Suomeen muuttanut Ella Kanninen Annassa: Ainoan arkivanhemman rooli tuskastuttaa välillä

Toimittaja Ella Kannisen perhe elää arkea kahdessa maassa. Vaikka arki tuskastuttaa välillä, Ella uskoo etäsuhteeseen vahvasti.

Teksti Toimitus
Kuvat Mirva Kakko / Otavamedia
Kun Ella Kanninen muutti poikiensa kanssa Suomeen, puoliso Valerio jäi Italiaan huolehtimaan perheen toisesta kodista. Järjestely on sujunut hyvin, vaikka ikävä iskee välillä niin lapsilla kuin aikuisillakin.

Tv-juontaja, toimittaja Ella Kannisen perheen elämä muuttui viime kesänä radikaalisti, kun Ella ja hänen poikansa Leonardo, 11, ja Raffaele, 8, pakkasivat laukut Italiassa ja muuttivat Vantaalle. Ellan puoliso ja lasten isä Valerio jäi Italian Toscanaan pyörittämään perheen toista kotia.

– On taloudellisesti raskasta ylläpitää kahta huushollia, Ella kertoo tuoreen Anna-lehden haastattelussa.

Ella on asunut vuoroin Italiassa ja Suomessa jo yli vuosikymmenen. Tulevien työprojektien takia muutto Suomeen tuntui kuitenkin järkevämmältä kuin kulkea lasten kanssa kahden maan väliä.

– Kun on lapsia, arki on sujuvampaa, kun molemmista kodeista löytyvät käyttövaatteet, puurokattilat ja lettupannut.

Ikävä on perheessä tuttu tunne

Viime syksyn Ella oli käytännössä yksinhuoltaja. Hän kuskasi poikia pimeinä, kylminä iltoina harrastuksiin ja huolehti, että pöydässä oli ruokaa.

Vaikka Suomeen muutettiin järkisyistä, välillä ainoan arkivanhemman rooli on tuskastuttanut. Ella ja Valerio ovat jakaneet arjen pyörittämisen puoliksi suhteen alusta alkaen, mikä ei Italiassa ole aina itsestäänselvyys.

– Valeriota on joskus nimitelty mammoksi, miespuoliseksi äidiksi, mutta se ei käy hänen itsetunnolleen, Ella kertoo.

– Hänestä on hienoa, että isä on lapsille yhtä tärkeä kuin äiti. Voin lähteä huoletta työkeikoille, sillä tiedän, että kotona kyllä pärjätään.

Valerio pistäytyy Suomessa aina, kun työt sen sallivat. Ikävä on tuttu tunne perheessä, jossa eletään erillään.

Kun äidin kanssa tulee kahnauksia, pojat soittavat isälleen toiseen kotimaahansa. Äitiä puolestaan kaivataan, kun kuvausmatkat venyvät.

Etäsuhteeseen Ella kuitenkin uskoo vahvasti.

– Valeriolle ja minulle sopii, että vietämme erillämme pitkiäkin aikoja, jopa useita viikkoja. Olemme molemmat tilaa vieviä ihmisiä ja teemme paljon etätöitä kotona, hän toteaa.

Miksi Ella halusi poikansa suomalaiseen kouluun? Lue tämä ja paljon muuta tuoreen Anna-lehden (2/2019) haastattelusta.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä