Vapaa-aika 20.12.2015 Päivitetty 22.08.2023

Lapsiperheen talvilomakohteet ulkomailla top 6

Tekisikö mieli karata Suomen talvesta hetkeksi valoon ja lämpöön? Lue toimituksen talvilomavinkit.

Teksti
Toimitus
Kuvat
AOP

Kaupunkiloma Roomassa

Colosseum pitää nähdä kerran elämässään. Pienellekin elämys on ikimuistoinen.

1. Kaupunkiloma Roomassa: kulttuuria ja herkkujäätelöä

Miksi tänne: Vaihtelua vanhemmille ja hauskoja kokemuksia kaksivuotiaalle tyttärelle.

Paljonko maksaa: Lennot alkaen 200 e. Hyvä, siisti hotellihuone alkaen 100 e/yö. Ravintoloissa ja kaupoissa hintataso on aavistuksen Suomea edullisempi.

Lue myös: Saako raskaana oleva lentää?

Varaudu tähän: Jalkakäytävät ovat kapeita ja kuoppaisia ja saattavat päättyä yhtäkkiä. Metro- ja juna-asemien hissit eivät yleensä toimi. Paikoitellen rullaportaat ovat liian kapeita matkarattaille. Lapset ovat kyllä tervetulleita mihin vain ja milloin vain – illalla korttelipizzeriassa oli joka pöytäseurueessa lapsia. Kannattaa tilata pöytään muiden ruokien lisäksi pizza biancaa eli valkoista pizzaa. Meidän tyttärellemme ainakin maistui ”pizzaleipä”.

Tämän takia suosittelen: Kannattaa pysähdellä jäätelöbaareissa maistelemassa sesongin makuja ja etsiä paikallisia leikkipuistoja. Esimerkiksi Tuscolanan aseman lähellä on parikin leikkipuistoa keinuineen ja liukumäkineen sekä tivolilaitteita ja poniratsastusta parin euron hintaan.

2. Päiväristely Tallinnaan: Laiva on elämys

Päiväristely TallinnaanMiksi tänne: Tallinnan päiväristeily on vaivaton, nopea ja edullinen tapa päästä ulkomaille.

Paljonko maksaa: Aikuiselta alkaen 18 euroa, alle kouluikäiset pääsääntöisesti veloituksetta. Varaudu tähän: Humalaiset aikuiset saattavat örveltää. Jos laiva on buukattu täyteen, kaupoissa, käytävillä ja ravintoloissa on ahdasta.

Lue myös: Kuninkaallinen Tukholma: Lähde Vickanin ja Madden jalanjäljille!

Tämän takia suosittelen: Laivassa on kaikki, mitä lapsen kanssa tarvitaan: lastenhoitohuoneet, leikkipaikat, buffet-ruokailu ja tarvittaessa hytti.

Pikkulapselle jo itse laiva on ihmetyksen aihe ja elämys. Tallinnan satamasta on hauska jatkaa matkaa polkupyörätaksilla vaikka vanhaankaupunkiin. Muutaman tunnin maissaoloaikana kahvilassa istuskelu ja ihmisvilinän katselu voi riittää ajanvietteeksi.

Keskustele: Mistä halpa talviloma lapsiperheelle?

3. Kanariansaarten Fuerteventura: Helppoa lomailua all inclusive -hotellissa

Kanariansaarten FuerteventuraMiksi tänne: Marraskuussa on ihanaa päästä viikoksi valoon, lämpöön ja täysihoitoon. Perheemme – ainakaan vanhemmat – eivät kaipaa seikkailua vaan helppoutta ja mukavuutta. Koululaiset osaavat jo uida ja liikkua hotellin alueella keskenään.

Lue myös: Matkalle lapsen kanssa: muista nämä 4 ohjetta

Paljonko maksaa: Lomaviikko, johon sisältyy majoitus laatuhotellissa, ohjattua toimintaa (esim. joogaa ja vesijumppaa aikuisille ja futista lapsille) sekä kolme ateriaa päivässä maksaa nelihenkiseltä perheeltä alle 3000 euroa.

Varaudu tähän: Fuerteventura on Kanarian saarista tuulisin. Varaa mukaan lämpimiä vaatteita illoiksi. Merenrannalla liehuu usein uiminen kielletty -lippu. Maisema on karun kivikkoinen. Urheilumahdollisuuksia on paljon surffauksesta pyöräilyyn.

Tämän takia suosittelen: Täydellinen loma perheelle, joka haluaa syödä, nukkua ja nauttia auringosta ja uima-altaista, mutta jolle Thaimaa on liian kallis tai kaukana.

Keskustele: Lähdössä Espanjaan, mitä mukaan?

4. Dubai: Taattua lämpöä talvellakin

Dubai

Rantaa, rauhaa ja huikeaa pilvenpiirtäjämaisemaa Dubaissa.

Miksi tänne: Suora lento Dubaihin kestää vain kuusi tuntia, ja perillä on taatusti lämmintä myös talvella. Dubaissa ei sada juuri koskaan.

Paljonko maksaa: Pakettimatka, johon ei kuulunut aterioita, maksoi nelihenkiseltä perheeltä noin 3000 euroa. Joillakin matkatoimistoilla lapset matkustavat puoleen hintaan. Hintataso on kohteessa melko sama kuin Suomessa.

Varaudu tähän: Lapsiperheelle Dubai on helppo matkakohde. Lapset huomioidaan ravintoloissa, ja vauvoille ja taaperoille löytyy marketeista laajat valikoimat tuttuja vauvanruokia ja tarvikkeita.

Liikenne on tosin melko hurjaa, eikä takseissa ole välttämättä turvaistuimia. Rattaat voi ottaa mukaan, mutta useista hotelleista löytyy lainakärryjä.

Kesäaikaan Dubaissa on kuuma, joten paras aika matkustaa on ennen toukokuuta, jolloin lämpötila pysyy miellyttävänä. Kovillakin helteillä aikuisten olisi suotavaa kunnioittaa pukeutumisellaan paikallista kulttuuria, jonka mukaan julkisilla paikoilla olkapäät ja polvet piilotetaan.

THL suosittelee kaikille matkustajille voimassaolevia kurkkumätä-jäykkäkouristus-, MPR- ja hepatiitti A -rokotteita.

Lue myös: Rokotteet, vakuutukset, ruoka ja hygienia: näin raskaana oleva välttää riskit matkalla

Tämän takia suosittelen: Aikaero on vain kaksi tuntia, joten siihen sopeutuu helposti. Parasta Dubaissa on puhtaus. Rannalla ei tarvitse pelä- tä astuvansa lasinsiruun, ja jopa os- toskeskusten vessat ovat siistit. Kohteesta löytyy jokaiselle perheenjäsenelle kivaa tekemistä: uintia, jeeppisafareita, golfia, vesipuistoja ja shoppailua.

5. Espanjan Costa del Sol: Helppoa vauva-arkea ainaisessa toukokuussa

Espanjan Costa del SolMiksi tänne: Vietin äitiyslomalla puolivuotiaan vauvan kanssa kevättalvella kolme viikkoa Malagassa, Espanjan Aurinkorannikolla. Olimme vuokranneet Interhomen kautta kerrostalokolmion muutaman kilometrin päästä keskustasta, rauhalliselta tavalliselta asuinalueelta, läheltä rantaa. Olimme kokeilleet asunnonvuokrausta Costa del Solilla jo ennen vauvan syntymää ja todenneet sen edulliseksi ja helpoksi tavaksi lomailla.

Paljonko maksaa: Huoneistojen viikkovuokra alkaa noin 400 eurosta, lennot Malagaan noin 500 euroa/ henkilö, vuokra-auto viikoksi noin 200 euroa. Hintataso on yleisesti Suomea edullisempi.

Varaudu tähän: Espanjassa vaipat ovat kalliita, eikä meille tuttuja merkkejä myydä. Myös vauvansoseiden valikoima on rajallinen. Marketeissa myydään vain hedelmäsoseita, ruokaisampia purkkeja pitää metsästää apteekeista. Pakkasin siis mukaan vaippoja ja purkkiruokaa, mikä osoittautui viisaaksi teoksi. Ravintoloissa on harvoin syöttötuoleja, eikä yleisissä vessoissa ole hoitopöytiä. Selvisimme kankaisen matkasyöttötuolin ja hoitolaukun muovisen hoitoalustan kanssa. Imetystä ei ole totuttu Espanjassa näkemään julkisilla paikoilla.

Lue myös: Näin suojaat lapsesi auringolta

Tämän takia suosittelen: Ilmapiiri on Espanjassa todella vauva- ja lapsimyönteinen, vaikka syöttötuoleja ja hoitopöytiä ei löydykään. Voi sitä ihastelun määrää, jonka saimme osaksemme joka kerta, kun astuimme ovesta ihmisten ilmoille! Espanjassa on mahdottomuus tilanne, jossa ravintolaan pyrkivää lapsiperhettä katsottaisiin karsaasti. Malagaan on vain neljän tunnin lento, ja talvikuukausien sää vastaa Suomen toukokuuta. Vuokra-asunnossa oli helppo elää vauva-arkea: pinnasänky kuului varustuksiin, kokkailu onnistui kunnon keittiössä ja asunnossa oli pyykkikone. Tuntui siltä kuin olisimme oikeasti asuneet hetken Espanjassa!

6. Lontoo: Suurkaupungissa lomailua ei kannata jännittää

LontooMiksi tänne: Vauvan tai vielä rattaissa viihtyvän taaperon kanssa on mukava matkustaa suurkaupungissakin. Rattaissa lapsi pysyy aisoissa eli myös turvassa (esimerkiksi vilkkaan 4- tai 5-vuotiaan kanssa en välttämättä haluaisi lähteä suurkaupungin säpinään).

Kätevintä kaupunkimatkailu on ollut jo pullosta tai mukista juovan lapsen kanssa, sillä brittiläiset lastenhoitotilat ovat harvoin suomalaisten tasoisia.

Lontoossa viehättävät kivat kahvilat ja ravintolat sekä upeat puistot (esimerkiksi prinsessa Dianan suosikki Kensington Gardens). Hyde Parkissa on laaja leikkipuistoalue, jossa näkee lontoolaisia yummy mummyja trendivaatteisiin puettuine lapsineen sekä hienostotaaperoita au paireineen ja lastenhoitajineen.

Lue myös: Lontoon nähtävyydet

Paljonko maksaa: Hintataso hieman kalliimpi kuin Suomessa. Lentoja saa edullisesti, ja mitä aiemmin hotellin varaa, sitä halvemmalla huoneen saa.

Varaudu tähän: Metro on kätevä kulkuväline, mutta rattaiden kanssa sen käyttäminen voi olla hankalaa.Kannattaakin valita hotelli sellaiselta alueelta, josta ei tarvitse välttämättä lähteä julkisilla mihinkään, vaan puistot ja nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Taksimatkat ovat suhteellisen edullisia ja taksit tilavia.

Tämän takia suosittelen: Lontoo inspiroi ja energisoi myös vanhemmat. Ja sitten, kun lapset ovat isompia, Lontoo vasta hurmaava onkin: sieltä löytyvät parhaat musikaalit, upeat museot, shoppailtavaa… Mitä Lontoosta ei löydy, sitä ei tarvita!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X