että elimistössä voi olla puutetta raudasta jo ennen varsinaista anemiaa.

Jokaisen odottavan äidin kannattaa huolehtia raskauden ja imetyksen aikana riittävästä raudan saannista. Tärkeintä on panostaa monipuoliseen ja terveelliseen ruokavalioon, jossa hyviä raudan lähteitä ovat esimerkiksi liha- ja kalaruoat sekä siemenet ja pähkinät. Viime kädessä lääkäri arvioi lisäraudan tarpeen tapauskohtaisesti.

Raudan lisäksi SiderAL® Folic sisältää naisen terveydelle tärkeitä vitamiineja

Rauta ei ole koskaan maistunut näin hyvälle

Rautavalmisteiden annostelu on pitkään ollut raudan imeytymisen maksimointia muuta ravintoa ja lisäraudan annosteluajankohtaa säätämällä. Monille näiden tuotteiden käyttäminen on aiheuttanut suoliston limakalvoärsytystä ja ikäviä vatsavaivoja. Naisille suunniteltu uuden ajan SiderAL® Folic -rautavalmiste tarjoaa helpomman ja mukavamman tavan kohentaa elimistön rautatasapainoa.

SiderAL® Folic annospussi

Sitruunanmakuisessa SiderAL® Folic -rautavalmisteessa rautaioni on suljettu sukrosomen sisään, mikä suojaa rautaa vatsahappojen vaikutukselta ja tehostaa sen imeytymistä. Poikkeuksellisen rakenteensa vuoksi sukrosomiaalisen raudan voi nauttia minkä ruoan kanssa tahansa ja mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Se ei ärsytä vatsaa tai maistu raudalta.

Raudan lisäksi SiderAL® Folic sisältää naisen terveydelle tärkeitä vitamiineja, kuten foolihappoa sekä B6-, B12-, D3- ja C-vitamiinia, jotka mm. edistävät normaalia hemoglobiinin ja punasolujen muodostumista, immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja energia-aineenvaihduntaa sekä hormonitoiminnan säätelyä.

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X