Käsilaukku elää lasten mukana – löydätkö tästä oman laukkuvaiheesi?

Käsilaukku ei enää ole vain kaunis lisä pukeutumiseen, kun saa lapsia. Siltä vaaditaan paljon ja vaatimukset vaihtelevat lasten iän mukana. Lue, tunnistatko listasta, missä vaiheessa laukkusi on menossa.

Teksti Elisa Hurtig
Kuvat iStock
Käsilaukku elää lasten mukana

Käsilaukku ei ole enää vain laukku, kun lapsi syntyy. Sitä ei vain napata ulos lähtiessä naulakosta fiiliksen mukaan. Lapsi määrää, minkälainen veska hänen huoltajalla keikkuu mukana. Missä äitilaukkuvaiheessa sinä olet menossa?

1. Ennen esikoisen syntymää riittää, että laukkuun mahtuu puhelin, lompakko, avaimet ja huulipuna. Kirjekuorilaukku tai taskut riittävät.

2. Kun vauva syntyy, käsilaukkuun täytyy mahtua edellisten lisäksi vaihtovaatteet sekä vauvalle että äidille (pukluvauvojen äidit ymmärtävät). Paljon vaippoja, sillä koskaan ei voi tietää, minkälainen niskakakkapäivä on edessä. Kosteuspyyhkeitä, harso, liivinsuojat, tuttipullo, tutti, hoitoalusta, äidille juomapullo ja pähkinäpussi.

Hoitolaukkusi paljastaa, millainen äiti olet

3. Vauva aloittaa kiinteät ruoat, joten arsenaali muuttuu. Vaippoja (lisätään joka kerta, vaikka edelliset olisivat käyttämättä), kosteuspyyhkeitä, varalta tuttipullo, tutti, ruokapurkki, maissinaksuja, ruokalappu, käsidesi, lelu, hoitoalusta. Äidille suklaapatukka. Termotaskulla varusteltu kassi on ehdoton.

4. Lapsi opettelee kuivaksi. Käsilaukusta, tai sanotaanko jo kassista on löydyttävä vaihtohousuja, alushousuja, hätätilanteita varten vaippa, kosteuspyyhkeitä, kirja, vesipullo, käsidesi ja pientä evästä. Mukana pitää olla muovipussi likapyykkiä varten. Jos tässä vaiheessa perheeseen on syntynyt toinen lapsi, laukun koko pitää tuplata.

Mitä mukaan matkalle lasten kanssa?

5. Lapsi on päiväkuiva. Voit pyyhkiä pölyt pienehköjen käsilaukkujen päältä. Riittää, että laukku nielee kosteuspyyhkeet, rusinapaketin, puhelimen ja lompakon.

6. Lapsi menee eskariin. Termolaukun voi laittaa myyntiin nettikirpparille.

Mitä hyvää koululaiselle välipalaksi?

7. Oho, lapsesta tuli koululainen. Tavarat mahtuvat taas takin taskuun. Se pieni kosteuspyyhepakettikin, jota ilman et osaa enää elää. Taskun pohjalta löytyy seitsemän vuotta vanha huulipuna.

Juttu julkaistiin 1/17 Kaksplussassa.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä