Vapaa-aika 26.04.2019 Päivitetty 13.08.2019

Nyt on halvin hetki varata kesän lomalennot – lue vinkit perheloman suunnitteluun!

Ulkomaanmatkalle haluavien kannattaa varata kesän perhelomat nyt. Lomatekemistä voi suunnitella ennakkoon, mutta kalenteriin kannattaa jättää myös vapaata.

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
iStock

Kesälomat alkavat pikkuhiljaa lähestyä – ja lomaviikkojen suunnittelu tulee perheissä taas ajankohtaiseksi. Jos ulkomaanmatka koko perheen voimin on ollut suunnitelmissa, kannattaa se varata nyt.

Lasten kanssa Eurooppaan

Kesän perhelomat kannattaa varata nyt, tai vielä tarkemmin ensi maanantaina 29.4.

Tällöin kuumimpaan lomakauteen, eli heinäkuun alkuun, on 63 päivää aikaa. Silloin on tilastollisesti kaikista halvin päivä ostaa kesäloman lentoliput Euroopan matkakohteisiin.

Vauvan tai taaperon kanssa reissaaminen on aivan oma juttunsa, mutta ei mikään mahdottomus: In the little cottage -blogin Nea vieraili viiden kuukauden ikäisen vauvansa ja miehensä kanssa Kreikassa, ja Love beyond words -blogin Maria puolestaan 2-vuotiaan lapsen ja miehensä kanssa Prahassa. Paljon reissaavien bloggaajaäitien matkavinkkeihin ja suosikkikohteisiin voit tutustua täällä.

Lomamatkalle pikkulapsen kanssa kannattaa tietysti valmistautua hyvin. Esimerkiksi kevyet matkarattaat ovat huippuhankinta niin kaupunkilomien mukulakivikaduilla kuin rantakohteissa. Lentokoneessa lapsen korvissa tuntuvaa painetta voi puolestaan helpottaa nenäsuihkeella. Lue myös muut hyväksi todetut vinkit matkantekoon taaperon kanssa.

Aina ei tarvitse lähteä kauas

Kesälomalla ei ole kuitenkaan mikään pakko suunnata lentokoneella Välimeren maisemiin, vaan lapsiperhe voi löytää mukavaa vaihtelua Suomen järvimaisemiin vaikkapa Latvian Jurmalasta. Baltian rivieraksi kutsuttuun Jurmalaan pääsee kätevästi omalla autolla, eikä matka ole lapsillekaan tuskastuttavan pitkä.

Myös Suomi on täynnä ihania, vähemmän tunnettuja perhekohteita, joissa vierailla kesäpäivinä.

Lomamatkoihin ei kannata myöskään ladata liikaa odotuksia. Lapselle loman ikimuistoisin hetki voi olla mansikoiden poiminta tai retki uuteen leikkipuistoon omassa kotikaupungissa. Jos muutamaan lomaviikkoon yritetään ahtaa matkoja, sukulointia, kesätapahtumia, uimakouluja ja suursiivouksia, on varmaa, että loman loppuessa koko perhe on poikki.

Hyvä loma lapsiperheessä on sopiva yhdistelmä rentoutta ja tuttuja rutiineja. Menoja kannattaa suunnitella jonkin verran ennakkoon, mutta on tärkeää jättää kalenteriin vapaata myös rennolle yhdessäololle.

Lue lisää: Lomaileeko koko perhe samaan aikaan vai erikseen?

Ovatko lapset osan kesästä päiväkodissa?

Mitä te aiotte tehdä tulevana kesänä?

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X