4D-ultra: katso videolta, miten valmiilta vauva näyttää rv 23

4D-ultraäänitutkimuksella voidaan tutkia sikiön rakenteita entistä tarkemmin. Tekniikan avulla nähdään sikiön piirteet kuin liikkuvasta videokuvasta. Kävimme kokeilemassa, miltä tuntuu nähdä mahassa oleva vauva. Katso video!

Kaupallinen yhteistyö: Liisa Järvinen
4D-ultra on hämmästyttävän tarkka

”Hei, sillähän on minun nenäni!” 4D-ultra on hämmästyttävä kokemus.

Makaan Bulevardin klinikalla tutkimuspöydällä, ja mieheni istuu vieressä. Dosentti, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Bruno Cacciatore liikuttelee vatsani päällä ultraäänianturaa ja selostaa, mitä edessämme seinällä olevalla televisioruudulla näkyy.

Kuva on kaksiulotteinen, samanlainen kuin kunnallisessa ultraäänitutkimuksessa, jossa olemme käyneet muutamaa viikkoa aiemmin. Sikiön kallo on symmetrinen, aivojen keskiviiva, sivuaivokammiot ja pikkuaivot näkyvät normaalisti.

Täydellinen pieni ihminen

Sitten Cacciatore antaa tietokoneelle komennon, ja 4D-ultran ruutuun lävähtää kuva vauvasta.

Siinä hän nyt on. Toinen lapsemme, joka ei ole vielä syntynyt. Iältään 23 viikkoa ja viisi päivää, painoltaan arviolta 780 grammaa.

Hän näyttää aivan oikealta ihmiseltä. Ensimmäisenä kiinnitän huomiona vauvan leveähköön nenään, joka on samanlainen kuin itselläni. Jotain muutakin tuttua vauvan kasvonpiirteissä on.

En voi lakata hymyilemästä, ja miehenikin tarkastelee kuvaa silmät säteillen. Vauvamme näyttää täydelliseltä, suloiselta, pieneltä ihmiseltä.

4D-ultra on hämmästyttävän tarkka

Vauva on kohdussa pää alaspäin, kasvot hieman painuneina kohdun seinämää vasten. Toinen käsi on otsalla. 4D-ultrassa on 3D-ultraääneen verrattuna yksi lisäulottuvuus: liikkuva kuva.

Seuraamme, kuinka vauva ojentelee sormiaan ja puristaa ne takaisin nyrkkiin. Pieni suu aukeaa ja sulkeutuu. Kun Cacciatore tökkää mahaani kädellään, vauvan kulmat menevät kurttuun. Älä häiritse rauhaani! sen ilme tuntuu kertovan.

4D-ultra on todella tarkka. Aivan kuin katsoisimme kohdun sisältä kuvattua videota.

Cacciatore toteaa, että kasvojen piirteet näyttävät normaaleilta. Ylähuuli on ehyt, eli huulihalkiota ei ole.

Tukkaa ei vielä näy. Joskus vauvalla saattaa olla hiuksia jo näillä viikoilla. Saa nähdä, ehtiikö vauvallemme kasvaa samanlainen tumma hiuspehko kuin hänen isoveljellään oli syntyessään.

Sukupuoli näkyy selvästi

Ultraäänitutkimus etenee. Siirrymme tarkastelemaan alavartaloa, ja kuvakulma muuttuu. Ruudussa näkyvät jalat pikkuruisine varpaineen. Cacciatoren mukaan nilkkojen asento normaali. Kampurajaloista ei siis ole viitteitä. Jalat liikkuvat ja ojentuvat kuten pitääkin.

Vauva on kaksinkerroin kippurassa, jalat lähes kiinni otsassa. Cacciatore siirtää anturaa, ja pääsemme kurkkaamaan jalkojen väliin. Ensin näkyviin tulee peppu, sitten paljastuvat kivekset ja pippeli. Vauvan sukupuolesta ei ole epäilystäkään.

4D-ultra on ihmeellinen kokemus

Cacciatore käy tutkimuksen aikana läpi kaikki tärkeät elimet, kuten sydämen, vatsalaukun, pallean ja munuaiset. Selän puolelta tarkistetaan selkärangan rakenne.

Kun vauva on tutkittu kaikin puolin, saan pyyhkiä geelit mahastani ja nousta pöydältä. Cacciatore naputtelee vielä perusteellisen raportin vauvan mitoista ja rakenteista. Lisäksi saamme mukaamme videon ultrauksesta sekä sarjan kuvia vauvasta.

Kokemus on ollut ihmeellinen. Oli helpottavaa kuulla, että vauvalla näyttäisi olevan kaikki kunnossa.

Pelkäsin etukäteen, että vauva näyttäisi oudolta, mutta hän olikin hyvin tutun näköinen. Tunnistammekohan hänet, kun hän syntyy?

Lue myös: Mitä ovat raskauden riskiseulat? Asiantuntija Bruno Cacciatore vastaa

Katso video: Näin valmis vauva on raskausviikolla 23

Sikiön e 4D-ultraääni maksaa 205 euroa, kun raskausviikkoja on 22 tai enemmän. Lue lisää e4D-ultraäänestä täältä!

bulevardin_klinikka_logo

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi