Parisuhde 07.01.2014 Päivitetty 04.08.2021

Toimi näin, jos mies ei halua seksiä

Miesten haluttomuus rasittaa monen parisuhdetta. Keräsimme lukijoiden neuvot siihen, mitä voi tehdä, jos mies ei halua seksiä.

Teksti
Mikko Virta
Kuvat
Oskari Sipola
3 kommenttia

Mitä tehdä, jos mies ei halua seksiä?

Miesten seksuaalinen haluttomuus on yleisempää kuin luullaankaan. Väestöliiton marraskuussa 2013 julkaisemasta Perhebarometrista käy ilmi, että noin neljännes avoliitossa tai avioliitossa elävistä naisista kokee kumppanin olevan haluton erittäin usein tai melko usein.

Eronneista naisista taas jopa yli 60 % koki kumppanin olleen erittäin usein tai melko usein haluton.

Keräsimme lukijoiden vinkit siihen, mitä voi tehdä, jos mies ei enää halua seksiä.

Lue myös: Maaret Kallion vinkit: Näin säilytät intohimon pikkulapsiarjessa

Kun mies ei halua seksiä, tee itsestäsi kiinnostava

Kaksplussan lukijat kertovat, että muihin asioihin keskittyminen kannattaa, kun mies ei halua seksiä. Monet kokivat kinuamisen ja painostamisen tehottomiksi keinoiksi edistää puolison halukkuutta.

”Ihan ensimmäiseksi pitää lopettaa kinuaminen. Älä tee aloitteita miehen suhteen. Hänen puoleltaa pitäisi aloitteiden tulla.”

”Aloita uusi harrastus, johon mies ei pääse. Ala panostamaan entistä enemmän itseesi, käy ystävien kanssa kahvilla jne. Näin mies alkaa huomata, että olet kiinnostava nainen myös muiden mielestä, ja alkaa haluta sinua uudelleen.”

Moni kyselyyn vastanneita oli myös suoran ja avoimen puheen kannalla. Syyttely kannattaa kuitenkin unohtaa.

”Avoin keskusteluyhteys on yksi suhteen peruspilareista. Lähtisin panostamaan ensimmäiseksi siihen, että pystyt miehesi kanssa keskustelemaan asiasta: mikä mättää, miksi ei halua. Sen jälkeen voi uudelleen pohtia, olisiko syytä mennä esimerkiksi lääkäriin, vai onko kyse jostain muusta.”

”Sano miehelle suoraan, että et halua lopettaa seksielämääsi, etkä pysty elämään miehen kanssa ilman seksiä.”

”Sano miehellesi suoraan kiertelemättä ja kaartelematta, että sinua panettaa. Käske nussia niin kovaa, että sinulta lähtevät aivot pihalle. Asiaa voi tehostaa sillä, että ottaa mieheltä suihin. Kannattaa myös ajella karvat pois sääristä ja muualta, sekä laittaa päälle jotain vähän seksikkäämpää yöasua.”

”Seksi kuuluu parisuhteeseen. Jos mies ei halua sinua, ota asia puheeksi ja muistuta, että seksiä saa muualtakin – voisko suhdetta avata, jos muu ei auta?”

”Vaikka sinä olisit tyytyväinen esimerkiksi seksin laatuun, ei se tarkoita, että myös miehesi olisi. Keskustele hänen kanssaan asiasta.”

”Puhukaa avoimesti toisillenne ilman syyttelyä.”

Lue myös: Näin aloitat seksielämän synnytyksen jälkeen

Kokeilkaa 7 päivää seksiä -leikkiä

Joskus pakko on paras muusa. Moni pariskunta on löytänyt kipinän uudelleen, kun seksiä on vain päätetty harrastaa. Myös vaihtelu voi virkistää.

”Ehdota vaikka seitsemän päivää seksiä -leikkiä. Siinä teidän on pakko harrastaa viikko seksiä putkeen. Kokeilkaa joka päivä jotain uutta ja vaihtavaa esimerkiksi joka päivä myös paikkaa.”

Jos mies ei halua seksiä ja ongelma uhkaa muuttua pysyväksi, kannattaa harkita myös lääketieteellisiä tutkimuksia.

”Miehen pitäisi hakeutua lääkäriin. Hormonitasojen tarkistus on pieni juttu, jonka myötä syy haluttomuuteen voi selvitä.”

”Ehdota miehellesi testosteronitasotutkimuksia ja kysy, mitä hän haluaisi sängyssä. Joskus ihan vaikka uudet alusvaatteet voivat auttaa. Mies voisi vaikka valita alusvaatteet sinulle.”

Jos mies ei halua seksiä, voi haluttomuuden taustalta joskus löytyä pelko torjutuksi tulemisesta. Asia kannattaa ottaa avoimesti esille.

”Meillä ainakin mies pelkäsi niin paljon torjutuksi tulemista, että sen oli vaikeaa tehdä aloitetta. Nykyään teen aloitteet. Meillä on myös sopimus, että en saa kieltäytyä kokonaan seksistä, eikä mies minua silti väkisin ota. Huomasin nimittäin itse, että kieltäydyn seksistä usein vain siksi, etten juuri sillä sekunnilla sitä halunnut. Mutta jos sain muutaman sekunnin aikaa valmistautua, niin tunne olikin jo aivan toinen. Ja jos en oikeasti saa itseäni syttymään, niin kyllä mies sen huomaa, ja jätetään homma siihen, koska läheisyyttä on muutakin.”

Anna puolisolle aikaa levätä

Muista, että toisen rajoja on tärkeää kunnioittaa. Syyttely ja painostaminen ovat huonoja keinoja yhteyden löytämiseen toisen kanssa.

”Olen ratkaissut asian käyttämällä leluja… itseni tyydyttämiseen.”

”Miehiltä menevät välillä pienet eleet ihan ohitse, mutta toisaalta myös suora pyyntö voi tuntua syyllistämiseltä. Suora fyysinen teko voisi auttaa. Esimerkiksi kun lapset nukkuvat ja mies on sohvalla, suihkussa tai sängyssä, niin menet viereen ja alat ottamaan suihin ilman mitään puheita.”

”Yksi hyvä aloitus voisi olla miehen edessä masturbointi. Mies voi nimittäin arjessa nähdä sinut syystä tai toisesta enemmän lastensa äitinä kuin naisena.”

”Yksi konsti tepsii joka kerta: Laita mies ryyppäämään kavereiden kanssa edeltävänä iltana, koska seuraavana päivänä krapulassa panettaa aina!”

Jos mies ei halua seksiä, kannattaa myös keskustella siitä, mitä syitä haluttomuuden takaa löytyy. Joskus arki saattaa tuntua niin kuromittavalta, ettei seksille löydy ajatuksista tilaa.

”Otetaan haluttomalta osapuolelta työtaakkaa pois ja annetaan enemmän aikaa lepäämiselle. Se on ihan normaali parisuhdevinkki.”

Kommentit (3)

Miten jos ite meet suunnilleen ovulaation aikaan itkun kanssa nukkumaan kun toisella ei huvita ja se panetus ei vaan lopu. Olispa olemassa nappi Jolla sais ittensa off tilaan ettei tarvis aina sooloilla.

Automaattisesti miehessä vika jos ei haluta? Mitäs jos nainen katsoisi peiliin ja miettisi hetken että onko oma käytös vaikuttanut asiaan? Nainen voi olla millainen tahansa ja miehen on silti haluttava seksiä, mutta jos nainen ei halua niin asia on täysin ok… ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X