Mainos: Lead Supply 04.04.2022

Usean lainan tai luoton taakka? Katso täältä vinkit lainojen järjestelyyn

Luottokortit, lainat sekä muut maksut kuuluvat lapsiperheen arkeen. Näiden välillä voi kuitenkin olla vaikeaa pitää kirjaa menoista ja jäljellä olevan velan määrästä.

Velat voidaan yhdistää yhdeksi lainaksi, joka voi helpottaa virtaviivaistamaan taloutta. On hyvä kuitenkin huomioida, että lainojen yhdistäminen ei välttämättä korjaa taustalla olevia syitä miksi velkoja on kertynyt.

Ennen kuin sitoudut uuteen lainaan, on ensin hyvä ymmärtää yhdistelylainan hyödyt ja haitat.

Lapsiperhearjen keskellä talouden hallintaa?

Tiedätkö tarkalleen mihin rahat kuluvat kuukausittain? Oletteko budjetoineet tulot sekä menot vai onko arjen talouden hallinta enemmänkin tilanteeseen sekä kauteen perustuvaa?

Jos perheelläsi on hoidettavana useita eri luottokorttilaskuja, kulutusluottoja tai lainoja, ja kuukausierien perässä pysyminen huolettaa, saattaa yhdistelylaina olla kätevä apu, jolla yksinkertaistaa kuukausittaisia menoeriä.

Lainojen yhdistäminen voi auttaa selkeyttämään velkojen takaisinmaksua. Kun usean eri kuukausierän sijaan maksetaan yhtä, on arjen budjetointi himpun verran helpompaa.

Yhdistelylaina on usein luottotili, jolle on määritetty tietty luottoraja, joka kattaa kaikkien aikaisempien lainojen sekä luottojen yhteenlasketun määrän. Näin vanhat avoinna olevat velat saadaan maksettua pois, ja uutta yhdistelylainaa maksetaan pois sovitun takaisinmaksuajan verran.

Usein arjen keskellä on vaikeaa arvioida kuinka paljon elämiseen kuluu. Siksi erityisesti laskujen maksun yhteydessä on helpottavaa tietää, kuinka paljon välttämättömien menoerien hoitamiseen kuluu.

Yhdistelylainan hyödyt ja haitat

Pohtiessa, voisiko lainojen yhdistäminen olla yksi keino helpottaa perheesi talouden hoitoa, kannattaa aina ensin käydä läpi miksi tilanne on johtanut usean eri lainan tai luoton ottoon. Ovatko esimerkiksi tulot ja menot balanssissa tai aiheuttaako elämäntapa ja kulutustottumukset uutta velkaantumista.

Lainojen yhdistäminen voi olla eduksi erityisesti silloin, kun lainat halutaan maksaa nopeammin pois ja alhaisemmilla koroilla.

Hyödyt

 • Selkeyttää taloudenhallintaa
 • Nopeuttaa takaisinmaksua
 • Mahdollistaa alemman koron lainalle
 • Pienemmät kuukausittaiset maksuerät
 • Voi auttaa parantamaan luottoluokitusta

Ennen lainojen yhdistämistä on hyvä opetella käymään läpi tuloja sekä menoja kuukausitasolla. Tee budjetti, jonka avulla voidaan vähentää menoja. Se on lopulta hyvin yksinkertaista. Netti on täynnä erilaisia budjetointitaulukoita sekä vinkkejä budjetin luomiseksi. Näin pysyt maksujen perässä, jotta velat eivät lopulta kasaannu suuremmiksi.

Haitat

 • Saattaa aiheuttaa lisäkustannuksia
 • Saattaa nostaa korkoa
 • Ajan myötä nouseva korkotaso
 • Ei ratkaise taloudellisia ongelmia
 • Saattaa kannustaa suurentuneeseen kuluttamiseen
 • Lainaa-helposti voi auttaa lainojen yhdistämisessä
 • Jos perheelläsi on suuri määrä velkaa, voi lainojen yhdistäminen olla järkevä ratkaisu. Lainaa-helposti on auttanut kuluttajia löytämään juuri tilanteeseensa sopivan lainan jo vuodesta 2014 lähtien.

Lainaa-helposti on verkossa toimiva lainanvertailupalvelu, jonka avulla lainaa hakevan sekä lainaa myöntävän on helpompi löytää toisensa. Lainanhaku on aina hakijan tilanteeseen perustuva eikä se koskaan sido kuluttajaa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X