Täydellinen kesälook pienten lasten äidille – Jutta, 26, Kaksplussan hemmoteltavana

Lasten sairastelut ja arjen pyöritys veivät Jutta Tullan, 26, voimat viime syksynä. Nyt hän on armollisempi itselleen. Äänestä nyt seuraavan Äidin oma päivä -kisan voittajaa!

Teksti Piia Sainio
Kuvat Kristiina Kurronen
Jutta Tulla
Otsatukan jakaus korostaa Jutan kauniita silmiä. Mekko Gina Tricot, korvakorut Cailap.

Helsinkiläinen Jutta Tulla oli 16-vuotias, kun hän muutti Etelä-Savoon rakkauden perässä. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin Jutalla ja Topilla on omakotitalo Kangasniemellä, koira ja kaksi lasta: 4-vuotias Aatu ja kesäkuussa kolme täyttävä Iita.

Esikoinen Aatu on sairastellut paljon ja tuntuu keräävän kaikki pöpöt päiväkodistakin. Iita taas oli koliikkivauva, jonka vatsaoireita tutkittiin pitkään. Molemmilla lapsilla on todettu maito- ja muna-allergia, lisäksi Iitan ruokavaliosta on suljettu pois kaura, kala ja soija.

Molempien lasten kanssa Jutta on valvonut lukemattomia öitä, myös sairaalassa.

Lue lisää Jutan kokemuksia allergisten lasten hoidosta.

Uudet keinot jaksamiseen

Hoitovapaalta Jutta palasi töihin Iitan ollessa vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen.

– Halusin olla muutakin kuin väsynyt ja uupunut äiti. Tahdoin pitää yllä ammattitaitoani ja toivoin, että saisin työstäni lisää energiaa raskaan arjen keskelle.

Viime vuoden lopulla Jutta joutui jäämään sairauslomalle. Syitä olivat muun muassa pitkään jatkunut väsymys lasten sairasteluiden vuoksi sekä se, että Jutta sairasteli itsekin.

Hoitoalalla työskentelevä Jutta pääsi viettämään vapaapäivää Kaksplussan kuvauksiin.

Hoitoalalla työskentelevä Jutta pääsi viettämään vapaapäivää Kaksplussan kuvauksiin.

Nyt hänellä on uusi työpaikka vanhusten palvelukodissa. Hän oppinut olemaan itselleen armollinen ja voi jo huomattavasti paremmin. Jutta on ymmärtänyt, että hänellä on lupa olla väsynyt. Sen vuoksi hän on sallinut itselleen lepoa. Hän saattaa esimerkiksi silloin tällöin viedä lapset hoitoon vaikka olisi itse vapaalla.

– Otan omia voimia takaisin, jotta jaksaisin olla parempi äiti.

Luontevasti mallina

Kaksplussan kuvauksiin Helsingin Pasilaan Jutta tuli hyvin nukutun yön jälkeen Vantaalla asuvan siskonsa luota. Aivan aluksi meikkaaja-stylisti Ida Jokikunnas avasi Jutan nutturan ja löysi alta otsatukan.

Puuteria sipaistiin vain aavistus, sillä kuiva iho ei sitä kaipaa.

Puuteria sipaistiin vain aavistus, sillä kuiva iho ei sitä kaipaa.

Siitä Ida muotoili ”sivuverhot” kehystämään Jutan kauniita kasvoja. Kuivalle iholle hän levitti kosteuttavaa meikkivoidetta, jonka seassa oli kuultovoidetta tuomassa hehkua. Ida vinkkasi, että Jutta voisi unohtaa puuterin vaikka kokonaan, koska kuiva iho ei sitä kaipaa.

Kuvausvaatteeksi valikoitui pitkä mekko, jota 155-senttinen Jutta alkuun vierasti. Ida kuitenkin vakuutteli, että mekon pitkä linja tuo ikään kuin lisää pituutta. Jutta olikin sitä mieltä, että mekko tuntui yllättävän hyvältä päällä.

– Pitäisi kokeilla rohkeammin erilaisia värejä ja malleja. Mutta erityisesti yllätyin siitä, miten helppoa oli olla kameran edessä.

Nilkkapituisen mekon helma ei nouse ylös, vaikka kyykistelisi lasten perässä. Mekko Gina Tricot. Punaiset sandaalit Unisa. Saappaat Tero Palmroth ja nudet korkokengät Steve Madden.

Nilkkapituisen mekon helma ei nouse ylös, vaikka kyykistelisi lasten perässä. Mekko Gina Tricot. Punaiset sandaalit Unisa. Saappaat Tero Palmroth ja nudet korkokengät Steve Madden.

Tyyli ja meikki Ida Jokikunnas

Haemme jälleen uutta hemmottelupäivän voittajaa! Äänestä, kuka finalisteista pääsee viettämään seuraavaa Äidin omaa päivää.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä