Työ ja raha 01.02.2017 Päivitetty 02.11.2020

Näin lapsiperhe säästää – bloggaajien 9 vinkkiä

Yksi kerää vaihtorahakolikot säästöpossuun, toinen leikkaa itse lasten hiukset ja kolmas ei osta mitään turhaa. Kaksplussan bloggaajat kertovat, missä kaikessa lapsiperhe voi säästää. Poimi talteen parhaat vinkit!

Teksti
Maria Mäkelä
Kuvat
iStock

1. Älä osta mitään, mitä et oikeasti tarvitse

Neljän lapsen äiti Liisa kiittää opiskeluaikaansa siitä, että oppi käyttämään rahaa oikein ja jopa säästämään. Oleellisinta hänen mielestään on jättää turhat hankinnat väliin.

”Mieti aina ostoksia tehdessäsi, tarvitsetko kyseistä tavaraa ihan oikeasti, vai tuottaako sen ostaminen sinulle ainoastaan hetkellistä hyvää mieltä.”

Liisa, Maalta Maltalle -blogi

2. Leikkaa lasten hiukset itse

Kolmen pienen lapsen äitinä Susanna on huomannut säästävänsä pitkän pennin, kun huolehtii itse lasten hiustenleikkuusta.

”Mielestäni on kätevää leikata itse pojan hiukset kotona, kun se käy niin helposti hiustenleikkuukoneella. Säästää myös rahaa, kun ei tarvitse koko aika juosta parturissa. Hiukset kun tosiaan kasvavat ihan huimaa vauhtia.”

Susanna, Touhulandia-blogi

3. Kerää käteisostosten vaihtorahat säästöpossuun

Pienten poikien äiti Jenni uskoo pienistä puroista kertyvän ajan myötä kunnon potin ja tallettaa esimerkiksi kauppaostoksista jäävät kolikot säästöpossuun.

”Kun säästöpossu täyttyy, sen sisällön voi käydä tallettamassa pankkitililleen.”

Jenni, Hutimeni-blogi

4. Säästä sähköä ja vettä

Maalla omakotitalossa asuva Kati perheineen kiinnittää arjessa huomiota veden ja sähkön käyttöön, mikä säästää rahan lisäksi ympäristöä.

”Lämmitämme taloa pääasiallisesti takalla ja pesemme pyykit halvimman sähkönsiirtoajan mukaan. Valoja ei pidetä turhaan päällä. Vedestä maksamme kulutuksen mukaan, joten suihkussa käymme reippaasti.”

Kati, Mutsi on Mäsä -blogi

5. Keskitä ruokaostoksesi ja tee itse

Vuosia osa-aikaista työtä tehnyt kahden pojan äiti Pauliina hankkii perheen ruoat tietyn ketjun kaupasta sen omia merkkejä suosien. Lisäksi hän pyrkii tekemään valtaosan ruoasta itse sesongin edullisia tuotteita hyödyntäen.

”Emme käy usein ravintoloissa tai syö pikaruokaa, enimmillään kerran kuukaudessa. Joskus menee kuukausia ilman ulkona syömistä.”

Pauliina, Mrs Eriksson’s Room -blogi

6. Osta vaatteet kierrätettyinä

Kahden pienen lapsen hillitön kasvuvauhti on saanut Merin siirtymään uusien vaatteiden ostamisesta kirpputorien kiertelyyn.

”Vauvan ja taaperon kohdalla vaatteet jäävät lasten kasvaessa nopeasti pieniksi ja isompia vaatteita saa ostaa koko ajan. Emme hamstraa vaatteita, vaan kaapissa on muutama asukokonaisuus lapsille.”

Meri, Äidin sanoin -blogi

7. Käy kaupassa harvoin

Kahden pojan äiti ja vuorotöitä paiskiva Ida on huomannut, että tietyt kauppapäivät säästävät ajan lisäksi rahaa. Säästeliäänä herkkusuuna Ida on myös opetellut valmistamaan rakastamaansa sushia itse.

”Käymme vain kaksi kertaa viikossa kaupassa ostoslistan kanssa ja listasta ei poiketa. Ei mitään yllärireissuja lähikauppaan.”

Ida, Mutsi ja Murupullat -blogi

8. Myy turha tavara – halvalla

Kahden lapsen äiti ja kolmattaan odottava Tiia saa perheen taloustilanteeseen helpotusta kirppismyynnistä. Hänen mukaansa paras tili tulee silloin, kun malttaa pitää hinnat kirppistasolla.

”Jos tavarasta haluaa eroon ja oikeasti haluaa rahaa, tulee myydä hyväkuntoista halvalla. Itsepalvelukirppiksellä selkeät ja vaatekoon mukaan eritellyt loosit tekevät paremmat myynnit kuin ne, joissa kaikki on sekaisin.”

Tiia, Lasten tapaan -blogi

9. Kilpailuta ja vertaile

Jo viisi vuotta kotona viihtynyt kahden lapsen äiti Leena priorisoi lasten kotihoidon kaiken muun edelle. Hän on oppinut muun muassa vertailemaan ja kilpailuttamaan pakollisia menoja.

”Kilpailutimme kodin kaikki vakuutukset ja sähkösopimuksen. Säästimme näin monia, monia satoja euroja.”

Leena, Leenaelina -blogi

Lue myös: Näin lapsiperhe säästää rahaa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X