Parisuhde 09.10.2020 Päivitetty 04.04.2023

5 kaikkien aikojen parasta Tinder-vinkkiä sinkkuvanhemmalle – psykologian tohtori paljastaa 100 nettideitin perusteella, miten mieli pelaa

Sinkkuvanhemman voi olla raskasta palata rakkauden markkinoille ydinperheen hajottua. Sarjadeittaajan Tinder-vinkit auttavat pääsemään alkuun.

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
iStock

Psykologian tohtori Angela Ahola sai harkituilla pyyhkäisyillä 10 000 Tinder-osumaa ja kävi treffeillä sata kertaa. Kokemuksista syntyi kirja Digirakkautta (Minerva Kustannus). Se on Tinder-vinkkien vauras aarreaitta – poimimme viisi kallisarvoisinta, joita et vielä ole kuullut.

1. Tinder-profiilikuva: Missä olet?

Jokainen tietää, että ensimmäinen huomiota kiinnittävä asia deittiprofiilissa on kuva. Jo yksi ainut kuva lähettää satoja signaaleja, Ahola kirjoittaa.

Tietoisesti katsomme, miltä potentiaalinen treffikumppani näyttää ulkonäöltään. Vähintään alitajuisesti samalla prosessoimme, missä kuva on otettu.

Jos kuvassa ollaan drinkeillä yökerhossa, se voi aivan ansaitsemattakin signaloida pinnallisuutta ja itseriittoisuutta selvästi vahvemmin kuin omakuva koira kainalossa sohvalla. Kuvan perusteella vedämme nopeasti johtopäätöksiä toisen ihmisen sopivuudesta itsellemme.

On siis turha kirjoittaa esittelytekstiin rehellisesti, että olet filosofinen ja herkkä sielu, jos olet valinnut kuvia vain kaupungin kaljaterasseilta.

2. Käytä hymykuvia – mutta myös hymyttömiä

Aito hymy on voimakas osoitus lämmöstä. Ihmiset luontaisesti pitävät hymystä: se kertoo, että et ole uhka. ”Hymyile vaikka olisit sitä mieltä, että näytät paremmalta, jos et hymyile”, Ahola kirjoittaa.

Kuitenkin, jos hymyilee aivan alati ja jopa väärään aikaan, hymy voi signaloida vahvimmin arkuudesta ja liiasta miellyttämisenhalusta.

Ahola varoittaa kestohymystä treffitilanteessa, mutta sitä voi hyvin soveltaa myös profiilikuviin. Jos Tinder-kuvia on profiilissa pitkä rivi ja niissä kaikissa välkkyy hymy, se vie sinulta auktoriteettia.

Tinder-vinkeistä toimivimpia ovat hymy ja ytimekkäät viestit.

Tinder-vinkeistä toimivimpia ovat hymy ja ytimekkäät viestit.

3. Tinder-vinkit: Viestittelyn virhe numero yksi

Älä kirjoita liian pitkiä viestejä. Tinder-osuma ei ole kirjekaveri. Kuinka pitkä viesti on liian pitkä viesti? Aholan nyrkkisääntö on tämä: yksi hengenveto on oikea pituus.

Viesti pitäisi pystyä lukemaan alle 10 sekunnissa. Liian pitkästä viestistä voi tulla vastaanottajalle suorituspaineita: pitääkö minunkin vastata romaanilla?

Tätä Tinder-vinkkiä ei pidä ylitulkita menemällä suoraan ääripäähän. Pelkkä ”ok” voi olla vastausviestien pitkässä historiassa kaikkien aikojen luotaantyöntävin.

Lue myös: 22-vuotias sinkkuäiti – ”Äitiyteni voi pelottaa miehiä”, kertoo Eveliina

4. Tee heti selväksi, millaiset treffit pidetään

Moni ajattelee yksin mielessään, että katsoo mihin ilta johtaa – väärin!

Kun toinen kysyy ensitreffeistä, mitä tehtäisiin, käytä tilaisuus vastaamalla tarkasti. Usein sovitaan vain, että nähdään ravintolassa yksillä.

Kerro rohkeasti: Nähdään siellä, ja voidaan hyvässä lykyssä jatkaa kotiisi. Tai jos et ole valmis lähempään kanssakäymiseen: Nähdään siellä, mutta pitää kotiutua viimeistään kello x.

Mitä selvemmin toiveensa treffien etenemisestä ilmaisee, sitä todennäköisemmin saa sen.

Lue myös: Onko toinen oikeasti kiinnostunut? Näistä merkeistä tiedät sen

5. Tinder-vinkit: Deittaile mukavuusalueesi ulkopuolella

Aholan mukaan toimimme synkronoidusti kumppanin kanssa – emmekä sen vuoksi ehkä osaa kiinnostua ihmisestä, joka todella sopii omaan persoonaan. Esimerkiksi jos ajattelee, ettei ole rakkauden arvoinen, tulee etsittyä ihmistä, joka vahvistaa tätä käsitystä.

On hyvä miettiä omaa oloaan edellisissä parisuhteissa, ja mikä niitä on yhdistänyt. Olitko sinä suhteessa yleensä hoivaaja vai hoivattava? Olitko sinä se, joka hakeutui lähemmäs vai se, joka raivasi omaa tilaa?

Anna mahdollisuus ihmisille, joille selittämätön tuntemuksesi vatsanpohjassa muotoutuu yleensä sanoiksi ”ei onnistu”. Kannattaa ehkä sittenkin sopia toiset treffit innokkaan ja vuolastunteisen kanssa.

Joskus myös sellainen treffikumppani yllättää, joka ei tavatessa vaikuttanut kiinnostuneelta.

Lue myös:

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X