Perhe-elämä 05.03.2022 Päivitetty 29.05.2023

Yllättävät faktat valtionpäiden ja pääministerien perheistä – tiesitkö tätä kaikkea entuudestaan?

Koko perheen yhteinen laihdutuskuuri, avioliitto opettajan kanssa ja suonissa virtaava Hollywood-veri... Faktat maailman johtajien perheistä voivat yllättää!

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock, MVphotos, OM-arkisto

Kokosimme kiinnostavia perhefaktoja nykyisistä ja entisistä valtionpäistä ja pääministereistä.

Lue myös: Mikä vauvojen vuosi! Nämä suomalaisjulkkikset saivat lapsen vuonna 2021

Albert II on filmitähden poika ja monikkoperheen isä

Monacon ruhtinas Albert II on Grace Kellyn poika. Kelly oli 1950-luvulla Hollywood-näyttelijä ja maailmankuulu muoti-ikoni, joka jätti uransa avioiduttuaan Albertin isän, Rainier III:n kanssa.

Albert II ja hänen vaimonsa Charlene vuonna 2010. Kuva: Tommi Tuomi

Albert itse on 8-vuotiaiden kaksosten isä. Lasten äiti, ruhtinatar Charlene, on eteläafrikkalainen ja taustaltaan kilpauimari.

Albert ja Charlene avioituivat vuonna 2011, ja häistä lähtien he ovat olleet tuttu näky otsikoissa. Lööpeissä on muun muassa epäilty heidän avio-onneaan, ja skandaalin aineksia on saatu myös kuninkaallisen Albertin aviottomista lapsista.

Jacinda Ardern tuli äidiksi pääministerikaudellaan

Uuden-Seelannin entinen pääministeri Jacinda Ardern, 41, synnytti esikoisensa vuonna 2018. Tuolloin hän oli jo maansa pääministeri. Hän toimi pääministerinä vuoden 2023 tammikuuhun.

Ardern on maailmanhistorian toinen pääministeri, joka synnytti lapsen virassa ollessaan. Ensimmäisenä ehti Pakistanin pääministeri Benazir Bhutto vuonna 1990.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Jacinda Ardern (@jacindaardern) jakama julkaisu

Ardern palasi pääministerin tehtäviin pidettyään kuuden viikon äitiysloman.

Elisabet II bondasi tyttärensä kanssa

Kuningatar Elisabetilla sai neljä lasta, joista kolme on poikia. Vuonna 1950 syntynyt tytär Anne oli nuorena äitinsä kanssa erityisen läheinen.

kuningatar elisabet II

Elisabet ja prinssi Philip vuonna 2015.

Kun Anne oli teini-ikäinen, äidillä ja tyttärellä riitti puhuttavaa muun muassa muodista, pukeutumisesta ja heidän suuresta yhteisestä intohimostaan, hevosista. Molemmat ovat myös taitavia ratsastajia, Seura kertoo vuoden 2019 jutussaan.

Elämänsä aikana Elisabetilla sai kahdeksan lastenlasta ja kymmenen lastenlastenlasta. Isovanhempana hänen kerrottiin olevan lämminhenkinen ja hemmotteleva. Hän kuoli syyskuussa 2022.

Emmanuel Macron rakastui opettajaansa

Ranskan presidentti Emmanuel Macronilla, 44, ja hänen puolisollaan Brigitte Macronilla, 68, on sangen poikkeuksellinen rakkaustarina, josta muun muassa Apu ja Eeva ovat kirjoittaneet. Macronit tapasivat koulussa – Emmanuel oli 16-vuotias lukiolainen, ja Brigitte hänen latinan ja äidinkielen opettajansa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Emmanuel Macron (@emmanuelmacron) jakama julkaisu

Rakkaus syttyi näytelmäkerhossa. Suhteesta oppilaan ja opettajan välillä liikkui huhuja, eivätkä tulevan presidentin vanhemmat ilahtuneet, kun he saivat kuulla asiasta.

Macronit avioituivat 13 vuoden seurustelun jälkeen vuonna 2007. Emmanuel Macron on kertonut, että Brigitten lapsilla ja lapsenlapsilla on paikka myös hänen sydämessään.

Sanna Marin kasvoi köyhässä sateenkaariperheessä

Suomen pääministeri Sanna Marin, 36, varttui sateenkaariperheessä, johon hänen lisäkseen kuuluivat Marinin äiti ja tämän naisystävä.

sanna marin

Sanna Marin vuonna 2019. Kuva: Mirva Kakko

Pääministeri kertoi taustastaan muun muassa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, jossa hän totesi perheensä olleen köyhä. He asuivat Pirkkalassa vuokratussa rivitaloasunnossa. Elettiin lama-aikaa.

– Ehkä se materia ei kuitenkaan silloin ollut niin pinnalla, kuin vaikka nykyisin. Silloin tehtiin yksinkertaisempia asioita, Marin mietti ohjelmassa.

Sauli Niinistö tuli isäksi 69-vuotiaana

No, tämän varmaan tiesivät kaikki! Vuonna 2018 tasavallan presidentti Sauli Niinistö, 73, sai aviopuolisonsa Jenni Haukion, 44, kanssa pojan. Aaron syntyessä Niinistö oli 69-vuotias.

presidenttipari

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2017. Kuva: Juhani Kandell / Tasavallan presidentin kanslia

Edellisestä liitostaan Niinistöllä on kaksi poikaa: vuonna 1975 syntynyt Nuutti ja vuonna 1980 syntynyt Matias.

Lue myös: 8 tuttua nimeä – nämä suomalaiset tulivat äidiksi yli 40-vuotiaana

Volodymyr Zelenskyi laihdutti perheensä kanssa

Helmikuussa 2022 Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, ja Ukrainan presidentistä Volodymyr Zelenskyistä tuli koko maailman tuntema julkkis yhdessä yössä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja vaimo Olena Zelenska

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja vaimo Olena Zelenska. Kuva: MVPhotos

Ennen politiikkaan siirtymistään Zelenskyi tunnettiin Ukrainassa koomikkona. Hänellä ja hänen vaimollaan Olena Zelenskalla on kaksi lasta: 17-vuotias tytär Aleksandra ja 9-vuotias Kiril-poika. Esikoisen kerrotaan haaveilevan näyttelijän urasta isänsä jalanjäljissä, ja hän on jo näytellytkin elokuvissa.

Pari vuotta ennen Ukrainan sotaa Zelenskyi kertoi medialle, että hänen perheensä oli yhteistuumin ryhtynyt painonpudotusoperaatioon ja täten lopettanut pikaruuan syömisen.

Lue myös: Tämä tiedetään Ukrainan presidentin lapsista – vanhemmat ovat piilottaneet teini-ikäisen Aleksandran ja pienen Kirilin turvaan venäläisjoukoilta

Artikkeli päivitetty 29.5.2023: Päivitetty tiedot Uuden-Seelannin pääministerin kauden päättymisestä sekä Kuningatar Elisabethin kuolemasta.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X