Vapaa-aika 03.06.2016 Päivitetty 28.11.2022

Lapsiperheen lomavinkit: Jurmala on Baltian Riviera

Kun lähiranta kyllästyttää ja mieli kaipaa vaihtelua, pakkaa pesue autoon ja hurauta Latvian Jurmalaan, Baltian Rivieralle. Neljän tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta pääset nauttimaan eurooppalaisesta tunnelmasta kymmenien kilometrien mittaisella rantaviivalla.

Teksti
Elisa Hurtig
Kuvat
Juhana Hurtig

Miten Jurmalaan pääsee?

Jurmala on merenrantakaupunki Latviassa Riian lähellä Riianlahden rannalla. Sinne pääsee kätevästi omalla autolla: lautalla Tallinnaan ja siitä 350 kilometrin ajomatka perille. Tiet ovat hyvässä kunnossa, mutta tietyöt saattavat kesäaikaan hidastaa matkaa. Matkalla voi pitää jätski- ja uimatauon Pärnussa.

Perillä auto kannattaa jättää vartioidulle parkkipaikalle, jotta loma ei tyssää siihen, että auto varastetaan.

Jos automatka ei houkuttele, reissuun voi lähteä myös lentäen. Moni lentoyhtiö tarjoaa suoria lentoja Riian lentokentälle, joka sijaitsee Riian ja Jurmalan välillä. Riian lentokentältä voi vuokrata auton tai tyytyä julkiseen liikenteeseen. Riian ja Jurmalan välillä liikennöi juna, joka kulkee useamman kerran tunnissa. Lippu maksaa muutaman euron.

Lue lisää: 4 vinkkiä turvalliseen autoiluun lapsen kanssa

Minne majoittua Jurmalassa?

Jurmalasta löytyy lukuisia hotelleja, kylpylöitä sekä airbnb:n kautta yksityisten vuokraamia huviloita. Kesäsesongin aikana hinnat nousevat, joten majoitus kannattaa varata ajoissa. 20 minuutin ajomatkan päässä olevasta Riian kaupungista löytyy tasokkaita hotelleja ja hinnat ovat huokeampia kuin Jurmalassa.

Lasten kanssa Jurmalassa

Lue lisää: Näin lähdet matkalle pienen lapsen kanssa

Mitä tehdä Jurmalassa?

Jurmalan kymmenien kilometrien mittainen hiekkaranta riittää monelle ainoaksi aktiviteetiksi. Rannalla on muutamia leikkipuistoja ja kesäkaudella sinne tuodaan myös pomppulinnoja.  Pitkä ranta on tuulelle altis, joten viileänä kesäpäivänä kannattaa suunnata rannan sijaan johonkin alueen kylpylöistä.

Lasten kanssa Jurmalassa

Kun rantaelämä alkaa kyllästyttää, Jurmalassa sijaitseva Dzintarin metsäpuisto on kiva paikka viettää aikaa lasten kanssa. Puistossa on metsäpolkujen lisäksi leikkikenttiä, skeittipuisto, katukoripallokenttä sekä kahviloita.

Kaupungin laidalla on myös Līvu Akvaparks -vesipuisto niille, jotka kaipaavat hiekkarantaa vauhdikkaampia aktiviteetteja. Se on hyvä myös sadepäivinä, sillä osa altaista ja liukumäistä on sisätiloissa.

Lue lisää: Lasten aurinkovoiteet testissä

Missä syödä Jurmalassa?

Ranta on täynnä pieniä ravintoloita, mutta parhaat ravintolat ja lettukahvilat löytyvät Jomas iela -kadulta. Hintataso on edullisempi kuin Suomessa, ja useissa ravintoloissa on omat listat lapsille.

Lasten kanssa Jurmalassa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X