Parisuhde 10.03.2019 Päivitetty 29.01.2021

Elisan & Marcon suhde alkoi Japanissa: ”Pasmat sekaisin jo ensimmäisestä katseesta”

Toimiva arki ja pienet huomionosoitukset ovat Elisan ja Marcon parisuhteen kulmakiviä. Japanissa alkanut suhde sinetöitiin iltanuotiolla.

Teksti
Maria Mäkelä
Kuvat
Mirva Kakko

♥ Miten teistä tuli pari?

Elisa: Vuonna 2009 asuin töideni takia Tokiossa. Olin ystävieni kanssa poistumassa festareilta, kun bongasimme Marcon Harajukun sillalla. Ystäväni sanoi heti, että tuolla on sinulle sopiva mies. Menimme juttelemaan Marcolle englanniksi ja pyysimme häntä seuraamme. Minulla meni pasmat sekaisin jo ensimmäisestä katseesta.

Marco: Se oli kahden viikon Japanin-lomani viimeinen ilta. Olin kuullut Elisan ystävineen puhuvan suomea, mutta hassuttelin heidän kanssaan puhumalla aluksi englantia. Juttelimme koko illan ja kotiin palattuani jatkoimme juttua Facebookin kautta. Varsinaisesti suhde alkoi, kun Elisa tuli Suomeen kesälomalle. Halusin yllättää hänet ja hain hänet lentokentältä kaverini moottoripyörällä.

♥ Mikä teitä yhdistää?

Elisa: Ekologinen elämäntapa on meille molemmille tärkeää. Koko perheemme syö kasvisruokaa, ja opetamme kierrätystä lapsille. Asumme nykyään vanhassa rintamamiestalossa, joka on ollut yhteinen haaveemme. Sparrailemme toisiamme myös ammatillisissa asioissa.

Marco: Elämme molemmat hetkessä, emme halua vatvoa mennyttä tai suunnitella liikaa tulevaa. Yhteinen rakkautemme Japaniin näkyy kaikessa aina lastemme nimistä lähtien.

♥ Mikä on ollut suhteenne merkittävin hetki?

Elisa: Ensimmäisen yhteisen lomamme viimeinen ilta. Istuimme kesämökillä nuotion äärellä ja puntaroimme suhteemme jatkoa. Marco ilmoitti, että jättäisi työnsä ja muuttaisi luokseni Japaniin, jotta voisimme olla yhdessä. Voiko olla mitään romanttisempaa kuin muuttaa rakkauden vuoksi toiselle puolelle maapalloa?

Marco: Nykytilannetta ei olisi ilman sitä nuotiohetkeä. Japanissa asuminen hitsasi meidät yhteen: rakensimme suhteemme peruspilarin, jota ei horjuta mikään. Pidän ensikohtaamistamme kohtalona.

♥ Miten teistä tuli vanhempia?

Elisa: Minulla on monta sisarusta, ja olen aina halunnut ison perheen. Esikoisemme Jiro, 6, sai alkunsa suunnittelemattomasti, mutta ennen Aikon, 3, odotusta koimme raskaita takapakkeja. Vanhempina olemme rentoja, esikoisen vaunutkin hankimme vasta laskettuna päivänä.

Marco: Jiron syntymän jälkeen ajattelin pitkään, että yksi lapsi riittää. Kun toinen lapsemme Aiko oli vuoden, ehdotin Elisalle vielä kolmatta. Kuopuksemme Tomo on nyt 1-vuotias.

♥ Mikä toisessa on rakastettavinta?

Elisa: Tapahtui mitä tahansa, voin aina puhua Marcolle ja luottaa häneen. Luotan hänen näkemyksiinsä jopa niin paljon, että annan hänen leikata hiukseni! Marco osaa myös yllättää arjessa ja järjestää yhtäkkiä vaikka retken koko perheelle.

Marco: Elisassa viehättää iloisuus, positiivisuus, rohkeus ja kekseliäisyys.

♥ Mikä on parasta arjessanne?

Elisa: Halailemme ja suukottelemme paljon. Pienet huomionosoitukset auttavat jaksamaan. Viime keväänä Marco huomasi, että olin väsynyt. Hän haki sukset ja patisti minut hiihtolenkille.

Marco: Toimiva arki on tärkeämpää kuin satunnaiset parisuhdelomat. Meillä ei ole lähellä tukiverkkoa, joka auttaisi lasten hoitamisessa, mutta kun lapset ovat isompia, vien Elisan Pariisiin.

Haluatko mukaan Minä ♥ sinua -juttusarjaan? Klikkaa ja osallistu!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X