Uusi satukirja auttaa riitaisan eron kokeneita lapsia – ”Sadun voima kantaa”

Ensi- ja turvakotien liitto on julkaissut Satu kameleontille ja muita satuja -kirjan. Se syntyi eron jälkeistä vainoa kohdanneiden lasten auttamiseksi.

Teksti Saga Wiklund
Uusi kirja sanoittaa lapselle tuntemuksia, joita vanhempien riitaisa ero voi aiheuttaa.

Ensi- ja turvakotien liitto on julkaissut Satu kameleontille ja muita satuja –kirjan. Timo Harjun kirjoittama ja Nina Haikon kuvittama kirja syntyi eron jälkeistä vainoa kohdanneiden lasten auttamiseksi.

Herkästi kuvitetut, viehättävät sadut sopivat kaikille lapsille, mutta ne puhuttelevat erityisesti niitä, joiden vanhemmat ovat eronneet riitaisasti tai joiden vanhemmista toinen eron jälkeen vainoaa entistä puolisoaan ja lapsia.

– Saduilla on voima kantaa lukijoitaan, kun olet surullinen, kaipaat toivoa tai pelkäät, sanovat kirjan tekijät esipuheessaan.

Satujen lisäksi kirjassa on keho- ja sanataideharjoituksia, joita aikuinen voi tehdä lapsen kanssa. Harjoitukset ovat tehneet Timo Harju, Pirjo Ervasti ja Pia Marttala. Kirjan on ideoinut ja tuottanut Varjo-hanke.

Kirjasta voivat saada lohtua myös aikuiset, joiden täytyy olla rohkeita, vaikka he oikeasti kaipaisivat vain lohtua.

Lue myös:

”En jaksa enää tätä surua” – Lapset eivät löydä sanoja perheväkivallalle

”Pelkään entistä miestäni niin paljon, etten voi olla missään tekemisissä hänen kanssaan” – Henkensä puolesta pelännyt äiti kertoo elämästään

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä