Mariskalle oli sanottu, ettei hän voi saada lapsia – tuli lopulta raskaaksi 36-vuotiaana: ”Sain akupunktiosta valtavasti apua”

Mariska on 4-vuotiaan tytön äiti, mutta lapsen saaminen ei ollut hänelle itsestäänselvää. Mariska eli pitkään siinä uskossa, ettei hänestä voi koskaan tulla äiti.

Teksti Johanna Jantunen
Kuvat Mirva Kakko
Kun Mariska sai tietää olevansa raskaana, hän oli yllättynyt mutta piti asiaa kuitenkin luonnollisena.
Kun Mariska sai tietää olevansa raskaana, hän oli yllättynyt mutta piti asiaa kuitenkin luonnollisena.

Vain elämää -ohjelmassa mukana oleva laulaja ja lauluntekijä Mariska, 41, sai nuorena tietää, ettei hän voisi koskaan saada lapsia.

– Se ei ollut minulle mikään suuri järkytys. En ollut kasvanut sellaiseen ideaalimalliin, jossa minulla pitäisi olla talo, vakaa työpaikka, mies ja lapsia, enkä siksi ollut osannut niistä myöskään haaveilla. Äitikään ei koskaan painostanut minua lasten tekemiseen, Mariska kertoo Anna-lehdessä.

Tällä hetkellä hän kuitenkin on 4-vuotiaan tytön äiti. Kun Mariska oli 36, hän huomasi olevansa yllättäen raskaana.

– Se oli mieletöntä mutta samalla hyvin luonnollista. Asiat tapahtuvat niin kuin niiden pitää tapahtua, Mariska eli Anna Maria Rahikainen kertoo Annassa.

Mariska: ”Sekin kivi kannattaa kääntää”

Tulevan perjantain Vain elämää -jaksossa Mariska avaa raskaaksi tulemisensa taustoja. Hän epäilee saavansa lokaa niskaansa mutta haluaa silti kertoa, mikä häntä oman kokemuksensa mukaan auttoi tulemaan raskaaksi.

– Mä sain akupunktiosta ihan valtavasti apua. Ihan vaan vinkkinä kaikille, jotka yrittää, että ehkä sekin kivi kannattaa kääntää, Mariska paljastaa tulevassa jaksossa Nelonen Median tiedotteen mukaan.

Akupunktio on perinteisen kiinalaisen lääketieteen tekniikka, joka perustuu kehon kokonaisvaltaiseen hoitoon kehossa olevia pisteitä stimuloimalla. Stimulointiin käytetään ohuita akupunktioneuloja.

Akupunktion avusta lapsettomuuteen ei ole tieteellistä näyttöä. Akupunktio voi kuitenkin auttaa erilaisiin ongelmiin. Akupunktiota voidaan käyttää muun muassa synnytyksen käynnistämisen apuna sekä synnytyksessä kivunlievittäjänä.

Mariskalla on yhteishuoltajuus tyttärensä isän kanssa

Mariska asuu tyttärensä kanssa kaksin Helsingissä. Hänellä on kuitenkin yhteishuoltajuus tyttärensä isän kanssa, joten tyttö viettää aikaa myös isänsä kanssa.

Paitsi että Mariska esittää itse omia kappaleitaan, hän säveltää ja sanoittaa musiikkia myös muille. Muun muassa Anna Puun Mestaripiirros sekä Jenni Vartiaisen Mä en haluu kuolla tänä yönä ovat hänen sanoituksiaan.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä