Mainos: Axo Finance Oy 01.08.2023

Yhdistelylainan avulla voi saavuttaa säästöä

Lainojen yhdistelyä aletaan yleensä miettimään silloin, kun on kertynyt useampia lainoja, luottoja tai osamaksuja. Yhdistelylainan tarkoituksena on hakea yksi isompi laina, jonka avulla maksetaan jo olemassa olevat lainat pois. Tämän jälkeen keskitytään vain yhden lainan takaisinmaksuun.

Lainojen yhdistelyllä pyritään talouden selkeyttämisen lisäksi saavuttamaan säästöä lainakustannuksissa. Kun suunnittelet ottavasi yhdistelylainan, kannattaa lainantarjoajat kilpailuttaa aina. Näin on mahdollista löytää edullisin lainatarjous ja saavuttaa suurin mahdollinen säästö.

Yhdistelylainan tarkoituksena on yhdistää lainat ja luotot

Erilaisia vakuudettomia lainoja, luottoja ja osamaksuja käytetään hankintojen tekemiseen sekä yleiseen kulutukseen. Näistä maksetaan koron lisäksi muita kuluja, joihin sisältyy esimerkiksi erilaisia tilinhoitopalkkioita ja laskutuslisiä. Mitä enemmän luottoja kertyy, sitä enemmän joudutaan maksamaan kustannuksia lainan lyhennyksen lisäksi.

Mikäli luottoja on kertynyt useampia, voi olla järkevää harkita yhdistelylainaa. Yhdistelylainan tarkoituksena on yhdistää kaikki jo olemassa olevat luotot yhdeksi lainaksi, minkä jälkeen voi keskittyä lyhentämään vain tätä. Usein samalla saavutetaan säästöä, kun useiden tilinhoitopalkkioiden ja muiden kulujen sijaan maksetaan vain yhden lainan kustannuksia.

Yhdistelylainan avulla saavutetaan suurin hyöty silloin, kun sen alle saadaan kaikki osamaksut ja luotot. Jos sen ulkopuolelle jää vielä runsaasti velkoja, on hyöty huomattavasti pienempi. Yhdistelylainaa hakiessa ei yleensä haeta lisää lainaa, vaan maksetaan ainoastaan olemassa olevat pois.

Yhdistelylainan hakeminen kannattaa aloittaa laatimalla budjetti

Yhdistelylainan hakeminen kannattaa aloittaa laatimalla taloudelle budjetti. Ensimmäinen askel on selvittää, kuinka paljon luottoja on jäljellä ja kuinka suuri rahasumma niiden lyhennyksiin menee kuukausittain. Kannattaa laskea myös erikseen, mikä osuus menee itse velkojen lyhentämiseen ja mikä korkoihin ja kuluihin.

Mikäli luottojen lyhentäminen ei tuota tällä hetkellä ongelmia, kannattaa yhdistelylainaa hakea yhtä suurella kuukausilyhennyksellä. Sopivan lainanlyhennyksen voi myös laskea budjetoimalla tulot ja menot, ja varmistamalla siten, että lainan lyhentämisen lisäksi rahaa jää riittävästi elämiseen.

Yhdistelylainaa haetaan sillä summalla, mikä on olemassa olevien velkojen yhteenlaskettu määrä. Jos sopiva tarjous löytyy, maksetaan sen avulla nykyiset luotot pois. Tämän jälkeen velkana on vain yhdistelylaina ja voidaan keskittyä lyhentämään sitä.

Myös yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa

Yhdistelylainan hakemisen tavoitteena on saavuttaa talouden tasapainon lisäksi säästöä luottokustannuksissa. Yhdistelylainat kannattaa aina kilpailuttaa, koska siten löytää edullisimman lainatarjouksen.

Vakuudettomien lainojen hinnoittelu eroaa eri toimijoiden keskuudessa. Siitä syystä sama hakija voi saada eri lainantarjoajilta eri hintaisia tarjouksia. Yhdistelylainan tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman suuri säästö, joten vertailu ja kilpailuttaminen kannattaa.

Lainojen kilpailuttaminen käy nopeasti lainanvälittäjän avulla. Hakija tavoittaa useita rahoituslaitoksia ja pääsee vertailemaan niiden tekemiä lainatarjouksia. Yhdistelylainaa hakiessa kannattaa varmistua siitä, että uusi laina tulee kokonaiskustannusten osalta aiempia edullisemmaksi. Mikäli näin ei ole, ei lainaa kannata ottaa.

Paras työkalu lainatarjousten vertailuun on todellinen vuosikorko ja kokonaiskustannukset. Nämä molemmat löytyvät lainatarjouksesta ja mahdollistavat tarjousten helpon vertailun.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X