Mainos: Lead Supply 08.04.2022

Vinkkejä lapsiperhearjen talouden hallintaan - Voisiko lainojen yhdistäminen auttaa?

Rahanhallinta on perheen jokapäiväisten menojen sekä odottamattomien laskujen hoitamista ja säästämistä tulevaisuutta varten. Sen avulla voit hallita rahojasi, mikä auttaa sinua välttämään stressiä ja tuntemaan olosi turvallisemmaksi.

Mutta entä jos lainoja tai luottoja on kertynyt enemmän kuin tarpeeksi ja avoimen velan määrän perässä pysyminen vie sekä aikaa että energiaa.

Lainojen yhdistäminen voi olla tässä tilanteessa järkevä ratkaisu, silloin kun tulosi ovat riittävät kattamaan uuden lainan kulut.

Avoin kommunikaatio on avain perheen raha-asioiden onnistumiseen

Perheen sisäinen viestintä on tärkeässä roolissa, kun on kyse onnistuneesta raha-asioiden hoidosta. Jos olet parisuhteessa, rehelliset keskustelut voivat auttaa välttämään rahaan liittyviä ristiriitoja. Lisäksi lasten ottaminen mukaan suunnitteluun ja budjetointiin voi helpottaa tavoitteiden saavuttamista yhdessä.

Budjetointi voi auttaa sinua ja perhettäsi ottamaan ensimmäisen askeleen kohti varojen hallintaa. Se voi myös auttaa sinua välttämään velkaantumista. Budjetointi on yksi tärkeimmistä tekijöistä perhe-elämästä nauttimiseen sen sijaan, että raha-asioiden murehtimiseen käytettäisiin liikaa aikaa.

Vinkit budjetointiin

Selvitä paljon rahaa tarvitset jokapäiväisiin välttämättömyyksiin, kuten ruokaan, asumiseen, sähköön, veteen, liikkumiseen ja kommunikaatioon. Tämän jälkeen voit varmistaa, että sinulla on tarpeeksi rahaa odottamattomia menoja sekä hätätilanteita varten.

Budjetointi on siis hyvin olennainen osa rahan hallintaa ja se auttaa selvittämään:

  • Tarpeet: Budjetointi auttaa käyttämään varat viisaasti asioihin, jotka ovat välttämättömiä.
  • Toiveet: Budjetointi voi auttaa säästämään rahaa asioihin, joista pidät, mutta joita ilman voit elää.
  • Odottamattomat menot: Varaa rahaa odottamattomien menojen varalle. Esimerkiksi jos auto hajoaa. Lopeta vahingossa tapahtuva ylikuluttaminen.

Netti on täynnä työkaluja budjetoinnin tueksi. Esimerkiksi valmiita kaavioita, joihin voidaan syöttää menot ja tulot. Seuraamalla tulojen ja menojen suhdetta muutaman kuukauden ajan, saadaan hyvin pienellä vaivalla selvitettyä kuinka paljon rahaa kuluu suhteessa siihen kuinka paljon sitä talouteen tulee. Näiden kahden lukeman välistä löytyy perheen budjetti.

Miten vähentää lainoista ja luotoista muodostuvaa taakkaa budjetoinnissa?

Strategioiden miettiminen velkojen takaisinmaksamiseksi saattaa olla hämmentävää, joten monet perheet päättävätkin yhdistää velkansa ja keskittyä maksamaan velkavuorta pikkuhiljaa pois. Muun muassa Matchbanker on auttanut kuluttajia löytämään juuri tilanteeseensa sopivan lainan vertailuttamalla useita eri lainantarjoajia asiakkaan puolesta.

Yhdistelylainalla voidaan yhdistää useita velkoja niin, että useiden kuukausimaksujen sijasta maksetaan vain yhtä kuukausittaista maksua. Ihannetapauksessa esimerkiksi korko voi olla matalampi, jolloin rahaa säästyy ja velat maksetaan nopeammin pois.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X