Vapaa-aika 07.08.2021 Päivitetty 22.08.2023

Lasten kirpputorit Helsingissä x 7 – verrattomat täsmäkohteet hittileluja ja merkkituotteita etsiville

Tutustumisen arvoiset lasten kirppikset pääkaupungissa: ota ilo irti ihastuttavasta leikkihuoneesta ja kouluikäisellekin yltävästä kokovalikoimasta.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Anniina Rintala

Helsingin vakiintuneimmat lasten kirppikset sijaitsevat suurimmaksi osaksi kantakaupungissa tai sen lähituntumassa. Julkisilla liikennevälineillä, kuten metrolla, saavuttaa siis helposti useimmat mielenkiintoiset kohteet.

Iloinen yllätys on, että useamman kirpputorin ja second hand -liikkeen rekeistä löytyy kattava valikoima vaatteita kaikenikäisille lapsille. Tyypillisesti kierrätykseen kulkeutuu eniten vauvojen vaatteita, mutta näissä ostospaikoissa sopii käydä jopa leikki-iän jälkeen.

1. Kruunukirppu Second Hand

Tästä alkaa lastenvaatteiden osasto –kannattaa edetä rohkeasti peremmälle.

Helsingin yliopiston metroasemalta kävelymatkaa kertyy kilometrin verran Kruunuhaan sydämeen. Liike sijaitsee koristeellisen talon kivijalkaliikkeessä Mariankadulla.

Kesäaikaan kadulle on aseteltu muun muassa shortseja ja uimapukuja hypisteltäväksi. Vuonna 2006 perustettu liike näyttää sisältä suloiselta mutta ensi vilkaisulla selviää, että vaunut on parempi jättää ulkopuolelle. Täällä kantoreppu tai -liina on pienen kanssa kätevin.

Lastenvaateosasto vaikuttaa aluksi melko vaatimattomalta verrattuna samassa tilassa sijaitsevaan sisustusliike Olkkariin. Asiakkaan riemuksi käy kuitenkin ilmi, että liikehuoneisto on sokkeloinen ja kätkee sisäänsä vielä usemman käytävän ja huoneen verran lastenvaatetta ja -kenkää.

Aivan pienimpien lasten vaatteet ja tarvikkeet ovat omassa huoneessaan. Isommille, jopa teini-ikäisille, valikoima on myös runsas. Aivan perältä löytyy ulkovaatteiden osasto. Kaikki vaatteet on järjestetty kokojen mukaan.

Myyntiperiaate toimii niin, että asiakas tuo vaatteet liikkeeseen, joka tarkistaa niiden kunnon ja asettelee ne myyntiin. Tilitettyjen tuotteiden hinnasta asiakas saa 40 prosenttia. Myymättömät tuotteet ohjataan 8 kuukauden kuluttua hyväntekeväisyyteen, ellei niitä käy penkomassa itselleen takaisin.

Kruunukirppu & Olkkari, Mariankatu 12, 00170 Helsinki.

2. Kumpulan Helmi

Lasten kirpputorit Helsingissä? Kumpulan Helmi on vilkas kauppapaikka.

Kumpulan Helmessä on oma rekki merkkivaatteille.

Vilkas kauppapaikka on palvellut helsinkiläisiä perheitä jo kymmenisen vuotta. Aiemmin liike tunnettiin nimellä Vekarakirppis – nykyisen nimensä liike on saanut muun muassa paikalla silloin tällöin päivystävän myymäläkoira Helmin innoittamana.

Sijainti Kumpulassa, vilkkaan Lahdentien verralla, helpottaa saapumista niin autolla kuin julkisillakin. Parkkipaikkaa saattaa joutua hieman Kumpulasta etsiskelemään, sillä liikkeen edessä niitä on vain muutama. Vaunuille sen sijaan ulkopuolella on hyvin tilaa.

Sisätila on avara ja värikäs, tosin tiiviiden käytävien väliin vaunujen kanssa ei oikein mahdu. Kassan lähettyviltä löytyy pieni kahvio ja pöytiä, joihin vai vaikkapa istua imettämään. Peremmältä löytyy hoitohuone ja lapsille leikkinurkkaus, joka vaikuttaa olevan menestys – lapsiasiakkaiden riemusta päätellen.

Vaatteet eivät ole kokojärjestyksessä vaan myyntipöydittäin. Tämä on todellakin penkojan kirppis.

Erikseen on myös merkkivaaterekki, josta voi nopeasti silmäillä muun muassa minirodineja ja gugguita.

Myyntipöydän hinta on noin 42 euroa viikolta. Maanantaisin kirppis on suljettu.

Kumpulan Helmi, Intiankatu 20, 00560 Helsinki.

3. Little Copenhagen Töölö

Little Copenhagenin tiloissa mahtuu liikkumaan vaunujenkin kanssa.

Kansallismuseon kupeessa sijaitseva liike on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Töölöläisen kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa on oma tila uusille tuotteille. Second hand -vaatteita, kenkiä ja vauvatavaraa on useamman huoneellisen verran myynnissä.

Esillepano on selkeä ja kaunis. Vaatteet ovat kokojärjestyksessä. Myös isommille lapsille ja jopa aikuisille naisille löytyy valikoimasta puettavaa.

Tilavassa myymälässä mahtuu liikkumaan vaikka kapeahkojen vaunujenkin kanssa. Lapsille löytyy puuhanurkkaus.

Hyvä kohde, jos hakusessa on omalle lapselle vaatteita tai kenkiä ja sen lisäksi uutukainen lahja toiselle pienokaiselle.

Myynti toimii hyvin samaan tapaan kuin muissakin second hand -myymälöissä: asiakas tuo vaatteet ja liike hyvittää vaatteen tilityshinnasta 50 prosenttia asiakkaalle. Kahden kuukauden myyntiajan ylittäneet tuotteet ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Little Copenhagen, Töölönkatu 8, 00100 Helsinki.

Toinen myymälä: Kauppakeskus Iso Omena, Piispansilta 9-11, 02230 Espoo.

4. Mini Mukula

Lasten kirpputorit Helsingissä? Mini Mukulaan pääsee metrolla näppärästi.

Mini Mukulasta löytyy suosittu leikkihuone.

Metrolla suoraan lasten second hand -puodin ovelle! Kuusi vuotta toimineen Mini Mukalan sijainti on kohdillaan, vaikka Lauttasaari sijaitsee keskustasta hieman syrjempänä.

Metroasemaa vastapäätä seisovan liikkeen vehreässä pihassa on mukavasti tilaa lastenvaunuille. Myös polkupyöräteline löytyy.

Sisätilat ovat suloiset ja tuotteet ovat siistissä järjestyksessä. Monet vaatteista ovat uudenveroisia.

Mini Mukulasta kerrotaan, että vaatteet tarkistetaan tarkasti ennen kuin ne asetellaan myyntiin. Niinpä vaatteille on luvassa palautusoikeus, jos niistä jotain vikaa löytyy. Vaate on myös vaihdettavissa, jos se ei ole oikean kokoinen.

Kokoja löytyy aivan pienistä vauvoista 170 senttimetriin saakka. Myös kenkiä ja juhlavaatteita on tarjolla. Vaatteet myös höyrytetään ennen kuin ne pistetään myyntiin.

Leikkitilaa ja leluja puodissa on vaikka millä mitalla. Tänne tullaan kuulemma toisinaan ihan vain hauskanpidon vuoksi.

Erillisiä myyntijaksoja liike ei noudata. Jos vaate ei vaikuta käyvän kaupaksi, se annetaan asiakkaan luvalla hyväntekeväisyyteen. Myydyn tuotteen hinnasta asiakas saa 50 prosenttia.

Mini Mukula, Gyldenintie 3, 00200 Helsinki.

5. Kidia

Kidian tiloissa kauppa käy vinhaan.

Lasten kirpputori Itä-Helsingin suunnalta? Kidia sijaitsee kauppakeskus Hertsissä, Herttonieman metroaseman vieressä.

Second hand -periaatteella toimiva Kidia vaikuttaa vilkkaalta kauppapaikalta heti aamupäivän tunteina. Nettisivuillakin luvataan tavaran kiertävän nopeasti.

Myymälä hohkaa uutuuttaan, kuten voi hiljan valmistuneessa kauppakeskuksessa odottaakin. Vaatteet ovat järjestetty kokojen mukaan, joten niiden silmäily on helppoa.

Lastenhoitohuone ja leikkitila ovat lähellä Kidian liikettä. Ne kuuluvat kauppakeskukselle, joten samassa tilassa ne eivät ole.

Kidiassa ja etenkin kauppakeskuksessa mahtuu liikkumaan vaunujen kanssa. Kauppakeskuksen parkkihallissa ilmaista pysäköintiaikaa on kahden tunnin verran.

Myyntiin tuotavien vaatteiden kustannukset lasketaan vaatteiden määrän perusteella.

Kidia, Kauppakeskus Hertsi (1. kerros), Linnanrakentajantie 2, 00880 Helsinki.

6. Marskin Muksut

Vauvoille on kirpputorilla oma osastonsa.

Töölön sydämessä, Korjaamon liepeillä sijaitsee lasten kirpputori, jonka tuotot lahjoitetaan Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin toimintaan. MLL tarjoaa muun muassa lastenhoitoapua sekä kummi- ja kaveritoimintaa vanhemmille ja lapsille.

Tilat ovat hyvässä järjestyksessä, ja vaatteet on järjestelty kokojen mukaan. Tarjolla on vaatteita kokoluokissa 50–150 cm. Vauvojen vaatteille löytyy oma osasto, jossa on tarjolla myös vauvantarvikkeita.

Myynnissä olevat vaatteet liike saa lahjoituksina. Ne kuitenkin arvioidaan ja tarkastetaan, jotta kaupan on vain ehjää ja puhdasta tavaraa.

Liikkeestä löytyy asiakas-wc sekä sohva, jolle voi istahtaa imettämään. Lastenvaunujenkin kanssa mahtuu liikkumaan.

Tänne kannattaa suunnata julkisilla tai polkupyörällä.

Marskin Muksut, Topeliuksenkatu 19, 00250, Helsinki.

7. Flea-lelukauppa

Fleassa on valtava valikoima monien lasten rakastamia Littlest Pet Shop -hahmoja.

Leikkiikö lapsesi Littlest Pet Shop -hahmoilla tai Schleich-muovifiguureilla? Tämä Vallilassa sijaitseva second hand -periaatteella toimiva liike on oikea pyhiinvaelluskohde kyseisten lelujen ystäville. Kauppa on erikoistunut myös Monster High ja Sylvanian Families -hahmoihin.

Hyllyillä on petsejä jos joskinlaisesta hintaluokasta. Tarkimmat petsikeräilijät osaavat arvostaa harvinaisempia petsejä – niistä saa pulittaa useita kymppejä ja joistakin jopa sata euroa. Onneksi huokeimmillakin hinnoilla löytää ihania leikkikaluja.

Liikkeessä on myynnissä muitakin lelumerkkejä, kuten Ryhmä Hau -tuotteita ja Pipsa Possua.

Lastenvaunut kannattanee jättää kivijalkakaupan ulkopuolelle.

Flea lelukauppa, Kangasalantie 6, 00550 Helsinki.

Tiedätkö sinä hyvän lasten kirpputorin Helsingissä? Jaa meille kirpputorivinkkisi kommenteissa!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X