Vapaa-aika 28.05.2024

Viisi ruotsalaista isää alkoi laulaa yhdessä kuin unelmien poikabändi – nyt heitä odotetaan keikoille ympäri maailman

Pienen ruotsalaisen kunnan isäkaverukset perustivat yhtyeen, joka on niin suosittu, että osa ensi talven keikoista on jo myyty loppuun.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock

Keittiönpöydän ympärille on kerääntynyt istumaan joukko kolmekymppisiä isiä. Yhdellä heistä on aivan pieni vauva sylissään, toisten ympärillä pyörii leikki- ja kouluikäisiä lapsia. Näyttää kuin isät olisivat kerääntyneet viettämään jälkikasvunsa kanssa yhdessä aikaa.

Erona tavalliseen kahvipöytäkokoontumiseen on kuitenkin se, että miehet alkavat laulaa yhdessä a cappella -tyyliin tunnettuja pop-kappaleita.

Pohjois-Ruotsissa asuvat isät alkoivat julkaista lauluvideoitaan sosiaalisessa mediassa pari vuotta sitten. Yhtyeen nimeksi valittiin Dad Harmony.

Nyt heidän videonsa ovat saavuttaneet suuren suosion. Instagramissa heillä on tällä hetkellä 2,3 miljoonaa seuraajaa. Spotifyssa suosituinta kappaletta ”One call away” on kuunneltu yhteensä lähes 700 000 kertaa.

Jos videoiden kommentteja tutkii, useammassa niissä toivotaan isien yhtyettä vierailulle Ruotsin ulkopuolelle, muun muassa Japaniin ja Saksaan.

Isät lähtevät kiertueelle

Yhtyeen suosion myötä isät tekevät talvella 2024 kiertueen, jossa mukana on muun muassa useampi ruotsalainen ja saksalainen kaupunki. Esimerkiksi Kölnin ja Hampurin keikat on jo myyty loppuun. Osana kiertuetta Dad Harmony esiintyy myös Helsingissä, Savoy-teatterissa.

Laulajat itse asuvat Pohjois-Ruotsissa Skellefteån kunnassa, jossa on asukkaita vain hieman yli 30 tuhatta. Siellä heillä on varttumassa muun muassa innokas taustatanssijoiden joukko, kuten alla olevasta videosta selviää.

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X