Vapaa-aika 19.04.2019 Päivitetty 21.08.2023

Tekemistä pääsiäispäiville – 10 hauskaa pääsiäisideaa

Kaipaatteko kivaa tekemistä pääsiäisenä? Nämä 10 ideaa pitävät huolen siitä, että pääsiäinen on täynnä mukavaa ja ikimuistoista yhdessäoloa.

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
iStock

1. Tiputanssi

Muistatko vielä tiputanssin? Tämä hassunhauska ryhmätanssi tanssitti suomalaisia erityisesti 1980-luvulla.  Nyt on oikea aika kaivaa vanha rallatus taas esiin ja opettaa sen tanssikuviot myös lapsille.

Muistinvirkistykseksi:

4 x käsillä muodostettujen nokkien aukominen

4 x koukistettujen käsien räpyttely siipien tapaan

4 x takapuolen ja käsien heiluttelu samalla kyykistyen

4 x taputus

(Toista 4 kertaa.)

Kierrä käsikynkkää parin kanssa puoleen ja toiseen.

Toista alusta tahtia nopeuttaen.

2. Kananmunien värjäys

Ruokapöydän piristys ovat värjätyt keitetyt kananmunat. Jos maustekaapin kätköistä löytyy kurkumaa tai currya, kananmunista tulee hauskan keltaisia. Laita laakeaan astiaan maustetta ja hieman vettä, ja pyörittele jäähtynyttä, keitettyä kananmunaa jauheessa tasaisesti. Nosta mausteella päällystetty muna sivuun ja anna jauheen vaikuttaa noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen puhdista jauhe munankuoren päältä hellästi esimerkiksi pullasudin avulla.

3. Kananmunien maalaus

Kananmunien maalaus onnistuu myös perheen pienimmiltä sormi- tai vesivärien avulla. Aikuinen voi keskittyä taiteilemaan kauniita kuvioita ohuemmalla pensselillä.

4. Pääsiäismunajahti

Huippuhauska ohjelmanumero pääsiäisen lomapäiville on pääsiäisjahti. Siinä piilotettuja aarteita etsitään ympäri kotia tai pihamaata erilaisten vihjeiden avulla. Ohjeet pääsiäismunajahdin toteuttamiseen suklaamunilla tai ilman löydät täältä.

5. Kasvomaalaukset

Rennosta oleilusta kotona kannattaa ottaa kaikki ilo irti – nyt on hyvä aika hullutella ja toteuttaa hauskat kasvomaalaukset kaikille halukkaille! Kuka on pupu, kuka tipu? Vai asuuko kotonanne sittenkin tiikeri tai perhonen?

Kivaa tekemistä pääsiäisenä – katso 10 ideaa.

Pääsiäislomalla on aikaa puuhailla kaikkea kivaa yhdessä.

6. Yhteinen leivontahetki

Maistuisivatko marmoroidut suklaabrowniet? Entä pääsiäispullat, strösselikeksit tai mansikkakääretorttu? Ohjeet maistuviin ja helppoihin pääsiäisleivonnaisiin lasten kanssa tehtäväksi löydät täältä.

7. Keväinen luontoretki

Nyt on mahtava hetki suunnata katsomaan luontoa, joka heräilee hiljalleen kevääseen. Pakatkaa mukaan eväät, lämmintä juotavaa ja kuunnelkaa luonnon heräämisen ääniä: sulamisvesien solinaa, muuttolintujen laulua ja muita pieniä yksityiskohtia. Jossakin kohdassa varmasti jo vihertää.

8. Majanrakennus

Useamman vapaapäivän aikana ei haittaa, vaikka olohuoneessa olisi väliaikainen linnoitus. Jos pääsiäiskoristeet lojuvat vielä laatikoissaan, kanna ne ja kaikki kotoa löytyvät keltaiset asiat majaa kaunistamaan. Tadaa, pääsiäispesä on valmis!

9. Vuoden ensimmäinen kattaus ulkona

Kevätauringon paistaessa toiset haaveilevat jo grillauskeleistä. Kun mittari iltapäivällä kohoaa 10 asteen yläpuolelle ja aurinko lämmittää, voi ainakin välipalan nauttia jo aivan hyvin ulkoilmassa. Valmista lounas tai välipala sisätiloissa, mutta kata se pihamaalle – ulkona ruoka maittaa aina makoisammin.

10. Ex tempore -pääsiäiskestit

Tuntuuko, että kaikki sukulaiset tai tuttavat ovat viettämässä pääsiäistä risteilyllä, vuokramökillä tai ulkomaanmatkalla? Näin ei varmasti ole. Jos tiedät perhetutun, ystävän tai sukulaisen, jolla ei ole sen suurempia suunnitelmia, järjestäkää yhteiset pääsiäisnyyttärit rennolla meiningillä. Karitsanpaistit ja minttuhyytelöt voi hyvällä omallatunnolla unohtaa, ja keskittyä mukavaan ja rentoon yhdessäoloon porukalla. Lasten kanssa rennot kestit ovat usein kaikista hauskimmat.

Korona-ajan muunnelma: entä jos kutsut virtuaalisesti etävieraita mämmipöytään?

Päivitetty 26.3.2020.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X