Perhe-elämä 31.12.2022

Ei-toivottu kolmosraskaus, 11 lapsen äiti, maailman nuorin synnyttäjä... Nämä jutut keräsivät valtavat lukijamassat vuonna 2022

Joko luit jutun omavaraisesta perheestä, jossa on 8 lasta? Entä neuvolapalveluja välttelevästä Mariasta, jonka lapsella ei ole laskettua aikaa? Lue ainakin nämä artikkelit vuodelta 2022!

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Kokosimme vuodenvaihteen kunniaksi yhteen Kaksplussan luetuimmat jutut, jotka on julkaistu vuonna 2022. Kymmenen suosituinta ovat tässä, olkaa hyvä!

1. ”Ajattelin heti, etten halua näitä lapsia” – kun Jasmiina sai tietää odottavansa kolmosia, edessä oli vaikea päätös

Kätilö vakuutti, että ketään Suomessa ei pakoteta synnyttämään kolmosia, jos ei halua. Silti Jasmiina joutui tahtomattaan käymään läpi kolmosraskauden.

Lue juttu täältä.

2. Sadulla on 11 lasta, vaikka aluksi vaikutti, että ei tulisi olemaan yhtäkään

Satu haaveili suuresta perheestä jo lapsena, mutta raskaaksi tuleminen parikymppisenä vaikutti aluksi toivottomalta.

Ruotsissa asuva, suomalaistaustainen Satu Nordling Gonzalez kertoi Kaksplussalle tarinansa siitä, kuinka hän lopulta päätyi suurperheen äidiksi ja millaista elämä on, kun huollettavana on 11 lasta.

Lue juttu täältä.

3. Tämä tiedetään Ukrainan presidentin lapsista – vanhemmat ovat piilottaneet teini-ikäisen Aleksandran ja pienen Kirilin turvaan venäläisjoukoilta

Ukrainan presidentillä Volodymyr Zelenskyillä, 44, on vaimonsa Olena Zelenskan, 44, kanssa kaksi alaikäistä lasta, joiden kohtaloa maailma seurasi kauhulla Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022. Presidentin ja hänen perheensä arvioitiin olevan venäläisten kohteena sodan alussa.

Mitä Ukrainan presidentin perheestä oikeasti tiedetään? Kaksplus otti selvää.

Lue juttu täältä.

4. Maailman nuorin äiti synnytti lapsen vain 5-vuotiaana – isä on mysteeri vielä tänäkin päivänä

Perulaisen Lina Medinan sydäntä särkevä kohtalo kiinnosti Kaksplus.fi:n kävijöitä. Perulainen Medina on jäänyt historiankirjoihin maailman nuorimpana synnyttäjänä.

Lue juttu täältä.

5. Pinjan 10-henkinen perhe on lähes omavarainen – Vaikkei sama elämäntapa sovi kaikille, tämän siitä voi ainakin oppia

Kun Pinja ja Henkka Vuorisalo alkoivat rakennuttaa taloaan, heidän mielissään siinsi omavarainen arki. 15 vuotta myöhemmin he ovat miltei saavuttaneet unelmansa ja lisäksi saaneet kahdeksan lasta.

omavarainen

Suurperheen sähkölasku oli koko viime vuodelta vain 300 euroa, ja sadonkorjuuaikana ruokakauppaan menee ainoastaan pari kymppiä viikossa.

Lue juttu täältä.

6. 1 600 euron sähkölasku sai suurperheen äidin järkyttymään: ”Viikkorahaan ei ole varaa”

Monika Taimelan viisihenkinen perhe totutteli tänä syksynä viileämpään kotiin. Säästökohteiden pohtiminen alkoi jo joulukuussa 2021, kun perhe joutui kokemaan kovan shokin: kuukauden sähkölasku oli 1 638,98 euroa.

Lue juttu täältä.

7. Löydätkö itsesi listalta? Nämä ovat suomalaisten yleisimmät etunimet juuri nyt

Luetuimmat artikkelit ovat useimmiten henkilöhaastatteluita, mutta tänä vuonna listalle kipusi jälleen aivan toisenlainen artikkeli, kun lukijamme kiinnostuivat suomalaisista etunimikäytännöistä.

Kaksplus kokosi yhteen Suomen yleisimmät etunimet. Ellet löydä listalta itseäsi, siellä on takuulla monia tuttuja!

Lue juttu täältä.

8. Maria ja Eveliina valitsivat villin raskauden: “Yhtä luonnollisesti kuin me saadaan vauvat alulle, me saadaan ne myös pihalle”

Maria Aronson ja Eveliina Rüter pyrkivät välttämään neuvolan ja synnytyssairaalan palveluita. He ovat synnyttäneet kotona ainoastaan puolison tuella. “Synnytys ei ole lääketieteellinen tapahtuma”, he perustelevat valintaansa.

Vapaa synnytys

Kaksplussan artikkeli villistä raskaudesta herätti paljon mielipiteitä ja keskustelua.

Lue juttu täältä.

9. ”Myöhemmin luimme Omakannasta, että vauvamme syntyi elottomana” – pitkä synnytys päättyi sektioon

Kaksplussan perinteisen synnytystarinakilpailun kertomukset keräsivät jälleen valtavan määrän silmäpareja vuonna 2022.

Tällä kertaa voittajan sijaan luetuimmaksi tarinaksi nousi synnytyskertomus, jossa äiti koki pahimman shokin vasta sairaalasta kotiuduttuaan.

Lue juttu täältä.

10. Perheenäiti Jaanalle jäi eron jälkeen 37 000 euron luottokorttivelka – sitten hän sisuuntui ja muutti 38 neliön kaksioon

Jaana päätyi avioeronsa jälkeen kymmenien tuhansien eurojen luottokorttivelkojen maksajaksi. Taloudellinen ahdinko sai Jaanan toimimaan, mutta se herätti myös halun hälventää häpeää velkaongelmien ympäriltä.

Lue juttu täältä.

Kaksplus toivottaa onnellista uutta vuotta 2023!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X