Salkkari-näyttelijä Sara Parikka: ”Halusin lapset pienellä ikäerolla”

Hankalista raskauksista huolimatta Salkkari-tähti Sara Parikka, 25, halusi lapset pienellä ikäerolla. Parisuhde on vauva- ja taaperoarjessa taustalla, mutta yksi asia on varma: lapset on tehty oikean miehen kanssa.

Teksti Elisa Hurtig
Kuvat Pekka Holmström/Otavamedia
saraparikka
Saralla itsellään on kolme sisarusta, joten hänelle oli selvää, että omia lapsia saisi tulla enemmän kuin yksi.

Sinun blogi on iltojeni aarre, lapsi kun saatu yöunille on ihana lukea toisen elämää johon kuuluu myös lapsien olemassaoloa. Olet fantastinen ihminen ja sinusta huokuu positiivista energiaa! Ihanaa alkanutta viikkoa koko perheelle!

Salatuista elämistä tunnetun näyttelijä Sara Parikan, 25, blogissa Janskun kirjoittama kommentti ei ole outous. Saran lifestyleblogin kommenttilaatikko on tulvillaan kiitosta ja ihastelua. Sama tyyli jatkuu Instagramin puolella, jossa kuvien alle klikkaillaan sydämiä.

Kahteen vuoteen Saran blogiin tai Instagramiin ei ole tullut ainuttakaan ikävää kommenttia. Se on harvinaista nykyaikana, kun nettimaailmassa nimettömiä törkykommentteja satelee asiaan kuin asiaan. Eikä kyse ole siitä, että kukaan ei seuraisi hänen tekemisiään – hänen Instagram-tilillään on yli 130 000 seuraajaa.

Tällä hetkellä Sara viettää äitiyslomaa tyttäriensä Matildan, 2, ja Mimosan, 10 kk, kanssa. Lokakuisena maanantai-iltapäivänä Saralla on pieni vapaahetki asuntokauppojen ja Luokkakokous2-elokuvan kutsuvierasnäytöksen välillä, joten istahdetaan kahvikupillisten ääreen ja otetaan selvää, millainen on nainen ja äiti seesteisten some-kuvien takana, ja mistä laajan ihailijakaartin suosio kumpuaa.

– Ehkä seuraajani tykkäävät nähdä, että julkisuuden henkilöt ovat ihan tavallisia: kokkaavat makaronilaatikkoa ja käyvät lenkillä ilman meikkiä, Sara pohtii ja syöttää rattaissa istuvalle Mimosalle lounasta.

Lue myös: Bloggaajasiskokset Emilia ja Eveliina Huttunen: ”Emme puhuneet toisillemme vuosiin” 

Salkkareista työ ja mies

Sara valittiin kuusitoistavuotiaana näyttelemään Peppi Puolakan roolia MTV3:n Salatut elämät -draamasarjaan. Kuvausten ohella hän jatkoi lukio-opintojaan – tuotantoyhtiö piti huolen, että tyttö kävisi koulun loppuun.

– Salkkarit ovat merkittävä osa elämääni. Salkkarit oli minulle hyvä paikka kasvaa: minua kuskattiin kouluun ja koulusta kuvauksiin. Tuotanto oli kuin toinen perhe. Jos en olisi päässyt sarjaan näyttelemään, olisin varmaan nyt luokanopettaja tai tekisin jotain töitä lasten parissa. Tuskin olisin hakenut Teatterikorkeakouluun.

Kun Sara oli näytellyt sarjassa muutaman vuoden, mukaan liittyi parikymppinen Mikko Parikka. Tiivis näyttelijäporukka pyysi uuden tulokkaan mukaansa keilailtamiin ja muihin illanistujaisiin. Sara oli juuri eronnut pitkäaikaisesta poikaystävästään ja ajatteli pysyvänsä jonkin aikaa sinkkuna.

– Jostain syystä Mikko oli heti minut tavattuaan miettinyt, että minä olen hänen tuleva vaimonsa.

Rakkaus ei syttynyt romanttisesti kameroiden edessä, sillä nuoret eivät juuri koskaan näytelleet samoissa kohtauksissa. Sen sijaan he tutustuivat toisiinsa kaveriporukan yhteisissä vapaa-ajan menoissa.

Jonkin ajan kuluttua Mikko kertoi tunteistaan. Siihen mennessä Sara oli itsekin tajunnut, että Mikko on tosi kiva tyyppi.

– Olimme tuolloin hyvin nuoria. Nyt jälkeen päin olemme naureskelleet toisillemme, että olisitko uskonut, mihin tilanteeseen Salkkareista vielä päädytään, Sara sanoo huvittuneena ja nostelee Mimosan pudottelemia leluja lattialta.

Lue myös: Nämä 5 asiaa yhdistävät onnellisia pareja

Haaveena äitiys

Sara ja Mikko olivat olleet yhdessä viisi vuotta, kun Salkkari-fanit bongasivat parin neuvolan odotushuoneesta. Parin lähipiirille raskausuutinen ei tullut yllätyksenä, sillä Sara on jo lapsesta saakka ollut hoivaajaluonne ja halunnut äidiksi.

Raskaustestin näyttäessä kahta viivaa Sara oli 22-vuotias. Nykypäivänä ensisynnyttäjän keski-ikä on kolmenkymmenen tietämissä, mutta omassa perheessään Sara ei ollut poikkeus. Hänen äitinsä ja siskonsa ovat saaneet esikoisensa saman ikäisinä. Sara ja Mikko ajattelivat myös, että lapsen yrittäminen on hyvä aloittaa rauhassa jo nuorella iällä, sillä raskautuminen ei ole mikään itsestäänselvyys.

Vauvakuumeisenakin Sara kuitenkin pohti haaveensa toteuttamista monelta kantilta.

– Se johtui osaksi siitä, että olin nuori, enkä halunnut, että kukaan pääsee puuttumaan ikääni.

Oma äiti ja anoppi rohkaisivat häntä sanoen, että kyllä lapsi leivän pöytään tuo. Saralla on kolme sisarusta, ja hän on jutellut lapsiluvusta äitinsä kanssa.

– Kysyin, kuinka paljon te mietitte kolmannen ja neljännen lapsen kohdalla esimerkiksi sitä, mahtuvatko kaikki lapset autoon. Äitini sanoi, että silloin haluttiin perhe eikä mietitty käytännön asioita.

Ennen päätöstä perheenlisäyksestä Sara halusi vielä varmistaa Mikolta, että tämä on aidosti mukana perheenperustamisessa. Sara vannotti, että vauva hoidetaan tasan tarkkaan puoleksi, eikä se jää yksin hänen vastuulle.

Varmistelu osoittautui lopulta aiheettomaksi. Isän rooli sopi Mikolle hyvin, eikä Saran ole koskaan tarvinnut miettiä, voiko mies hoitaa lasta tai lapseen liittyviä asioita. Sara on huomannut, että Mikko on joissain asioissa jopa häntä parempi.

– Minä olen puuhakas ja hoidan kotia. Jos Mikko on lapsen kanssa kotona, hän leikkii ja on läsnä. Saatan itse kotiin tullessani sanoa, että mikä meininki täällä on, eikö täällä ole tehty mitään kotitöitä. Mikko on kuitenkin keskittynyt olennaiseen. Tosin on ne pyykitkin jonkun hoidettava.

Rattaita työntelevä Salkkari-pari tunnistettiin usein kadulla. Silloin tällöin television katselijoilla menee totuus ja tarina sekaisin, ja Sara miettikin etukäteen, sekoittaisivatko ihmiset Matildan Saran roolihahmon Pepin Taiga-vauvaan. Niin ei onneksi käynyt. Sara uskoo, että fakta ja fiktio eivät enää nykyään sekoitu samalla tavalla kuin ennen, kun tv:n katsojat näkevät some-kanavien kautta myös näyttelijän yksityiselämää.

Lue myös: Nämä 5 asiaa vain nuoret äidit tietävät

Nyt et sitten nuku vuoteen!

Vaikka esikoisen odotusaika ei ollut helppo, Sara ja Mikko halusivat nopeasti toisen lapsen. Heillä itsellään on kummallakin sisaruksia pienillä ikäeroilla. Ajatus, että lapsista tulisi kaverit, houkutteli. Sisarukset voisivat joskus sitten yhdessä haukkua ärsyttäviä vanhempiaan.

Toista raskautta ei tarvinnut pitkään odotella. Kun pari kertoi uudesta tulokkaasta Matildan ollessa vasta 1-vuotias, uutiseen suhtauduttiin iloisesti – useimmiten.

– Kyllä niitä ihmettelyjäkin tuli, ja minulle sanottiin, että nyt et sitten taas nuku vuoteen. Mieluummin olisin kuullut vain onnitteluja.

Tälläkään kerralla raskaus ei ollut auvoista aikaa. Se oli jopa hitusen vaikeampi kuin edellinen. Sara voi pahoin ja työ tuntui raskaalta. Kaikesta huolimatta hän jatkoi Salkkareiden kuvauksia loppumetreille asti. Pahin olo unohtui onneksi kuvauspaikalle päästessä.

– Keräsin molemmissa raskauksissa paljon kiloja, ja vaikka vatsaa rajattiin kuvasta pois, en tuntenut oloani omakseni. Oli myös hieman vaivaannuttavaa pussailla vastanäyttelijän kanssa, kun vatsa oli tiellä.

Saran vastanäyttelijänä oli tuolloin Sami Uotila, jolla itselläänkin on kaksi lasta. Se helpotti Saraa – hän uskoi Samin tietävän, mitä asioita raskaana oleva nainen käy läpi.

– Raskaana oleminen ei selkeästi ole minun juttuni. Olisi ollut ihanaa viettää hehkeää odotusaikaa, mutta olin alusta loppuun huonolla tuulella ja väsynyt. Podin olotilastani syyllisyyttä, koska pieni esikoiseni kaipasi huomiotani. Läheiseni ovat jälkeenpäin kommentoineet, että sinulla taisi olla vaikeaa.

Saman huomasi puoliso.

– Mikko sanoi, että sillä minuutilla kun Mimosa syntyi, muutuin taas omaksi itsekseni. Minua helpotti ystäväni kommentti, että vaikka raskaudet eivät ole minun juttujani, lapset ehkä ovat. Ja niin se on ollutkin!

Lue myös: Tiktakin ex-solisti Petra Gargano: ”Otan äitiydestä helposti paineita”

 Juttu on katkelma Kaksplussassa 12/16 ilmestyneestä jutusta. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä