Perhe-elämä 23.10.2023

Perhe oli nukkumassa, kun koirat alkoivat haukkua vimmatusti – tuho oli valtava, mutta kaikki pelastuivat

Kennelliiton palkitsemat sankarikoirat ovat pelastaneet myös lasten henkiä.

Teksti
Toimitus
Kuvat
Kennelliitto

Suomen Kennelliitto on julkistanut vuoden 2023 Sankarikoiran arvonimen saavat koirat.

Kennelliitto myöntää Sankarikoira-arvonimiä vuosittain koirille, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut, kerrotaan liiton tiedotteessa.

Tänä vuonna palkinnon saavat 21 muun urhean koiran kanssa muun muassa walesinspringerspanielit Lara ja Viivi, jotka vaativat omistajansa huomiota hanakasti tosipaikan tullen.

Koirakaksikko oli omistajaperheensä kanssa mökkeilemässä. Eräänä yönä ne herättivät omistajansa haukkumalla ja hyppimällä häntä vasten, eivätkä reagoineet tämän komennuksiin lainkaan.

Pian omistaja kuuli koirien haukkumisen läpi, että palohälytin oli alkanut soida. Mökki oli jo ilmiliekeissä.

Suureksi onneksi perhe ehti paeta liekkimerestä koirien kanssa. Paikalle saapunut palokunta sammutti tulipalon, mutta mökki tuhoutui korjauskelvottomaksi.

Lapsiperhe pelastui mökistä ajoissa Laran ja Viivin ansiosta.

Ritu-koira loukkaantui itse pelastaessaan lapsen

Jackrussellinterrieri Ritu oli perheensä kanssa mökkipihassa, kun se yhtäkkiä säntäsi raivokkaasti haukkuen kohti mökin terassia ja perheen pientä lasta.

Ritun omistajat näkivät, että aivan lapsen vieressä oli kyykäärme. Ennen kuin kukaan ehti reagoida, sankarikoira Ritu oli sännännyt käärmeen perään ajaen sen pois lapsen luota.

Hieman myöhemmin Ritun oma vointi huononi. Perhe huomasi, että kyy oli ehtinyt purra sitä vatsan alueelle. Ritu taisteli urheasti ja toipui lopulta täysin. Ritun urhean toiminnan ansiosta perheen lapsi selvisi kunnossa tilanteesta.

Lue myös: Vinny-collie pelasti tukehtumassa olevan 4-vuotiaan viime hetkillä

Lähde: Kennelliitto palkitsee 22 sankarikoiraa ihmishenkien pelastamisesta

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X