Perhe-elämä 21.02.2018 Päivitetty 29.11.2021

Nanna Karalahti perusti Jeren kanssa päiväkodin: ”Huippu-urheilijat tulevat opettamaan lapsille liikuntaa”

Nanna ja Jere Karalahti haaveilivat laittavansa lapsensa liikuntapäiväkotiin. Kun sopivaa päiväkotia ei löytynyt kodin läheltä, he päättivät itse perustaa sellaisen.

Teksti
Riikka Heinonen
Kuvat
Markus Pentikäinen / Otavamedia

Liikunta on ollut aina tärkeässä osassa hyvinvointiasiantuntija ja valmentaja Nanna Karalahden ja jääkiekkoilija Jere Karalahden elämää. Kun pariskunnan yhteinen Jax-poika syntyi, jo alusta asti oli selvää, että lapsi tulisi kasvamaan liikunnan ja terveellisen ruuan parissa.

–1-vuotias Jax on potkinut jalkapalloa siitä lähtien, kun oppi kävelemään. Käymme yhdessä temppujumpassa ja touhuamme paljon ulkona, Nanna Karalahti kertoo.

Luomuruokaa ja liikuntaa

Keravalle muuttanut pari oli jo pidempään haaveillut laittavansa Jaxin liikunnalliseen päiväkotiin. Kun sopivaa ei oikein löytynyt, he päättivät itse perustaa sellaisen. Liikuntapäiväkoti Aito avaa ovensa elokuussa 2018 Keravalla. Myös Jax-poika aloittaa päivähoidon vanhempiensa omistamassa päiväkodissa.

Päiväkodin toiminnan tavoitteena on tarjota lapsille luomuruokaa ja monipuolisia mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Nanna ja Jere aikovat olla mukana päiväkodin päivittäisessä toiminnassa. Heidän lisäkseen mukana on myös joukko kasvatustieteen ja luomuravinnon asiantuntijoita. Päiväkodin johtajana toimii Johanna Tervo.

–Lapset ja liikunta ovat lähellä sydäntämme. Haluamme näyttää mallia muillekin lasten parissa toimiville terveellisen ravinnon ja liikunnan merkityksestä, Nanna ja Jere toteavat.

Huippu-urheilijaksi jo päiväkodista

Jerellä on kunnianhimoisia tavoitteita päiväkodin liikuntakasvatuksen suhteen. Entinen jääkiekkoilija toivoo, että päivähoidossa luodaan vahva pohja huippu-urheilijaksi kasvamiselle.

Jere on pyytänyt jo monia eturivin jääkiekkoilijoita ja jalkapalloilijoita vierailulle päiväkotiin.

–Huippu-urheilijat tulevat opettamaan lapsille liikuntaa. Toivon, että päiväkotimme lasten joukossa on tulevia olympiaurheilijoita, Jere haaveilee.

Kommentit (1)

Millainen pedagokinen varhaiskasvatus koulutus teillä on toisten ihmisten pienien lapsien hoitamiseen?
Kuuluuko huumekasvatus urheilun ohella päiväkodin toimintaan?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X