Vapaa-aika 08.04.2019 Päivitetty 24.05.2023

Kurkista Kaksplussan blogipäivään: vanhoja ystäviä, uusia tulokkaita ja paljastuksia suosikkiblogeista!

Kaksplussan bloggaajat viettivät yhteistä iltapäivää seurustelun, kiinnostavien puheenvuorojen ja maistuvan ruoan merkeissä Lapland Hotels Bulevardissa Helsingissä. Näin tutut ja uudet bloggaajat kertoivat kuulumisistaan.

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
Otavamedia

Pandamama-blogia pitävä Pirita sekä Nutturalla-blogin Klaara kertoivat pitävänsä yhteyttä blogiverkoston kanssa Whatsappin välityksellä lähes päivittäin. Livetapaamisia pystytään sen sijaan järjestämään vain muutaman kerran vuodessa, sillä bloggaajat asuvat ympäri Suomen.

– Tällä hetkellä lapset ovat päiväkodissa ja heidän isänsä on hakuvuorossa, Pirita kertoi hymyillen. Äideillä oli siis luvassa vapaailta.

Munakoisoni ja minä -blogin Jasmin odotti myös bloggaajakavereiden näkemistä. Kotiliedessä Frutti di mutsi -blogia pitävää Sofiaa hän tapaa lähes päivittäin, sillä naiset ovat hyviä ystäviä ja asuvatkin lähes toistensa naapurissa.

Kaksplussan blogeista Jasminilla on selvä suosikki.

– Rakastan Dessin [Desire Nyman] blogia! Hänellä on sana hallussa ja hän on niin räväkkä, se on sellainen ”itkettää ja naurattaa”-blogi. Luen Dessin blogia usein aamukahvia juodessani ja nauran välillä vedet silmissä jo pelkille otsikoille, Jasmin totesi.

Niina Boman -blogi palasi Kaksplussalle keväällä vuoden tauon jälkeen. Blogipäivään Niina lähti odottavaisin mielin.

– On ihana nähdä näitä ihmisiä! Blogeissa näkyvillä ovat usein lapset, mutta bloggaajien omat kasvot jäävät piiloon, Niina pohdiskeli.

Love beyond words -blogin Maria kehui Lappi-teemaista hotellia upeaksi. Maria aloitti bloggaamaan Kaksplussalla jo vuonna 2015, ja into kirjoittamiseen on hänen mukaansa pysynyt ennallaan. Sen sijaan aikataulut on täytynyt pistää uusiksi, sillä Maria palasi töihin viime syksynä.

– Kirjoitan blogia iltaisin, kun lapset ovat menneet nukkumaan, Maria kertoi.

Ferdani Family -blogia kirjoittava Jerina saapui paikalle suloisen viiden kuukauden ikäisen Luna-tyttärensä kanssa. Esikoistytär Alexa jäi blogipäivän ajaksi mummin hoitoon.

– Vauvalla oli koliikki kolmen kuukauden ikään asti, mutta sen jälkeen se helpotti, Jerina kertoo.

– Luna on kyllä edelleen temperamenttinen tapaus, mutta olemme eläneet pari kuukautta melko normaalia vauva-arkea.

Kaksplussan blogeista Jerina kertoo seuraavansa erityisesti Operaatio Äitiä sekä Pandamamaa.

– Operaatio Äiti -blogissa on ihania lastenvaatteita, ja ne kiinnostavat myös minua.

Mukana päivässä oli myös vastikään Kaksplussalla Ei se oo niin justiinsa! -bloginsa aloittanut Tiina. Hänen perheeseensä kuuluu kaksi lasta, joista toinen on alakoulussa ja toinen päiväkodissa.

– Idea blogin nimeen lähti itseopiskelun kautta. Pyrin ottamaan ajatukseksi elämässä ja myös vanhemmuudessa sen, että ei se ole niin justiinsa. Haluan ottaa asioita rennommin, Tiina kertoi.

– Lähdin myös blogimaailmaan mukaan vähän sattumalta ja mielenkiinnosta. Samalla asenteella tulin tänään myös tänne, vaikka vähän jännittääkin!

Toinen uusi blogikasvo Kaksplussalla on Ihan mamina -blogia kirjoittava Niina, joka odottaa esikoistaan 30. raskausviikolla.

– Tuntuu ihan mahtavalta olla osa tätä verkostoa! Kaksplussalle pääseminen on ollut suuri haaveeni siitä asti kun aloitin bloggaamisen, Niina hehkutti.

– Pojan laskettu aika on kesäkuussa. Selkäkivut ovat vaivanneet, mutta muuten olen ollut voimissani ja energiaa on riittänyt vaikka mihin: Olen muun muassa laittanut vauvan huonetta valmiiksi innolla, hän kertoi hymyillen.

Saron blogia kirjoittava kahden kouluikäisen lapsen äiti Sari kertoi, että kotona luetaan tällä hetkellä ahkerasti kokeisiin.

– Toisella lapsella oli tänään enkun koe, ja eilen sain itsekin kerrata kirjoja, Sari nauroi.

Kevään aikana Sari aikoo käsitellä blogissaan erityisesti koulujen päättymiseen liittyviä asioita.

– Haluan muistuttaa vanhempia siitä, että seiskan todistus ei tarkoita seiskan lasta. Todistuksen numerot voivat tuntua vanhempana kauhean tylyiltä kun vertaa siihen, millainen puserrus kouluvuoden aikana on tehty.

Sellaista sattuu -blogin Reetta saapui blogipäivään avoimin mielin.

– Kaikki on uutta! Odotan vain, että mulla on kivaa, Reetta totesi iloisesti.

Reetta kirjoitaa blogissaan suoraan ja rehellisesti sinkkuäidin ihmissuhteista. Hän ei halua suunnitella etukäteen liiaksi sitä, mistä kirjoittaa.

– Saatan kypsytellä jotakin aihetta, mutta sitten kun istun koneelle, tulee ajatus ja alankin kirjoittaa jostakin ihan muusta. Haluan pitää blogini hauskan spontaanina, Reetta totesi.

Otavamedian blogipäivää vietettiin 5. huhtikuuta Lapland Hotels Bulevardissa Helsingissä. Tapahtumassa olivat mukana myös Otava, Fazer, Jolie, Suomalainen Kirjakauppa, Matsmart, Zeropoint ja Ella’s Kitchen.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X