Vapaa-aika 03.03.2019 Päivitetty 22.05.2023

Kaksi lastaan menettänyt Miia voitti ÄOP-kisan: Nyt kaipaan väriä elämään

Kaksi lastaan menettänyt Miia Virtaniemi pukeutui pitkään mustaan. Äidin oma päivä -kuvauksissa hänet puettiin punaiseen – rakkauden ja voiman väriin.

Teksti
Maria Mäkelä
Kuvat
Kristiina Kurronen

Miia Virtaniemellä, 40, on takanaan 1,5 tunnin yöunet. Juna Porista Helsinkiin lähti aamuviiden jälkeen, ja sitä ennen Miia sai ravata rauhoittelemassa 3-vuotiasta Benjamia ja 1-vuotiasta Miclasta.

Voi myös olla, että Äidin oma päivä -kuvauksiin liittyvä jännitys on nipistänyt osan yöunista.

– En tahdo vieläkään uskoa voittoa todeksi. Kuvaukseen tosin suhtaudun pelonsekaisin tuntein, sillä viihdyn paremmin kameran takana.

Miian tukena kuvauksissa on hänen läheinen ystävänsä Salme Virta, joka seisoi rinnalla ne raskaat vuodet, kun Miia saattohoiti kahta, vakavaa INCL-aivosairautta sairastanutta lastaan. Salme oli läsnä myös silloin, kun Roosa-tytär saateltiin viimeiselle matkalleen 2013 ja Arttu-poika vuonna 2014. Syntyi side, jota on mahdoton katkaista.

stailaus

Kirkkaanpunainen sopii Miialle. Paita Gerry Weber.

Puoli vuotta mustissa

Miia osallistui Äidin oma päivä -kilpailuun saadakseen piristystä niin arkeensa kuin pukeutumiseensakin. Lasten kuolemien jälkeen hän kulki puoli vuotta täysmustissa.

– Sitten käytin vuosia raskaus- ja imetysvaatteita, jotka nekin olivat pääosin mustia, Miia kertoo.

– Nyt kaipaan väriä! Sanoin junassa Salmelle, että kaikki muu käy paitsi punainen.

Punainen on tietenkin juuri se väri, johon muotitoimittaja Oili Urmas tarttuu Miian nähdessään. Ennen stailausta ja kuvausta Miia pääsee sulattelemaan värivalintaa meikkaaja Tintti Leppäsen tuoliin. Tintti haluaa suoristaa Miian paksut, luonnonkihartuvat hiukset ja loihtia kasvoille esimerkiksi pikkujouluihin sopivan smokey eyes -meikin. Lopputulos naurattaa Miiaa.

– Näytän niin erilaiselta! Kotona pojat pitävät huolen siitä, etten ehdi meikata tai laittaa tukkaa.

stailaus

Tintti Leppänen teki Miialle vahvan silmämeikin, joka sopii juhliin.

Arkea poikien ehdoilla

Arki kotona Porissa pyörii toistaiseksi Benjamin ja Miclaksen ympärillä. Jos Miia haluaa siivota tai käydä rauhassa kaupassa, hän pyytää apuun kihlattunsa Jannen äitiä.

– Tämä on pisin aika, jonka olen ollut pojista erossa, Miia paljastaa.

– Varsinkin Miclas on sellainen mamman poika, että hermostuu jo nähdessään minun vaihtavan collegehousuni johonkin siistimpään. Siitä hän arvaa, että olen lähdössä jonnekin.

Jos pojat näkisivät nyt studiovaloissa paistattelevan äitinsä, he tuskin tunnistaisivat häntä. Mallin hymy ei hyydy, vaikka kuvauksiin valitut kengät puristavat kipeästi varpaita. Kun Miia meinaa horjahtaa, on Salme vieressä tarjoamassa käsivarttaan.

– Nyt heiluttaa sen verran, että tarvitaan taas ystävän tukea!

Lue koskettava artikkeli Miian vaikeista vuosista: Miia, 40, on haudannut kaksi lastaan: ”Lapsen kuolemalla ei ole mitään tarkoitusta”

Miia ennen…

stailaus

Miia käyttää meikkiä hyvin harvoin.

…ja Miia stailauksen jälkeen

stailaus

Upeaan lopputulokseen meikkaaja Tintti Leppänen suoristi Miian luonnonkiharat hiukset. Huulipunan sävy sointuu paidan väriin. Miian paita Ellos, housut Gerry Weber/Stockmann ja nilkkurit Vagabond. Miian tyyli: Oili Urmas, meikki ja hiukset: Tintti Leppänen.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X