Mainos: Bluestep bank 05.05.2023

Työuupumus johti yksinhuoltajan talousvaikeuksiin ja kodin ulosmittaukseen – eväät uuteen alkuun ja asunnon säilyttämiseen löytyivät Bluestep Bankilta

Taloushaasteisiin ajautuminen voi johtua monesta eri tekijästä, eikä syynä aina ole huolimattomuus raha-asioiden hoidossa. Moni saattaa jäädä vaikeuksiensa kanssa yksin, sillä apua perinteisiltä pankeilta ei esimerkiksi haastavan luottohistorian takia välttämättä ole saatavilla. Jo kohta kolme vuotta Suomessa toiminut uusi pankki keskittyy kuitenkin luottohistorian sijaan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

Maksuvaikeuksien tullessa ajankohtaiseksi, voi helposti saatavilla oleviin vakuudettomiin luottoihin turvautuminen tuntua hyvältä ratkaisulta. Näiden kulutusluottojen korkeat korot ja kustannukset johtavat kuitenkin usein pidemmällä aikavälillä entistä suurempiin vaikeuksiin. Esimerkkinä voidaan käyttää Bluestep Bankiin yhteyttä ottanutta yksinhuoltajaa, joka oli talousvaikeuksien takia joutunut ulosottoon ja riskinä olikin nyt oman kodin menettäminen.

– Asiakas oli tehnyt paljon töitä ja jaksaminen alkoi olla äärirajoilla. Lopulta tilanne johti uupumukseen ja sitä kautta tulotason laskuun. Tilapäistä ratkaisua oli hänenkin kohdallaan etsitty vakuudettomista luotoista, kertoo Bluestep Bankin laina-asiantuntija Jukka-Pekka Savolainen.

Kulutusluotot rasittivat taloutta entisestään ja maksuvaikeuksista johtuen velat siirtyivät lopulta ulosottoon.

– Ulosmitattava summa pyritään ensin pidättämään suoraan henkilön palkasta. Tämä tarkoittaa, että joka kuukausi tietty summa tuloista menee ulosottovelkojen maksuun. Elämiseen jäävästä suojaosuudesta huolimatta arjen pyörittämiseen ei välttämättä riitä tarpeeksi rahaa, etenkin jos huollettavana on lapsia. Siinä vaiheessa, kun velkojen maksu tätä kautta ei onnistu, saattaa kodin ulosmittaus tulla ajankohtaiseksi, jatkaa Savolainen.

Onko ulosottovelka este lainansaannille?

Bluestep Bank on toimintansa alusta lähtien pyrkinyt tarjoamaan vaihtoehtoisen ratkaisun heille, joiden lainahakemuksen perinteiset pankit ovat syystä tai toisesta hylänneet. Esimerkiksi voimassa olevat maksuhäiriömerkinnät eivät automaattisesti tarkoita kielteistä lainapäätöstä ja näin ollen myös ulosottovelallisen voi olla mahdollista löytää ratkaisu jopa toivottomaltakin tuntuvaan tilanteeseen.

– Lainan saamiseksi hakijalla tulee olla käytössä omistusasunto vakuudeksi ja riittävät tulot lainanlyhennyksiä ajatellen. Tarkastelemme jokaisen asiakkaan tilannetta yksilöllisesti ja tavoite on aina se, että ratkaisullamme talous muuttuu parempaan suuntaan, kertoo Savolainen.

Yksinhuoltajan kohdalla lainan vakuutena voitiin käyttää nykyistä omistusasuntoa. Vakituisen työn myötä tulot riittivät lainan lyhennyksiin, ja ratkaisu oli asiakkaalle taloudellisesti kannattava. Järjestelylainalla maksettiin pois ulosottovelat ja jäljellä olevat kulutusluotot, jolloin lyhennettäväksi jäi yksi laina useiden maksujen sijaan.

Luottotietojen nopeampi puhdistuminen mahdollisti uuden alun

Maksuhäiriömerkinnän poistumista luottotiedoista on aikaisemmin joutunut odottamaan jopa useiden vuosien ajan. Vuoden 2022 joulukuussa voimaan astunut lakimuutos mahdollistaa kuitenkin nykyään luottotietojen puhdistumisen jo 30 päivän kuluttua velkojen maksusta.

– Sen lisäksi, että asiakkaamme sai pitää kotinsa ja pääsi eroon ulosottoveloista, sai hän myös uuden alun elämää rajoittaneen maksuhäiriömerkinnän poistuessa, päättää Savolainen.

Voit lukea lisää Bluestep Bankista sekä asiakkaidemme tilanteista osoitteessa bluestep.fi.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X