Minun tarinani 15.10.2016 Päivitetty 11.06.2021

Oletko sinäkin äiti suoraan sieltä? - nyt tulee #Assholeparents

Miten sitä ennen säilytettiin mielenterveys uhmaikäisen kanssa, kun ei ollut somen vertaistukea? Kun lapsi sai raivarit karkkihyllyllä, vanhempipoloinen ei voinut muuta kuin kantaa ulisevan toppahaalarimytyn kainalossaan ulos, suuttumuksen punaläikät poskilla kukkien, ja purra yksin hammasta.

Teksti
Annina Pennonen
Kuvat
#Assholeparents/Instagram
4 kommenttia

Hei äiti ja isä, nyt kun uhmis alkaa elämöidä,  kaivaa äkkiä puhelimen esiin, ottaa tenavan raivoamisesta kuvan – tai vielä parempaa, videon! – ja jakaa sen ironisilla saatesanoilla someen. Ja klik klik, pian oma feedi täyttyy toisten vanhempien kannustavista sanoista.

Mitä, etkö sinä ole vielä tehnyt niin? Jos olisit Amerikassa, niin olisit. Vanhemmilleen raivoavien lasten kuvien jakaminen somessa hashtagilla #Assholeparents on nimittäin siellä yksi vanhemmuuden nousevista someilmiöistä. Hashtagin karu nimi viittaa tietenkin ironisesti siihen, mitä mieltä lapsukaiset raivon hetkellä ovat vanhemmistaan.

Lue myös: Uhmaikäisen raivo, näin siitä selviydyt

Pian tämä trendi varmasti saapuu Suomeenkin. Onneksi oman puhelimen uumenista löytyy juuri parahiksi kolmeminuuttinen video lapsen pahimmasta uhmaraivarista!

Kirjoita #Assholeparents ja näet, miten isossa maailmassa raivotaan.

Kommentit (4)

Ette ole tosissanne?! Teiltä kyllä riittää ohjeita siihen, ettei lapsen pottailukuvia ole sopivaa laittaa julkisiksi, mutta toisessa jutussa suosittelette lapsen naurunalaiseksi asettamista somessa. Pahimmassa tapauksessa tällainen postaus voi olla kunnianloukkauksen tasoinen.

Mites olis, jos murrosikäinen kuvaa vanhempansa raivoamisen ja laittaa sen nettiin?

Toimitus vastaa: Hei Äshouli, huomiosi on hyvä: kannattaa miettiä, tekeekö toiselle sen, mitä ei itselleen missään nimessä halua tehtävän?
Kuten jo vastasin edelliselle kommentoijalle, maailmalla leviävä ilmiö ei ole sellainen, jota suosittelisimme otettavan käyttöön, vaan lähinnä ihmettelimme sitä palstalla.
terveisin Liina Putkonen, Kaksplussasta

Toimitus vastaa:
Kiitos palautteesta nimimerkki Heinäsorsa. Jutussa haluttiin kertoa maailmalla olevasta villityksestä, joka näkyy eri puolilla sosiaalista mediaa. Tarkoitus ei siis ollut kehottaa ketään toimimaan samoin. Ironia on vaikea laji ja siksi tämänkin jutun lopusta voi saada kuvitelman, että juttu puoltaa tätä muoti-ilmiötä, vaikka tarkoitus oli lähinnä kertoa, että sellainen ilmiö on olemassa.
Pahoittelut,
Liina Putkonen Kaksplussasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X