Mainos: Visit Åland 15.06.2020

Ahvenanmaa on lapsiperheille helppo lomakohde - Katso valmis lomasuunnitelma!

Ahvenanmaalla riittää hauskaa tekemistä ja näkemistä koko perheelle. 

Ahvenanmaa on lapsiperheille kiehtova matkailukohde kaikkina vuodenaikoina, mutta erityisen pop se on tänä kesänä, kun harva suuntaa lomallaan ulkomaille. Tiesitkö, että Ahvenanmaa on touko-elokuussa myös Pohjoismaiden aurinkoisin paikka?

– Ahvenanmaa on nyt kesän ykköskohde! Tunnelma täällä on kuin olisi kauempana: kotimaassa ulkomailla, toteaa Visit Ålandin matkailuneuvoja.

Toimintaa koko perheelle

Matka alkaa kun hyppäät perheen kanssa Ahvenanmaan laivaan ja nautit upeista merimaisemista. Etsitkö omaa rauhaa? Suuntaa laivan kannelle tai varaa perheellesi oma hytti.

Perillä välimatkat ovat lyhyet ja jonot harvinaisia, joten Ahvenanmaalla ehtii kokea paljon jo parissa päivässä. Vietä saarilla parin päivän miniloma, pitkä viikonloppu tai vaikka pidemmänkin aikaa ja löydä omat mansikkapaikkasi.

Suunnittelimme lapsiperheille hauskan ja helposti toteutettavan 1-4 päivän loman Ahvenanmaalla.

Kahden yön miniloma Maarianhaminassa ilman autoa

Maarianhaminassa paikasta toiseen pääsee helposti kävellen, sillä etäisyydet ovat lyhyitä. © Google Maps

Matkapäivä 1

Syö hyvin ÅSS Paviljongen -ravintolassa

ÅSS Paviljongen on paikallisen purjehdusseuran vanha, historiallinen Lars Sonckin suunnittelema paviljonkirakennus, ravintolasta on aurinkoinen terassi ja mahtava näköala merenlahdelle ja Pommern-laivalle. ÅSS Paviljongenissa tai viereisessä pizzeriassa Pub Albinissa lapsetkin syövät hyvän lounaan tai päivällisen.

ÅSS Paviljongen -ravintola satamassa © Visit Åland

Kokeile frisbeegolfia

ÅSS Paviljongenin vieressä sijaitsee yhdeksänväyläinen frisbeegolfrata, kenestä kruunataan perheen frisbeegolfmestari? Kiekkosetin voi lainata Visit Ålandin matkailuneuvonnasta.

Kiipeä vesitorninmäelle

Kiipeä frisbeegolfradan vieressä sijaitsevalle Badhusbergetin näköalakukkulalle, joka tarjoaa erinomaisen levähdyspaikan ja huikean näkymän kaupunkiin ja Ahvenanmerelle. Näetko Ruotsiin asti?

Vesitorninmäki © Visit Åland

Matkapäivä 2

Vieraile museolaiva Pommernissa

Koe merimatka seilorina Pommern-museolaivassa, joka on yksi Ahvenanmaan ykköskohteista. Näyttely valottaa 1930-luvun laivaelämän ja samalla ahvenanmaalaisen merenkulun historiaa.

Pommern-museolaiva © Visit Åland

Näe aito merirosvolippu!

Museolaiva Pommernin vieressä sijaitseva Ahvenanmaan merenkulkumuseo kertoo Ahvenanmaan merenkulusta ja kokoelmassa on muun muassa aito merenrosvolippu! Pommern-laivaan ja merenkulkumuseoon pääsee samalla lipulla.

Ahvenanmaan merenkulkumuseo © Ålands sjöfartsmuseum

Rantaleikkejä Lilla Holmenilla

Lilla Holmen on Maarianhaminan keskustan tuntumassa sijaitseva lasten oma saari, jossa voi uida, leikkiä hiekkarannalla, kiipeillä merirosvolaivassa tai tutustua lintutaloon. Sateisena päivänä voit poiketa Mariebadin kylpylään ja täällä voi myös uida meressä. Muista pakata uikkarit mukaan!

© Visit Åland

Lilla Holmen © Visit Åland

Lilla Holmen © Visit Åland

Matkapäivä 3

Maarianhaminan Merikortteli

Merikorttelissa voit tutustua veneenveistoon ja muihin perinteisiin kädentaitoihin ja vierailla veneenrakennusta ja moottoreita esittelevissä museoissa. Hanki samalla ahvenanmaalaisia herkkuja ja matkamuistoja SALT-käsityöläistalosta, ja maistele Ahvenanmaan pannukakkua jossakin keskustan söpöistä kahviloista.

Merikortteli Visit Åland

Jäikö vielä aikaa lisäseikkailulle?

Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta löytyy vierailemisen arvoisia kohteita lapsiperheille. © Google Maps

Matkapäivä 4

Pura energia perhepuistossa tai keskiaikaisessa linnamiljöössä

Maarianhaminasta on vain puolen tunnin bussi- tai automatka Kastelholman keskiaikaiselle linnalle tai pääsaaren länsiosassa sijaitsevaan Eckerön Smart Park -perhepuistoon. Matkalla voi ihastella Ahvenanmaan kaunista maaseutua ja perillä riittää puuhaa vaikka koko päiväksi. Bussiaikatauluja voi tiedustella Visit Ålandin matkailuneuvonnasta tai www.alandstrafiken.ax.

Kastelholman linna © Visit Åland

Eckerön Smart Park © Visit Åland

Katso lisää vinkkejä lasten kanssa lomailuun Ahvenanmaalla!

Tänä vuonna paikalliset asukkaat ja yrittäjät ovat kiinnittäneet erityistä huomiota hygieniaan ja muihin käytännön järjestelyihin, jotta voisit lomailla täällä turvallisin mielin. Kiitos, että huolehdit omasta ja toisten terveydestä kun vierailet saarillamme.

Visitaland.com
#visitåland

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X