Kaksplussan rakastetuimmat tarinat nyt myös kuunneltavissa – nappaa tästä kuunneltavaa kesäpäivään

Kaipaatko kesällä kuuntelemista laiturin nokassa tai vaunulenkeillä? Uusi tarina ilmestyy aina maanantaisin!

Teksti Toimitus
Kuvat iStock
audioartikkeli: nainen makaa kuulokkeet päässä nurmikolla

Perhetarinoita-audioartikkelit käsittelevät monipuolisesti elämää niin ilojen kuin surujenkin kautta. Tarinansa pääsevät jakamaan ihan tavalliset perheet.

Aistin yhteyden välillämme

Lääkärit suosittelivat laitoshoitoa, mutta Danne päätti ottaa Linan kotiin, vaikkei toipumisesta ollut takeita. Edessä oli kuitenkin toinen, paljon vaikeampi päätös.

Voit myös lukea jutun: Danne jäi kahden lapsen yksinhuoltajaksi ja otti kotiin myös koomaan vajonneen vaimonsa vastoin lääkärien suosituksia – mutta vaikeampi päätös oli edessä

Kuin nyrkillä palleaan

Kun Miia odotti kaksosia, hänen miehensä tapaili toista naista. Petoksen selvittyä appivanhemmat esittivät kysymyksen, jota Miia ei uskonut kuulevansa.

Voit myös lukea jutun: Miia syötti kaksosia upouudessa asunnossa, kun hänen miehensä kaksoiselämä paljastui: ”Lapseni antoivat syyn nousta aamuisin”

Kolumbia meissä

Eron hetkellä Anni toivoi voivansa jättää kaiken vanhan taakseen, kuten niin moni muukin. Karjalaiskaribialaiset lapset tuovat kuitenkin kirkkaasti esille myös monet valtakulttuurin epäkohdat.

Voit myös lukea jutun: Eron jälkeen Kolumbian on oltava edelleen läsnä – Anni Valtosen suhde maahan pysyy ennen kaikkea poikiensa vuoksi

Minäkö, siunatussa tilassa?

Kätilö vakuutti, että ketään Suomessa ei pakoteta synnyttämään kolmosia, jos ei halua. Silti Jasmiina odottaa kolmosia tahtomattaan.

Voit myös lukea jutun: ”Ajattelin heti, etten halua näitä lapsia” – kun Jasmiina sai tietää odottavansa kolmosia, edessä oli vaikea päätös

Parasta parisuhdeaikaa

Monikkoraskauksiin liittyy tavallista enemmän riskejä. Alku oli Sahimaankin perheessä dramaattinen. Esikoisvauvojen isä on kuitenkin löytänyt uuden parisuhdeonnen.

Voit myös lukea jutun: Psykologi Jaakko Sahimaa sai kaksosvauvat ja elää parasta parisuhdeaikaa: ”Tunneonnen laskua ei tarvitse pelästyä”

Rakkaus kannattelee meitä

Transsukupuolinen Julian Honkasalo ei ole lapselleen isä, vaan papi. Vanhemmuuden roolit ovat tiukkoja kaikille, ja siihen Julian toivoisi muutosta.

Voit myös lukea jutun: Pitkän kipuilun jälkeen Julian löysi tapansa olla vanhempi: ”Perheemme on tällainen, ja näitä kysymyksiä tulee”

Isin näköistä professoriainesta

”Meille on sanottu, että Väinön kaltaisista tulee professoreita.” Väinö sai aivoinfarktin alle päivän ikäisenä. Se teki hänestä erityislaatuisen lapsen.

Voit myös lukea jutun: Nelivuotias Väinö ei osaa itse leikkiä, mutta hän pelaa aikuisten Monopolya ja lukee tekstityksiä ääneen

Vanhempien oma Helmi

Helmi syntyi neljä kuukautta ennen laskettua aikaa. Ennenaikaisuus vaikuttaa reippaan 1-vuotiaan arkeen yhä monin tavoin.

Voit myös lukea jutun: Helmi syntyi raskausviikolla 23 ja joutui tehohoitoon 200 km päähän kotoa: ”Tilanne oli epätodellinen”

Kun äiti ei mahdu muottiin

Sekä paino että äitiys ovat aiheita, joista ihmisillä riittää mielipiteitä. ”On aika karua, miten äitien kehoista puhutaan”, sanoo toimittaja ja taiteilija Meriam Trabelsi.

Voit myös lukea jutun: Meriam ei mahdu muottiin ja se on monille ongelma – Kätilön sanat satuttivat: ”No niin, tästä onkin hyvä alkaa pudottamaan painoa”

Kaksin kerroin kaksosonnea

Elina ja Ismo olivat 1,5-vuotiaiden kaksosten vanhemmat, kun he saivat tietää, että perheeseen tulisi pikkusisarus. Elinalle kuitenkin tuli kumma tunne jo heti raskauden alussa: tälläkin kertaa lapsia syntyisi kaksi.

Voit myös lukea jutun: Elina ja Ismo saivat kahdet kaksoset peräjälkeen: ”Ovako nämä kaikki teidän?”

Audioartikkelit ovat kuunneltavissa myös Spotifyssa ja muilla podcast-alustoilla.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä

Pysy kartalla ja tilaa Kaksplussan uutiskirje

X