Vapaa-aika 18.12.2016 Päivitetty 26.05.2023

Lasten jouluhoroskooppi – tällainen on lapsesi unelmien joulu 

Suklaalle perso härkälapsi rakastaa makeita jouluherkkuja ja sohvalla makoilua. Jousimies taas kaipaa aktivoivaa puuhastelua ja toivoo liikunnallisia joululahjoja. Jouluhoroskooppi kertoo, millainen sinun lapsesi unelmien joulu on hänen tähtimerkkinsä mukaan. Entä kannattaako pukinkonttiin sujauttaa sanapeli vai sukset?

Teksti
Janica Brander
Kuvat
iStock

Joulussa eri asiat ovat merkityksellisiä eri horoskooppimerkeille. Jouluhoroskooppi kertoo, millaisia jouluihmisiä eri horoskooppimerkkien lapset ovat.

Oinaslapsi (21.3.−20.4.) kaipaa puuhastelua

Oinaslapsen joululomasta kannattaa tehdä aktiivinen. Muuten levoton lapsi kiipeilee seiniä pitkin ja saa vanhemmat hermoromahduksen partaalle. Ulkoilkaa sään salliessa, jotta lapsi saa purettua energiaansa.

Oinaslapsi kyllästyy nopeasti oleskeluun. Varaa hänelle myös sisätiloihin kiinnostavaa puuhaa, kuten pelejä, puuhakirjoja ja tarkkuutta vaativia käsitöitä. Älyä ja kroppaa haastavat lahjat ovat tämän tarmonpesän suosikkilahjoja. Oinas riemastuu, jos pukinkontista löytyy tasapainopyörä tai palapeli.

Lue myös: Lapsi tarvitsee liikuntaa kaksi tuntia päivässä

Härkälapsi (21.4.−20.5.) haaveilee laiskottelusta

Härkälapsen unelmien joulu sisältää herkuttelua ja lepoa. Konvehtirasioita ei kannata pitää näkyvillä aamusta iltaan, sillä härkä herkuttelee itsensä helposti huonovointiseksi.

Härkä tarvitsee paljon omaa rauhaa. Älä patista lasta seuraleikkeihin tai sukulaisreissuille, jos hän ei jaksa. Etenkin päivähoidossa ja koulussa olevat härät tarvitsevat lomalla latautumisaikaa. Anna lapsen puuhastella rauhassa joululahjojensa kanssa ja nukkua hieman pidempään. Härkä nauttii myös elokuvailloista vanhemman kainalossa.

Kaksoslapsi (21.5.−21.6.) uppoutuu kirjoihin

Kaksoslapselle täydellinen joulu tarkoittaa kirjoihin ja tietokonepeleihin uppoutumista. Pikkuprofessoria on vaikea maanitella joulupöytään, jos paketista löytyy Tolkienin kirja tai ensimmäinen oma läppäri. Monet lelut tuntuvat kaksosista lapsellisilta jo ennen kouluikää, joten joulupukin ei kannata aliarvioida hänen fiksuuttaan.

Kaksoset saa houkuteltua ulos lukunurkastaan tietovisoilla ja sanapeleillä. Hän oppii nopeasti lukemaan ja nauttii saadessaan hämmästyttää aikuiset taidoillaan.

Lue myös: Lukeminen kehittää lapsen sosiaalisia taitoja – 7 syytä lukea lapselle

Rapulapsi (22.6.−22.7.) rakastaa jouluvalmisteluja

Kotoilua ja perhejuhlia rakastava rapulapsi odottaa joulua juhannuksesta asti. Hän nauttii pipareiden tuoksusta ja tiukujen kilinästä. Kaikkein hauskinta on osallistua jouluruokien kokkaamiseen, pöydän kattamiseen ja kodin koristeluun.

Varaa ravulle paljon askartelutarvikkeita, jotta hän voi loihtia joulukoristeita ja pieniä lahjoja. Teet tämän apukokin hyvin onnelliseksi, kun otat hänet mukaan valmistelemaan jouluruokaa. Luumuhilloa tosin sujahtaa yhtä paljon ravun suuhun kuin torttujen päälle.

Lue myös: Ruoanlaitto lasten kanssa: Näin kasvatat apukokin

Leijonalapsi (23.7.−22.8.) toivoo lahjavuorta

Joulu on leijonalapsen lempijuhla, koska hän on hulluna lahjoihin. Voit hämätä leijonaa palastelemalla hänen lahjansa useampaan pakettiin. Avaa useita osia sisältävä lelupakkaus ja kääri jokainen osa omaan pakettiinsa. Leijona on tyytyväinen saadessaan paljon lahjoja, eikä kukkarosi kärsi.

Leijona nauttii myös esiintymisestä. Anna hänen pukeutua parhaimpiinsa ja viihdyttää aikuisia lauluesityksillään ja näytelmillään. Muista vaatia pikkudiivalta encorea esityksen jälkeen.

Keskustele: Kuinka monta joululahjaa ostat lapselle?

Neitsytlapsi (23.8.−22.9.) nauttii perheajasta

Neitsytlapsi stressaa tärkeitä tapahtumia, kuten joulua. Jos vietätte joulun eri paikassa kuin normaalisti, valmistele lasta hyvissä ajoin erilaiseen kokemukseen, ettei hän ahdistu.

Neitsyelle pelkkä kotona oman perheen kanssa oleminen on mukava elämys. Jouluun liittyvät arkiset tavat, kuten joulusiivous, jäävät hänen mieleensä lapsuuden rakkaimpina muistoina. Myös neitsyen lempilahjat ovat käytännöllisiä. Hän iloitsee saadessaan puutarhavälineitä, kaivurin tai kaulimen.

Keskustele: Kumman sukulaisten luokse menemme jouluna?

Vaakalapsi (23.9.−22.10.) arvostaa joulurauhaa

Vaakalapsi on perheen diplomaatti. Hän toivoo, että kaikilla olisi hyvä olla ja kodin ilmapiiri olisi rauhallinen. Riidaton ja kiireetön joulu onkin vaa’alle paras joululahja. Älkää aikatauluttako lomapäiviä liian tiukasti. Olkaa rennosti yhdessä älkääkä yrittäkö ehtiä kahvitella kaikkien sukulaisten luona.

Joulurauhan lisäksi vaa’alle kannattaa varata pari pakettiakin. Kaikki kimaltava ja korea on tämän esteetikon mieleen. Vaa’at ovat usein musikaalisia, ja soittimet ovat hänelle oivallisia lahjoja.

Skorpionilapsi (23.10.−22.11.) lumoutuu joulun taiasta

Skorpionilapsi haltioituu joulun taiasta. On tärkeää, että skorpioni saa uskoa kauan joulupukkiin. Totuutta ei saa paljastaa hänelle liian aikaisin tai naureskellen.

Virittäytykää tunnelmaan lukemalla joulusatuja kynttilän valossa ja etsikää tonttujen jalanjälkiä lumesta. Ripauksen salaperäisyyttä sisältävät lahjat ilahduttavat skorpionia. Taikurin välineet sopivat pienemmälle lapselle. Koululainen taas kihisee innostuksesta saadessaan legendaarisen Noidan käsikirjan.

Keskustele: Onko ok, että 10-vuotias uskoo joulupukkiin?

Jousimieslapsi (23.11.−22.12.) haluaa joulusta seikkailun

Jousimieslapsi rakastaa seikkailuja ja liikuntaa. Hän haaveilee valkeasta joulusta, lumiukkojen rakentelusta ja ulkona peuhaamisesta. Sisällä oleminen on tarmonpesälle helpompaa, jos osa lahjoista piilotetaan ympäri kotia, ja hän saa etsiä niitä aarrekartan kanssa.

Jousimies riemastuu, jos lahjapaketista löytyy luistimet tai sukset, joita hän pääsee kokeilemaan heti. Myös supersankareiden asut, etsivän laukku ja kaikki dinosauruksiin liittyvä ilahduttaa vilkasta ja leikkisää lasta.

Kaurislapsi (22.12.−19.1.) nauttii joulurituaaleista

Kaurislapsi on perfektionisti, joka haluaa suorittaa joulurituaalit säntillisesti. Riisipuuroa ei kannata keittää eksoottiseen kookosmaitoon, ja lapsen on saatava katsoa tietyt jouluohjelmat, joita hän on odottanut kuukausikaupalla.

Joululahjalistan kirjoittaminen on kauriille yhtä nautinnollista kuin pakettien saaminen. Hän hioo listaansa loputtomasti, selailee lelukuvastoja ja vertailee tavaroita. Pikkuvanha lapsi toivoo lahjaksi reppua, penaalia ja tietokonetta. Lomapäivät kuluvat rauhallisesti kirjoituspöydän ääressä.

Vesimieslapsi (20.1.−19.2.) toivoo elämyslahjoja

Vesimieslapsi eroaa ikätovereistaan jo pienenä. Tavarakasan sijaan hän toivoo saavansa lahjaksi jotain uniikkia. Erikoinen koru, kaukoputki tai liput lastennäytelmään ilahduttavat taiteesta ja tieteestä nauttivaa kaunosielua.

Vesimies tenttaa joulupukilta, miksi pihassa on porovaljakon sijaan auto, ja miten pukki ehtii käydä kaikkien lasten luona. Valitkaa pukki huolella, sillä kiireinen piipahdus ja muovinaamarit ärsyttävät älykästä lasta. Sen sijaan hyvästä pukista hän puhuu vielä pitkään joulun jälkeen.

Lue myös: Sitä joulupukkia en unohda – lapsiperheiden oudoimmat joulupukkikokemukset

Kalalapsi (20.2. −20.3.) odottaa koristelua

Taiteellinen kalalapsi suunnittelee joulua koko syksyn. Kuusen koristelu on hänen joulunsa kohokohta. Kimaltavat nauhat ja joulupallot kiinnostavat häntä jopa enemmän kuin lahjat. Myös joulukalenterin on oltava upea. Parasta on, jos luukkujen takaa paljastuu pieniä yllätyksiä, kuten tarroja.

Maalaus-, piirustus- ja askarteluvälineet sekä kirjat ovat kalojen suosikkilahjoja. Hän toivoo saavansa myös satuhahmon asun, jota ei saa riisuttua hänen yltään koko jouluna.

Lue myös: 10 varmaa joululahjavinkkiä vauvasta eskarilaiseen

Lähteet: Always Astrology, Astrology Club, Astrology of Love

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X