Perhe-elämä 09.11.2022

Annika Saarikko ja Erkki-puoliso saattavat haluta vielä yhden lapsen – lue intiimi parisuhdehaastattelu Annasta

Yhdestä periaatteesta Annika Saarikko pitää tiukasti kiinni, vaikka työssä ja kotona on hyvin hektistä.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Mirva Kakko / OM-arkisto ja Suvi Elo

Valtiovarainministeri ja keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko, 38, on tehnyt aviopuolisonsa Erkki Papusen, 41, kanssa sopimuksen. Anna-lehden uudessa haastattelussa kerrotaan, että diilin tarkoituksena on estää Saarikkoa tuomasta työpaineita kotiin.

– En tule koskaan kotiovesta sisälle puhelimessa puhuen, vaan käyn keskustelun aina ensin pihalla loppuun, kertoo Saarikko Annalle.

Pariskunnalla on kaksi lasta, toista luokkaa käyvä Aarni ja kolmevuotias Kaarlo. Annassa vanhemmat kuitenkin paljastavat, etteivät he tiedä, onko perheen lapsiluku vielä täynnä.

– Emme ole sulkeneet pois ajatusta kolmannesta lapsesta, Annika Saarikko toteaa haastattelussa.

Samalla Saarikko väläyttää mahdollisuutta, että ehkä hänen urallaan tulee vielä vaihe, jolloin hän ottaa enemmän vastuuta kotona. Nyt arjen sujuvuudesta huolehtii pääasiassa Papunen, joka tällä hetkellä työskentelee hallitusneuvoksena sosiaali- ja terveysministeriössä.

Lue myös: Ministeri Hanna Sarkkinen ei osannut odottaa, kuinka paljon iloa lapsi tuo tullessaan

Annika Saarikko: ”Olin aina toivonut perhettä”

Annika Saarikko ja Erkki Papunen ovat pitäneet yhtä vuodesta 2011 alkaen. He saivat rajun muistutuksen elämän rajallisuudesta ja arvaamattomuudesta, kun Saarikko sairastui 29-vuotiaana ja sai molemminpuolisen keuhkoveritulpan.

Pariskunta oli mennyt vain muutamaa kuukautta aiemmin kihloihin. Hengenvaarallinen tilanne säikäytti, etenkin Papusen.

– Pohdin pitkään, miten olisin selvinnyt, jos hän [Annika Saarikko] olisi menehtynyt. Kokemus oli minulle henkisesti todella raju, Erkki Papunen muistelee Anna-lehdessä.

Annika Saarikko ja Erkki Papunen ovat pitäneet yhtä yli 10 vuotta. Kuva: Suvi Elo

Samoilla linjoilla on Saarikko, joka arvelee, että hänen sairastumisensa oli kovempi pala hänen puolisolleen kuin hänelle itselleen. Sairastumisen myötä syntyi kuitenkin tärkeä oivallus.

– Olin aina toivonut perhettä. Sairastumiseni jälkeen ymmärsin, että mitään tiettyä oikeaa hetkeä ei ehkä koskaan tule.

Parin esikoinen Aarni syntyi 2014. Kun toinen lapsi Kaarlo tuli maailmaan vuonna 2019, Annika Saarikko jäi vuodeksi vanhempainvapaalle tiede- ja kulttuuriministerin tehtävästä.

— Toivon, että olen omalla esimerkilläni voinut osoittaa, että äitiys ja ura eivät sulje toisiaan pois.

Myös Papunen oli molempien lasten synnyttyä useita kuukausia isyys- ja vanhempainvapaalla.

Miten Annika Saarikko ja Erkki Papunen huoltavat parisuhdettaan kiireisen lapsiperhearjen keskellä? Entä miten he tapasivat ja miksi he rakastuivat toisiinsa? Lue koko juttu Annan numerosta 45/2022 tai verkosta anna.fi!

Lue myös: Kansanedustaja Sofia Virta jäi yksinhuoltajaksi turvattoman parisuhteen jälkeen: ”Tunsin häpeää perheen hajoamisesta”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X