Vapaa-aika 05.11.2021

Lasten lautapelit x 7 – Drone-peli sai niin lapset kuin vanhemmat hihkumaan

Mikä lautapeleistä sopii teidän perheelle?

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock ja maahantuojat

Lasten lautapelit ilahduttavat varsinkin pohjolan pimeässä talvessa, kun ulos ei huvita lasten kanssa raahautua. Lautapelailu saatetaan kuitenkin mieltää taapero- ja leikki-iän jo ohittaneiden lasten huviksi. Kaksplussan testissä kokeilimme myös pienille lapsille sopivia pelejä.

Lue myös: Joululahjaideat koko perheelle – 60 ihanaa lahjaa

1. Virkistävä versio muistipelistä pienille

Jos perinteinen muistipeli ei sytytä, niin tälle pelille kannattaa silti antaa mahdollisuus. Pelin mukana tulee interaktiivinen lauta, jota painelemalla kuulee eläinten ääniä. Tarkoitus on löytää ääntä vastaava eläin muistipelikorttien joukosta.

Tätä pelatessa 3-vuotias hihkui innosta toisin kuin perinteisen muistipelin äärellä.

Oppi&ilo: Etsi eläin -äänimuistipeli. 2–4-vuotiaille. 18,90 e.

2. Yhdessä korppia vastaan

Lasten lautapelit - hedelmätarha

Tämän ensipelin pelailu käy jo 2-vuotiaalta lapselta. Samalla peli on hyvää harjoitusta siihen, että lautapeleissä noudatetaan tiettyjä sääntöjä. Pelaajat yrittävät yhdessä kerätä koriin puiset hedelmät ennen kuin korppi ehtii hedelmätarhalle.

Plussaa siitä, että puiset hedelmät käyvät hyvin myös lasten leikkeihin. Hedelmät myös kestävät lapselta toiselle.

Haba: Minun ensimmäinen pelini – Hedelmätarha. 2-vuotiaasta ylös päin. 33,50 e.

3. Drone-peli saa hihkumaan

 

Testiperheellä ei ollut kosketusta droneihin ennen tämän pelin pelaamista. Kokemuksesta tuli myönteinen, sillä lapset (ja aikuiset) hihkuivat innoissaan dronen noustessa ilmaan. Idea on yksinkertainen. Sormella yritetään singota alieneita dronen kyytiin. Drone nousee ilmaan alien kyydissään, ja näin alien pelastuu.

Tätä osaavat pienetkin lapset pelata, mutta aikuisen on syytä olla lähellä, jotta drone ei laskeudu pienen lapsen päähän.

Peliko: Drone home, suositusikä 8-vuotiaasta ylös päin, mutta tätä osaavat pienetkin lapset aikuisen valvonnassa pelata. 31,90 e.

4. Harjoitellaan tunteita Lasten lautapelit - hoksaa tunteet

Opettavainen peli, jossa saa tutkia värikkäitä, houkuttelevia kuvia. Tarkoituksena on etsiä pelilaudalta tunnekorttien perusteella eri tunteita ilmentäviä hahmoja. Pelissä on kaksi eri versiota, joista toinen on astetta haastavampi.

3-vuotias testaaja innostui erityisesti haastavamman version kuvituksesta, jota oli mahdollista kuitenkin pelata helpotetusti.

Oppi&ilo: Hoksaa tunteet -tutkimispeli, 4–8-vuotiaille. 24,90 e.

5. Vampyyripirskeet

Nopeatempoinen peli vie nopeasti mukanaan. Vaikka sääntöjä tuntuu olevan melkoisesti, pelaaminen lähtee ketterästi käyntiin. Idea on hauska: kokkia tulee varoa veriappelsiineja näpistäessä ruokakomerosta. Muuten voi muuttua lepakoksi.

10-vuotias oli mielissään, että peli oli helppo oppia nopeasti.

Amo toys: Vampyyrijuhlat. 5-vuotiaasta ylös päin. 22,95 e.

Lue myös: Erikoisimmat lahjatoiveet: teippiä, kalapuikkoja, puoliso…

6.  Lasten lautapelit: Muuttuva labyrintti kolmiulotteisena

Lasten lautapelit - muuttuva labyrintti

Lasten lautapelien ikisuosikki toimii hyvin myös 3D-versiona. 10-vuotiaat eivät malttaneet lopettaa pelin pelaamista, sillä se vei niin mukanaan. Korkeuserojen mukana tulevat säännöt tosin vaativat hetken omaksumista.

Ravensburger: Muuttuva labyrintti 3D, 7-vuotiaasta ylös päin. 34,90 e.

7. Reittien rakentelua

Tucanan saarelle on rakennettava reittejä nähtävyyksien ja kylien välille. Siitäpä 10-vuotias innostuu tosissaan. Vanhemmasta tuntuu, että pelin säännöissä riittää omaksuttavaa ja pisteitä lasketaan vähän väliä. Mutta pääasia on, että lapsi innostuu.

Paperille piirrettävien reittien ansiosta tätä voisi pelata helposti myös autossa tai lentokoneessa.

Enigma Distribution Finlans Oy/ Asmodee Nordics: Trails of Tucana, yli 8-vuotiaille, 24,95 e.

Anna.fi: Parhaat joululahjaideat: kokosimme 125 ideaa ja vinkkiä joulun lahjaostoksille – katso Annan suuri joululahjalistaus!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X