Perhe-elämä 12.01.2015 Päivitetty 21.08.2023

Perheautot kokeilussa: Škoda Octavia Scout

Teksti
Kaisa Pyykkö
Kuvat
Kari Hautala/Otavamedia

Kaksplussan ja Nettiauton sarjassa kahden lapsen äiti kokeilee Suomen suosituimpia perheautoja. 

Talven ensimmäinen sakea lumipyry yllättää, kun ajelen kapeaa, valotonta ja ennestään tuntematonta pikkutietä kohti Lohjaa. Taivas on musta ja lumihiutaleet iskeytyvät vaakatasossa tuulilasiin. Vaikutelma on niin tainnuttava, että on pakko hidastaa vauhtia viiteenkymppiin. Ahdistavaa ajokokemusta eivät yhtään lievitä vastaantulevat rekat. Näissä olosuhteissa Škoda Octavian Scout -malli on paikallaan.

Turvaa ja vakautta

Nelivedon edut huonossakin kelissä huomaa, varsinkin,  kun isommalla tiellä uskaltaa nostaa vauhtia kahdeksaankymppiin. Auto tuntuu vakaalta, vaikka tie on liukas ja lumen peitossa.

Tilaa ja helppoutta

Uusi Škoda Octavia Scout on miellyttävä. Tilaa on reilusti niin takapenkillä kuin tavaratilassakin. Kolme lasta mahtuu hyvin istumaan taakse vaikka istuimissakin, mutta takapenkin keskipaikka ei ole kovin mukava aikuiselle.

Takaistuinten selkänojat voidaan taittaa eteen, joten autossa voi kuljettaa isojakin tavaroita (tosin sitten lapset eivät mahdu takapenkille…) Sukset sen sijaan sujahtavat tavaratilaankin, sillä takaistuinten kyynärnojan taakse on integroitu suksiluukku
Lämmitys on tasainen. Automaattivaihteinen bensamoottori käynnistyy avaimettomasti nappia painamalla. Peruutustutka auttaa pysäköinnissä ja parkkihallissa.

Perusperheen perusauto + vähän ekstraa

Škoda on yksi Suomen ostetuimmista autoista, eikä ihme. Octavia se perusturvallinen, riittävän kokoinen, siistin näköinen, eikä vahingossakaan liian ärsyttävä tai pröystäilevä. Scout-mallissa ovat  kuitenkin ekstrana muun muassa neliveto, automaattivaihteet ja korotettu alusta – vähän kuin piilotettuina.
Combi Scout onkin malliston kallempia – se maksaa vähän alle 30 000 euroa, mutta muita Combi-malleja saa jopa alle 20 000 euron.

Kaksplussan ja Nettiauton sarjassa kahden lapsen äiti kokeilee Suomen suosituimpia perheautoja. Uusi juttu ilmestyy kahden viikon välein. Mukana kokeilussa ovat Ford S-Max, Kia Carens, Skoda Octavia, Nissan Leaf, Toyota Yaris ja Seat.

Lue lisää perheautoista Nettiautosta!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X