Vapaa-aika 17.07.2023

7 asiaa, joita yksikään lapsi ei malta olla tekemättä ulkona

Viimeistään tämän listan lukeminen auttaa muistamaan, millaista on olla lapsi.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Kokosimme seitsemän kohdan listan hassuista tavoista, joita lapset päätyvät tekemään ulkona vuodesta ja sukupolvesta toiseen. Moneenko asiaan samastut?

Lue myös: 5 kesäistä maneeria, joita sukupolvi toisensa jälkeen toistaa

1. Lätäköissä hyppiminen

Sateen jälkeen siirtymissä kestää ainakin tuplat normaalia kauemmin, koska lapsi hakeutuu järjestelmällisesti jokaisen lammikon äärelle loiskimaan. Hurjimmat meistä päätyvät lätäkköön jopa uimaan. (Eikö kurahaalari ollutkaan sitä varten?)

2. Katukanttarilla tai vastaavalla tasapainoilu

Suihkulähteen reuna, jalkakäytävän koroke, leveät portaat… Lapsi löytää aina keinon suorittaa kivistä nuorallakävelyään, ja vanhemman varovasti nyt -kehotukset kajahtelevat kuuroille korville.

Lue myös: Tuleeko lapsesta kömpelö, jos aikuinen varoittelee liikaa?

3. Suojatiellä vain valkoisille raidoille osuminen

Hyvällä tuurilla lapsi osuu kahteen tai kolmeenkin ensimmäiseen valkoraitaan, ja sen jälkeen ihmettelee, miksei homma onnistu kovin sulavasti siitä eteenpäin. Tietysti harppominen auttaa asiaa.

Ei ihan yllä!

4. Keppien tai kivien noukkiminen matkaan

Asiaan kuuluu, että Se Tärkeä Oksa tai Erityinen Kivi täytyy laittaa talteen tulevia leikkejä varten. Auta armias, kun aikuinen heittää saaliin pois kuviteltuaan, että lapsi on jo unohtanut löytönsä. Paino sanalla kuvitella.

5. Kurkottelu kaiteiden ylitse

Ymmärtäähän sen, sillä pienet lapset tuppaavat olemaan lyhyitä ja tilat ovat yleensä aikuisille suunniteltuja, korkeiden paikkojen turvavaatimuksista puhumattakaan. Eivät lapset näkisi mitään, elleivät he kurkottelisi!

6. Ohuen jääriitteen rikkominen

Välikauden suosikkipuuhaa on etsiä keppi ja sorkkia sillä rikki kaikki lätäköihin muodostuneet jääkerrokset. Oma jalkakin soveltuu hommaan hyvin. Aikuisen kannalta lopputulos on kuitenkin sama: kaikissa kävelymatkoissa kestää kaksin kerroin kauemmin.

Rasahteleeko jo korvissa?

7. Metallin lipominen pakkasella

Hyvä on, tähän aivan kaikki eivät sorru. Lapset pikemminkin jakautuvat kahteen leiriin. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat ne onnettomat, jotka erehtyvät kokeilemaan metallia kielellään.  Toiseen ne, jotka pitäytyvät hommasta ja tietäväisinä varoittavat, että ei kannata, sillä serkulle/siskolle/kaverille kävi kehnosti.

Lue myös: 7 asiaa, joita kaikki lapset päätyvät tekemään keittiössä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X