Vapaa-aika 26.01.2023

Loihdi siirrettävä kuraeteinen alle eurolla – nerokas klassikkovinkki pelastaa kodin hiekkakaaokselta

Useampia vuosia perheblogeissa kiertänyt arkinen niksi voi säästää imurointikertoja ja helpottaa vaatehuoltoa.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Kuvayhdistelmä iStock & toimitus

Kuraeteinen, jossa voi huoletta riisua lapsen santaiset vaatteet, on lapsiperheessä näppärä. Harvalla kuitenkaan on asunnossaan moista.

Lue myös: Onko lapsen kanssa pakko ulkoilla joka päivä? 5 sallittua tekosyytä jäädä sisälle – ja näin selätät ne

Tutusta käyttötavarasta saa kuitenkin helposti paikan, johon kuraiset vaatteet voi riisua. Sen avulla voi myös kiikuttaa vaatteet pesuhuoneeseen huuhdottavaksi.

Ratkaisu on Ikea-kassi, johon kuraisen lapsen voi auttaa seisomaan. Kassissa lapsi riisuu ulkovaatteet yltään ja on sen jälkeen vapaa kirmaamaan leikkeihinsä.

Vaatteet voi jättää odottamaan kassiin esimerkiksi sen ajaksi, että vanhempi saa pestyä lasten kädet ja valmistettua ruoan.

Kun sitten hetki on sopiva, kassin voi kantaa pesuhuoneeseen, jossa rapaiset vaatteet pystyy huuhtomaan. Näin hiekka ei rapise kauttaaltaan eteiseen.

Jos kodista ei löydy nimenomaan Ikea-kassia, käy tarkoitukseen hyvin myös mikä tahansa muu mahdollisimman suuri ja muovinen kestokassi.

Kun kurakelit kevään edetessä ovat ainakin toviksi ohi, voi kassin taitella kaappiin. Nerokas ratkaisu ei viekään juuri säilytystilaa!

”Kuraeteinen” säästää myös autoa

Päiväkodin pihalta juoksee halaamaan kurainen lapsi. Vaikka näky on hellyttävä, ei lasta tee mieli istuttaa autoon sadeasu päällä. Siirreltävästä kuraeteisestä voi olla hyötyä myös ennen autoon nousemista.

Tällöin Ikea-kassin tai vastaavan voi asetella auton viereen tai taaperon tapauksessa takaluukkuun.

Lapsen kuravaatteet voi riisua kassiin, ja siten kaikkien on mukavampi matkustaa.

Ratkaisussa on kuitenkin huomioitava se, että lapsella on oltava riittävästi päälle vaatetta, jotta hän tarkenee autossa.

Yksi hyvä vaihtoehto voi olla varata fleecetakki tai vastaava lämmin paita sekä ainakin kuivat sukat automatkan ajaksi. Sadevaatteiden alta saattaa nimittäin usein löytyä märkää vaatetusta, sillä lätäkköleikeissä vettä voi päästä kurahousujen lahkeista sisään.

Lue myös: Loppuuko lasten sadevaatteiden valmistus? Suuri lastenvaatemerkki luopuu kuravaatteista kokonaan

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X