Vapaa-aika 21.04.2016 Päivitetty 26.05.2023

Äitihoroskooppi: Kalat on leikkisä ja luova äiti

Kalat odottavat äitiyttä malttamattomina, ja siitä tulee heille heidän koko maailmansa.

Teksti
Jasmin Isberg
Kuvat
123RF

Mitkä ovat äitinä sinun vahvuutesi ja heikkoutesi? Äitihoroskooppi kertoo millainen kalaäiti on.

Lue myös Anna.fi: Kalojen luonnehoroskooppi

Kalat tukee lapsensa mielikuvituksellisuutta

Kalat ovat luonnostaan empaattisia persoonia. Ikuisena lapsena kalaäiti ymmärtää täydellisesti pienokaisensa ajatusmaailmaa. Kalat rakastaa lapsiaan ehdoitta. Hän kasvattaa heidät huolta pitäen.

Kalaäiti keksii lastensa kanssa jännittävimmät leikit ja viettää hyvin mielellään aikaa heidän kanssaan. Luovuuden perikuvana kalat ruokkii lapsensa mielikuvitusta tutustuttamalla tämän taiteisiin ja kulttuuriin jo taaperona.

Kalat ihannoi lapsiaan suuresti ja on valmis tukemaan heitä kaikessa, mihin he päättävät ryhtyä. Hän opettaa lapsilleen, että unelmat ja niiden tavoittelu on tärkeää.  Kalaäidin lapsi lähtee maailmalle itsevarmana ja optimistisena.

Kalaäidin kehityskohtia

Kalaäidillä on taipumus nostaa lapsensa jalustalle ja olla sokea heidän huonolle käytökselleen. Hän ei ole vahvimmillaan, kun lapsia pitäisi ojentaa. Pilvilinnoissa elävän kalaäidin lapsella voi olla vaikeuksia hoitaa arjen ikäviä välttämättömyyksiä, kuten kotiaskareita tai hampaiden pesua.

Kalaäidin vaarana on joutua lastensa kasvaessa kynnysmatoksi, mikäli hän ei pidä varaansa ja kanna vastuutaan vanhempana. Ylitunteellisen kalan tulisi loukkaantuessaan kertoa rehellisesti tunteistaan eikä asettua passiivisagressiiviseen uhrin rooliin.

Kuuluisia kalaäitejä

Drew Barrymore, Cindy Crawford, Kristin Davis, Linda Lampenius, Mira Luoti, Sharon Stone, Maria Veitola, Rachel Weisz.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X