Vapaa-aika 21.02.2017 Päivitetty 29.01.2021

10 kivaa menovinkkiä lapsiperheelle: teatteria, elokuvaa, konsertteja ja oopperaa

Kokosimme 10 menovinkkiä lapsiperheille eri puolilta Suomea talvella ja keväällä 2017. Mukana on konsertteja, tanssia, elokuvia ja tapahtumia moneen makuun.

Teksti
Riikka Heinonen
Kuvat
Heli Sorjonen/Zodiak Finland, Suomen Kansallisooppera ja -baletti

1. Onneli ja Anneli seikkailevat elokuvateattereissa

Lastenelokuva Onneli ja Anneli ja salaperäinen muukalainen perustuu Marjatta Kurenniemen rakastettuun lastenkirjaan Onneli, Anneli ja orpolapset. Elokuva jatkaa suosittujen Onneli ja Anneli -elokuvien sarjaa, ja se sai ensi-iltansa tammikuussa 2017.

Onneli ja Anneli ovat kaksi tavallista tyttöä, jotka asuvat kahdestaan rouva Ruusupuun heille suunnittelemassa talossa. Eräänä päivänä heidän naapuriinsa avataan lastenkoti, joka muuttaa naapuruston elämän täysin. Pekki pakenee lastenkodin johtajan hirmuvaltaa Onnelin ja Annelin rantamajaan ja ystävystyy tyttöjen kanssa. Lapset perustavat yhdessä Rosvoliiton ja ryhtyvät toimiin tuodakseen ilon takaisin lastenkotiin.

Taaperoiden Taidetuokion Sevillan Parturi

2. Taaperon kanssa oopperaan

Suomen Kansallisoopperassa on monenlaista ohjelmaa vauvoille ja taaperoille. Taaperoiden Taidetuokiossa nähdään talven aikana tuttu oopperaklassikko Sevillan parturi lapsille soveltuvana puolen tunnin mittaisena versiona. Oopperassa kaunis Rosina-neito on pulassa. Hän tykkää kreivistä, mutta Bartolo pakottaa hänet vaimokseen. Onneksi apuun saapuu Figaro!

Sevillan parturin tunnetut sävelet ja tarttuvimmat laulut soivat hauskassa ja vauhdikkaassa esityksessä, joka sopii kaikille kaksivuotiasta lähtien. Kansallisoopperassa nähdään kaikkiaan 16 esitystä 30.1.–9.5.2017.

Tiesitkö, että musiikkiharrastus kehittää lapsen aivoja? 7 syytä, miksi lapsen kannattaa harrastaa musiikkia

3. Kolme iloista rosvoa vauhdissa Oulussa

Oulun Työväen Näyttämöllä nähdään 4.2.–9.4.2017 lastenteatterin ja -kirjallisuuden klassikko, kun Kolme iloista rosvoa valtaavat lavan. Koko perheen vauhdikkaassa musiikkinäytelmässä seikkailevat laeista piittaamattomat ryöväriveljekset Kasper, Jesper ja Joonatan.

Keskustele: Käyttekö lastenteatterissa ja lasten konserteissa?

4. Seikkailu Muumimaailman Taikatalvessa

Naantalin Muumimaailmassa seikkaillaan Taikatalvessa 18.–26.2.2017. Muumiperhe on herännyt kesken talviunien ihmettelemään lunta ja jäätä. Muumilaaksossa vierailee uusia tuttavuuksia, kuten Reippailija-Hemuli. Muumiperhe keksii kaikenlaista hauskaa talvista puuhaa yhdessä vieraidensa kanssa.

Muumipeikko ja pyrstötähti baletti

5. Muumit tanssin pyörteissä

Muumipeikko ja pyrstötähti -baletti saa ensi-iltansa 3.3.2017 Kansallisoopperassa. Yhdessä Tove Janssonin varhaisimmista muumitarinoista Muumilaaksoa uhkaa vaarallinen pyrstötähti. Muumipeikko ystävineen päättää selvittää, mikä on vialla. Kuinka Muumilaakson käy?

Tanssikoreografia tuo tutun ja jännittävän tarinan baletin maailmaan. Muumibaletti sopii yli 4-vuotiaille lapsille.

6. Miiru Millisentti ja Komppikoirat musisoivat ja hauskuuttavat kaikenikäisiä

Miiru Millisentin ja Komppikoirien hauskaan lastenkonserttiin Tampereen Kämmenniemen kirjastossa 15.3.2017 on vapaa pääsy. Kaikenikäisille sopivassa konsertissa kuullaan uusia ja vanhoja lastenlauluja ja -leikkejä. Miiru Millisentti soittaa mandoliinia ja kazoota. Turre Tahtitassu musisoi kitaran kanssa ja Muffe Muffinssin rytmisoitinsetti antaa kompin koko esitykselle.

7. Hurraa!-teatterifestivaali: esityksiä, työpajoja, musisointia ja tanssia

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävä Hurraa!-festivaali esittelee suomalaista lasten- ja nuortenteatteria esitysten, työpajojen, soiton, laulun ja tanssin kautta. Festivaali ilahduttaa pääkaupunkiseutua 18.3.– 26.3.2017. Esityksiä nähdään Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

8. Koirien Kalevala koko perheen oopperana Kuopiossa

Koirien Kalevala saa 1.4.2017 ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterissa. Mauri Kunnaksen suositun kirjan pohjalta sävelletty ooppera sopii parhaiten yli 7-vuotiaille lapsille. Noin 70 minuutin mittaisessa esityksessä ei ole väliaikaa, joten pienimmille katsojille esitys voi siksi tuntua liian pitkältä. Ooppera on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

9. Pelle Pelikaanin ja Sirius-villakoiran lastenkonsertti Tampereella

Tampere-talossa 2.4.2017 nähtävä Pelle Pelikaani ja Siriuksen syntymäpäivät -lastenkonsertti koostuu kahdesta musiikkisadusta, joissa esiintyvät Pirkanmaan ja Valkeakosken musiikkiopistojen oppilaat sekä kertojina Pikku Kakkosesta tutut, rakastetut näyttelijät Eila Roine ja Veera Degerholm.

Lasten viulistikaveri Pelle Pelikaanista kertovassa musiikkisadussa Pelle pohtii, miksi se on kuoriutunut tähän maailmaan. Majavaäidin hellässä huomassa kasvanut Pelle etsii musiikin siivin vastausta kinkkiseen kysymykseen.

Siriuksen syntymäpäivät on musiikillinen tarina Sirius-villakoirasta, joka saa syntymäpäivälahjaksi pianon ja henkilökohtaisen musiikkiesityksen. Syntymäpäivillä seikkailevat Siriuksen lisäksi Chinchilla, Delfiini ja Elefantti.

10. Lapsimessuilla viihtyy koko perhe

Lapsimessut Helsingin Messukeskuksessa 21.4.–23.4.2017 takaavat koko perheelle hauskan viikonlopun. Samaan aikaan järjestetään myös Kädentaito-messut, OutletExpo, Model Expo ja 22.–23.4. Eläinystäväni-messut, joihin kaikkiin pääsee samalla messulipulla.

Lapsimessuilla luvassa on myös Mimmien 10-vuotisjuhlakonsertti, jossa kuullaan suosituimmat kappaleet ja uusia lauluja sekä tavataan Mimmien eläinystäviä.

Näitä voit harrastaa vauvan kanssa – 10 kivaa ideaa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X